Ekonomi ‘Türk Telekom cep taşıma şampiyonu’

‘Türk Telekom cep taşıma şampiyonu’

22.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, ilk çeyrekte yarım milyondan fazla net mobil abone kazandıklarını belirterek, “Numara taşıma şampiyonuyuz” dedi

‘Türk Telekom cep taşıma şampiyonu’

Türk Telekom mobil abone sayısını 22 milyonun üzerine çıkardı. Gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenleyen Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, şirketin mobildeki konumunu güçlendirmeye devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Türk Telekom, yılın ilk çeyreğinde yarım milyondan fazla (575 bin) net mobil abone kazanımı gerçekleştirdi. Son 12 ayda kazanılan net mobil abone sayısı, halka arzdan bu yana kaydedilen en iyi artışla 2.2 milyona ulaştı. 22 milyonu aşan mobil abone sayısı ile Türk Telekom, mobildeki pazar payı hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.”

‘Türk Telekom cep taşıma şampiyonu’
Çoğu faturalı

İlk çeyrekte mobildeki net artışın büyük bir kısmının faturalı segmentten geldiğini vurgulayan Önal şöyle devam etti:

“Türk Telekom, halen faturalı abone oranı en yüksek operatör konumunda. Numara taşımada zaten açık ara hep önde olan Türk Telekom, mobilde numara taşımanın başladığı 2008 yılından bu yana 6.8 milyon net abone kazanımı ile Türkiye’nin numara taşıma şampiyonu olmayı sürdürüyor. Toplam net abone kazanımına baktığımızda ise son on yılda 11.6 milyon net mobil abone kazanan Türk Telekom’un bu alanda da sektörün lideri konumunda olduğu görülüyor.”

Haberin Devamı

Fiber altyapısını son on yılda iki kattan fazla artırdıklarını kaydeden Önal, “Bugün karşımızda 46.7 milyondan fazla müşterisine dünya klasmanında entegre hizmet sağlayan, milli teknoloji dönüşümünün omurgası konumunda bir Türk Telekom var” dedi.

Yerli-milli LAFF

Türk Telekom’un mobil uygulamaları ile ilgili bilgi de veren Önal, bir süre önce yeni bir uygulamayı kullanıcılara sunduklarını kaydetti. Önal, “Türk Telekom, operatörden bağımsız çalışan yepyeni yerli ve milli anlık mesajlaşma uygulaması LAFF’ın beta sürümünü kullanıcıların beğenisine sunarak dijital servislerine bir yenisini daha ekledi” dedi.

Dövizden korunuyor

- Yılın ilk üç ayında Türk Telekom’un satış gelirleri ve FAVÖK’ü 2008’deki halka arzdan bu yana en yüksek ilk çeyrek değerlerine, FAVÖK marjı ise son 12 yılın en yüksek değerine ulaştı.

- Türk Telekom ilk çeyrek net kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre üç katına çıkardı.

- Kurdaki dalgalanmanın finansallarına etkisini azalttı.

- Türk Telekom, iki yıl önce sadece yüzde 13 olan döviz etkisinden korunma oranını ilk çeyrekte yüzde 84’e yükseltti.

‘Türk Telekom cep taşıma şampiyonu’

Kullanım arttı

AKN’nin kalkması ve limitsiz internet dünyasına geçişle birlikte internet kullanımlarının da önemli ölçüde artış gösterdiğini anlatan Önal şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Türk Telekom abonelerinin aylık kişi başı sabit internet kullanımı, 2019 ilk çeyrekte geçen yılın ilk çeyreğine, yani AKN’siz döneme göre yüzde 33 oranında artmış durumda. Öte yandan Türk Telekom, limitsiz internet paketlerine yönelik olarak yakın zaman önce başlattığı Jet Kampanya dahilinde yeni internet müşterilerine aynı fiyata ilk 6 ay boyunca 2 kat daha hızlı internet hizmeti sunuyor.”