Ekonomi Türk halkı yatırımı Avrupalıdan çok seviyor

Türk halkı yatırımı Avrupalıdan çok seviyor

29.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

ING Emeklilik’in 10 Avrupa ülkesinde 5 bini aşkın tüketiciyle yaptığı bir finansal eğilim araştırmasına göre, “Bir yerden ekstra para gelse ne yaparsınız” sorusuna Türk halkının % 51’i ‘yatırım yaparım’ cevabı verirken, Avrupa’da aynı cevabı verenlerin oranı % 43’te kaldı

Türk halkı yatırımı Avrupalıdan  çok seviyor

ING Emeklilik CEO’su Jetse de Vries, tüketicilerin finansal eğilim ve paralarını yönetme konularındaki davranışlarını ortaya koymak amacıyla 10 Avrupa ülkesinde 5 bini aşkın tüketiciyle yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırma sonucuna göre Türklerin yaklaşık yarısının; eğlenceli, hayal dolu, risk alan ve sezgisel bir yapıda olan ‘Bay/Bayan Işıltılı’ kişiliğine Avrupalılara oranla çok daha yakın olduğu ortaya çıktı.

“Bir yerden ekstra para gelirse ne yaparsınız?” sorusuna Türkler, Avrupalılara göre daha büyük oranda “Yatırım yaparım” cevabını verdi (Türkler % 51, Avrupalılar % 43). Araştırma ayrıca Türklerin finansal karar almada üçüncü kişilere çok güvendiklerini ve bu konuda ailenin büyük önem taşıdığını; Avrupalıların % 43’ünün gelecek için bir acil durum fonu bulunmazken, Türklerde bu oranın % 63 olduğunu ortaya koydu. Türkler, birikim yapmama ve emeklilik, yaşam sigortası yaptırmamalarının en büyük nedeni olarak ‘yeterli gelire sahip olmamayı’ gösterdi. Genel olarak tüm sigorta ürünlerinde ve emeklilikte tavsiye üzerine karar verme unsuru gerçekleşiyor. Tavsiyelerin birinci adımında ürün farklılığındaki düşük ücretlendirme, bir arkadaşının veya aile ferdinin başına kötü bir şey geldiğinde ya da ürün önerildiğinde bir sigorta veya emeklilik şirketinin araştırıldığı ortaya çıkmıştır.

Haberin Devamı

ING Emeklilik rehberlik etmeye hazır

ING Emeklilik CEO’su de Vries, “Bu araştırmanın sonuçları da gösterdi ki, Türkiye’de bu anlamda alabileceğimiz çok uzun bir yol var. Çünkü bizim işimiz, insanlara finansal geleceklerini inşa etmeleri ve korumaları konusunda yardım etmek.
Bu anlamda insanlara karşı açık ve net olmayı, dürüst ve şeffaf davranmayı içeren ‘açıklık’ ve yine onlara rehberlik etmeyi öngören ‘kılavuzluk’ ilkemizle hareket ederiz.
Yeni BES Kanunu da şirketlerin, müşterilerini ihtiyaçları doğrultusunda en iyi şekilde yönlendirmesini, müşteriye uygun tavsiyede bulunmasını şart koşuyor. Bu durum, ING Emeklilik’in Türkiye’de de uygulamakta olduğu temel stratejiyle bire bir örtüşüyor. Yetkin ve iyi sağlam bir bilgi donanımına sahip aracı kadromuz sayesinde, bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeye hazırız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

DASK’tan adres kodu uygulaması

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 1 Mart itibariyle zorunlu deprem sigortası poliçesi işlemlerinde adres kodlarını kullanmaya başlayacak. Ev sahipleri, Ulusal Adres Veri Tabanı’nda (UAVT) kayıtlı adres kodlarına muhtarlık, belediye veya nüfus müdürlüklerinden kolaylıkla ulaşabilecekler. Ayrıca, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün adres sorgulama internet hizmetlerinden de konut sahipleri konutun Adres Kodunu temin edebilirler. Ülke sınırları içindeki tüm adresleri standartlaştıran bu sistem sayesinde konutla ilgili işlem yapan tüm kurumlar arasında koordinasyon ve entegrasyon daha kolay sağlanabilecek.

DASK ÖNCÜ OLMAK İSTİYOR

DASK’ın, Adres Kodunun kullanımında ve yaygınlaştırılmasında öncü kurumlardan biri olmak istediğine dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, “Tüm kurumlar tarafından standart adres bilgilerinin kullanımına imkan tanıyan bu ortak sistem sayesinde sigortalı konutları daha iyi takip etmeyi, hizmet seviyemizi yükseltmeyi ve hasar yönetimini daha etkin hale getirmeyi amaçlıyoruz. Adres Kodu’nu kısaca, bir bağımsız bölüme ait kimlik numarası olarak tanımlayabiliriz. Konut sahibi değişse de konutun Adres Kodu her zaman aynı kalmaktadır. Biz de yazılımımızı 10 haneli Adres Kodunu referans alacak şekilde yeniledik. Konut işlemlerinde Adres Kodu uygulamasının yaygınlaşmasının, vatandaşa sunulan hizmetlerde kalitenin yükselmesine ve operasyonel etkinlik sağlanmasına önemli katkıları olacağını düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Aegon: Hayat sigortasındaki ürünlerimizle fark yaratıyoruz

Aegon Emeklilik ve Hayat Türkiye genelindeki acenteleriyle İstanbul Double Tree Hilton Otel’de bir araya geldi. 135 katılımcıyla gerçekleştirilen toplantıda Aegon Türkiye’nin 2012 yılı kanal bazında üretim performansları değerlendirildi. Aegon acentelerinin 2012 yılında gerçekleşen satışları doğrultusunda en başarılı ilk 10 acenteye Aegon Türkiye Genel Müdürü Uğur Tozşekerli tarafından ödülleri verildi.
Tozşekerli, “Şu an en yaratıcı hayat sigorta ürünleri sunan şirketlerden biri olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hayat sigortası alanındaki atılımımız 2009 yılının son aylarından itibaren başladı.
Üretimimizi her geçen yıl katlayarak büyütüyoruz. Hayat sigortası satışlarımızda ciddi artışlar sağladık. Elde edilen sonuçlardan oldukça memnunuz. Farklı ürünlerimizle sektörde fark yaratmaya çalışıyoruz, acentelerimizin satışını kolay yapabileceği öncü ürünler geliştiriyoruz.
Yenilenen ödül sistemi ve geliştirdiğimiz ürünlerimizle acentelerimizle birlikte kazanarak büyümeye devam edeceğiz” dedi. Toplantıda 2012-2017 yıllarına yönelik beş yıllık hedefler ve 2013 yılı ürün geliştirme planı da paylaşıldı.
Ayrıca 2013 yılı yeni ödül sisteminin ve komisyon oranlarının değerlendirildiği toplantı sırasında keypad uygulamasıyla acentelerin görüşleri de alındı.
Toplantının soru cevap kısmında ise acentelerin tüm sorularına ayrıntılı bir şekilde yanıt verildi.

Haberin Devamı

Mapfre Genel Sigorta, 2013 vizyonunu belirledi

Mapfre Genel Sigorta’nın Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen vizyon toplantısına Türkiye’nin dört bir yanından 528 çalışan, 127 acente ve 24 broker katıldı.
Toplantıda Mapfre Genel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Pedro Lopez ve Mapfre Genel Grubu CEO’su Serdar Gül, 2012 yılında Türkiye ve dünyadaki gelişmeler ile Mapfre ve Mapfre Genel Grubu’nu değerlendirip 2013 hedeflerini paylaştılar. 2012 yılında büyüme açısından oldukça başarılı bir yıl geçirdiklerini, sigorta sektörünün büyüme hızının yaklaşık 2 katı, enflasyonun ise 4 katı bir büyüme gerçekleştirdiklerini belirten Serdar Gül, “Bu başarıda çalışanlarımızın, acentelerimizin ve brokerlerimizin büyük emeği var. Tek tek her birinize teşekkür ediyorum. Tüm ailemize hep birlikte sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyorum” dedi.
Lopez ise, “Kârsızlık sorunu çok ciddi düzeyde olan Türk sigorta sektöründe Mapfre Genel Grubu’nun şirketimizi başarılı bir geleceğe doğru yönlendirmeye devam edeceğine inanıyoruz” diyerek, bu başarıda katkısı bulunan tüm çalışanlara ve acentelere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Tamamlayıcı sağlıkta beklenti yükseliyor

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile birlikte SGK’ya yapılan prim ödemelerinin daha çok anlam kazanacağını ve primlerin daha etkili kullanılabileceğini vurgulayan Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri şöyle konuştu: “SGK ve özel sağlık sigortası bulunan vatandaşlar özel bir sağlık kurumunda tedavi gördüklerinde sigorta kapsamındaki masrafları her iki taraftan da karşılanacak. Sigortalılar, aldıkları sağlık hizmetinin kapsam dâhilindeki bölümünü SGK’ya, geri kalan kısmını özel sağlık sigortası yaptırdıkları şirkete fatura edebilecekler.
Böylece her iki sigortanın teminat limitlerini daha iyi yönetebilecekler.” Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında hazırlanan özel sağlık sigortası paketlerinin prim tutarlarının daha uygun olacağına da dikkat çeken Utkueri, bu sayede vatandaşların SGK kapsamında sunulan temel sağlık hizmetiyle sınırlı kalmayacaklarını belirtti.
Utkueri sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık hizmeti masraflarının SGK ve özel sigorta arasında paylaştırılması özel sağlık sigortası primlerini aşağı yönlü değiştirecek. Böylece düşük tutarlı primlerle özel sağlık sigortalarının sunduğu geniş sağlık hizmeti seçeneklerine ulaşmak mümkün olacak. Özellikle yatarak tedavi masraflarında önemli bir azalma olacak. Sigortalılar bunun ekonomik avantajını hissedecekler.”

Koru Sigorta AMICE’ye kabul edildi

Koru Sigorta, Avrupa Mütüel Sigortacılar ve Sigorta Kooperatifleri Birliği AMICE’ye üye olarak kabul edildi. Ülkemizi ziyaret eden AMICE Genel Sekreteri Gregor Pozniak, Türkiye’den ilk üye olarak kabul edilen Koru Sigorta’nın birliğe güç katacağını ve Koru Sigorta’nın AMICE üyelerinin uluslararası deneyiminden yararlanacağını ifade etti.
AMICE, Avrupa’da 1964 yılında kurulan AISAM ile 1978’de kurulan ACME adlı iki birliğin 2008 yılında birleşmesiyle oluşmuş, mütüel ve kooperatif sigortacıların haklarını daha güçlü bir şekilde temsil etmek ve tüm sigortacılık kurumlarının eşit şartlar altında rekabet etmelerini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren bir birlik.
Mütüel sigortacılar ve sigorta kooperatifleri, Avrupa’da faaliyette bulunan 6 bini aşkın sigorta kurumunun yarısından fazlası olarak görülüyor ve Avrupa sigorta üretiminin yaklaşık yüzde 25’ini sağlıyorlar.
AMICE, 18 ülkede 100’den fazla tam üye ve 1600’e yakın kısmi üyesiyle uluslararası planda sigorta sektörünün önemli bir sesi.