Ekonomi Türk Fintek'ten dev satış

Türk Fintek'ten dev satış

12.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk finans teknolojisi (fintek) şirketi iyzico, dev bir satışa imza attı ve 165 milyon dolara dünyanın en büyük teknoloji yatırımcılarından Naspers Group bünyesindeki PayU tarafından satın alındı.

Türk Fintekten dev satış

Bu işlem Türkiye’deki en büyük startup ve teknoloji firması satışları arasında yerini aldı. Ülkemizde en büyük satışlardan birine 2015’te Yemeksepeti imza atarak 589 milyon dolara Alman Delivery Hero’ya satılmıştı.

Haberin Devamı

İhracat kolaylaşacak

Bu satın almayla beraber Türkiye, PayU’nun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesi içinde Polonya’dan sonraki en büyük ikinci pazarı haline geldi.

2013’te Barbaros Özbuğutu ve Tahsin Isın tarafından kurulan iyzico Türkiye’de Amazon, H&M, Zara gibi 30 binden fazla e-ticaret sitesinin ödeme altyapısını sağlıyor. Birleşme, Türk satıcılarının özellikle Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine ve Afrika’ya ihracatını da kolaylaştıracak.

Kurucu ortaklar Özbuğutu ve Isın şirket yönetimindeki görevlerine devam edecek. iyzico ekibi, PayU’nun Türkiye operasyonlarını da devralacak.

Yeni bir dönem...

PayU GPO CEO’su Mario Shiliashki, yatırımla ilgili, “Yerel piyasalardaki konumumuzu sağlamlaştırma ve faaliyet gösterdiğimiz hızlı büyüyen tüm pazarlarda bir numaralı ödeme sağlayıcısı olma hedefimiz kapsamında iyzico’yu bünyemize kattık. Dünyanın bir numaralı fintek yatırımcısı olma yolunda güçlerimizi birleştirmemiz çok büyük bir öneme sahip” dedi.

Haberin Devamı

iyzico’nun kurucu ortağı ve CEO’su Barbaros Özbuğutu, iyzico için yeni bir dönemin başladığını belirterek, şunları söyledi:

“iyzico’yu Türkiye’nin her yerinde KOBİ’lerin online ödeme alması hedefiyle kurduk. 3 kişi başladığımız hayal 150 kişilik ekibe, milyarlarca liralık işlem hacmine sahip Türkiye’nin en başarılı teknoloji şirketlerinden birine dönüştü.

Hedefimiz Türkiye’nin en büyük 5 finans şirketi arasına girmek.”

Türk Fintekten dev satış

4 tur yatırım almıştı

Deloitte’un “Türkiye’de En Hızlı Büyüyen 50 Teknoloji” firması arasına giren iyzico, IFC, Vostok Emerging Finance, Amadeus Capital Partners, 212, Pachicle Invest, Speedinvest ve Beenos Partners’tan 4 turda topladığı 28 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye’de teknoloji şirketleri arasında en fazla yatırım alan şirket oldu. Şirketin 30 bin kurumsal, 400 binden fazla bireysel kullanıcısı ve 5 milyar TL’lik yıllık işlem hacmi var.