Ekonomi Türk lokumu Godiva çift haneli büyüyor

Türk lokumu Godiva çift haneli büyüyor

23.09.2010 - 02:38 | Son Güncellenme:

Ülker’in bünyesine kattığı Belçikalı lüks çikolata devi Godiva’nın CEO’su Jim Goldman, 2008’deki satınalma işlemine atıfta bulunarak ‘Türk Lokumu’ olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Goldman, satışın ardından büyüme ve karlılık odaklı stratejiye odaklandıklarının altını çizdi

Türk lokumu Godiva çift haneli büyüyor

Capital ve Ekonomist dergilerinin Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Godiva ve Invest in France işbirliğiyle düzenlediği ‘CEO Club’ toplantısında katılan Jim Goldman, “en güzel” ve “en son Türk lokumu Godiva” diye ifade ettiği markanın başarı hikayesini katılımcılarla paylaştı. 1926’da Brüksel’de kurulan Godiva’nın Belçika dışındaki ilk dükkânını 1958’de açtığını hatırlatan Goldman, satış sürecinde kendilerine 50 şirketin talip olduğunu ve 2008’de gerçekleşen Yıldız Holding satışında “Türk lokumu” olmaktan mutluluk duyduklarını anlattı.
Satınalma öncesinde Yıldız Holding ve Ülker hakkında fazla bilgisi olmadığını anlatan Goldman, “Krize rağmen iddialı büyüme hedeflerimiz vardı. Bunları gerçekleştirdik. 2.5 yılda son derece ciddi başarılar elde ettik. Gidilecek çok yolumuz var. Tüm dünyada çift haneli bir büyüme yaşıyoruz. Karlılığımız da her geçen gün artıyoruz” dedi.

‘Gizli gündemimiz yok’
2.5 yıllık süreçte başta Ülker ailesi olmak üzere Yıldız Holding’ten büyük destek gördüğünü belirten Jim Goldman şöyle devam etti: “Bir Türk şirketiyle nasıl çalışılır? Bu konuda fikrim yoktu. Beraber çalışmamızın anahtarı karşılıklı güven ve saygı. Gizli gündemimiz yok. Son derece dürüstüz. İlk günden itibaren Murat Ülker ve Yıldız Holding’den büyük destek gördüm. Bu, zorlukların üstesinden gelmemizi sağladı. Ortak bir vizyonu paylaşıyoruz. Murat Ülker, adına çalıştığım için çok mutluyum. Bir Türk lokumu olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Durgunluğa rağmen geleceğimiz eskisine kıyasla parlak.”
Goldman, 15 gün önce İstanbul Nişantaşı’nda açılan Godiva mağazasını “Bu gününe kadar dünyada yaptığımız en güzel dükkân” olarak nitelendirdi. Goldman, Ülker ürünleri arasında Rodeo ve Lovells markalarını sevdiğini anlatırken, “Yer fıstığını çok seviyorum o yüzden Rodeo favorim. Lovells çeşitlerini de beğeniyorum” dedi.

Haberin Devamı

Godiva çikolata kaplı baklava yapar mı?
Godiva’nın iş yaptığı ülkelerde yerel tatlar ve bölgesel çikolatalara önem verdiğini dile getiren Jim Goldman, “TÜrkiye’de çikolata kaplı baklava yapar mısınız?” sorusuna, “New York’ta cup cake, Çin’de çikolata kaplı dondurmalar yaptık. Çikolata kaplı baklava kulağa hoş geliyor. İleride üretebiliriz” diye yanıt verdi.