Ekonomi Türk internetçiler global meleklerin kanatları altında

Türk internetçiler global meleklerin kanatları altında

01.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İnternet girişimciliğinde dünyanın melek yatırımcıları gözlerini Türkiye’ye çevirdi.

Türk internetçiler global meleklerin kanatları altında

Kleiner Perkins’in 26 milyon lira ile Trendyol’a ortak olması bu yöndeki en son adım oldu. İfade edilenlere göre, bazı şirketlerin değerlemeleri 200 milyon doları aşmış durumda. Her ikisi de birer internet girişimcisi, melek yatırımcı, yani henüz yolun başında olan bir girişimciye ve iş fırsatına yatırım yapan Nevzat Aydın ve Çağlar Erol, gelişmeleri anlattı.

‘Artık, dünyada sıra bizde’
Yemeksepeti.com’un da CEO’su olan Nevzat Aydın, Türkiye’ye yönelik ilgiyi, aslında uzun yıllardır beklenen bir gelişme olarak nitelendirerek, “Son 15 yılda birçok ‘dotcom’ furyası yaşandı. ABD, Çin, Hindistan ve Brezilya’nın ardından şimdi sıra, Türkiye’de. Çok ilginç değerlemeler kulağımıza geliyor, artarak devam edecek” diye konuştu. Diğer yandan, özellikle büyük şirketlerin iş yapma şekillerinin internet girişimciliğinin hızına yetişemediğini düşünen Aydın, bunu, genç girişimcilerin fark yarattığı ve yaratacağı bir dönem olarak değerlendirmek gerektiğini kaydetti.

Sermayenin yeni mecrası
Enuygun.com Genel Müdürü Çağlar Erol ise faizlerin düşmesi, ekonomik çalkantılar gibi nedenlerle, sermayenin akacağı yeni mecralardan biri olarak yine internetin ön plana çıktığı görüşünde. Türkiye’ye yönelik ilgi hakkında konuşan Erol, “Özellikle bu yıl, yabancı yatırımcılar sürekli Türkiye pazarını takip etmeye çalışıyor. Risk sermayesi şirketlerinin de ilgisi sürüyor” dedi. Erol, önümüzdeki dönemde özellikle Türkiye üzerinden Ortadoğu’ya ya da Asya ülkelerine açılmak isteyen yatırımcıların ön plana çıkacağını vurguladı.