Ekonomi Türk Telekom’da yönetim değişimi

Türk Telekom’da yönetim değişimi

06.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom’un yönetim kurulunda ve denetim kurulunda değişiklik gerçekleşti. Türk Telekom’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Telekom’un C Grubu imtiyazlı hissesini temsil eden Yönetim Kurulu Üyesi Suat Hayri Aka ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahri Kasırga görevlerinden istifa etti.

Türk Telekom’da yönetim değişimi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Sayan aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun ise Türk Telekom Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı. Türk Telekom Denetim Kurulu Üyesi Salih Orakçı ve İsmail Kartal da görevlerinden istifa ederken, denetim kurulunda boşalan üyeliklere Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu seçildi.

Haberin Devamı

BTK başkanıydı

1977 yılında İstanbul’da doğan Dr. Ömer Fatih Sayan, İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Oxford Üniversitesi St Antony’s School Diplomasi Eğitimi dallarında lisans diplomaları aldı.

Sayan, Haziran 2015 ve Temmuz 2018 yılları arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığı görevini gerçekleştirdi.

Mühendislik eğitimi gördü

1957 yılında İstanbul’da doğan Selim Dursun ise, 1980’de İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Dursun, 1980-2002 yılları arasında Makine Mühendisi olarak özel sektörde çalıştı ve yöneticilik yaptı. 2003-2005 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı Bakan Danışmanlığı görevini üstlendi... 1966 yılında Trabzon Maçka’da doğan Enver İskurt, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü’nü bitirdi.