Ekonomi Türk Telekom ve Google’dan, “TT Çocuk” için işbirliği

Türk Telekom ve Google’dan, “TT Çocuk” için işbirliği

24.04.2009 - 14:08 | Son Güncellenme:

.

Türk Telekom ve Google’dan, “TT Çocuk” için işbirliği

Türk Telekom ve Google, dünya çocuklarını internet üzerinden buluşturmak amacıyla “TT Çocuk” bünyesinde oluşturulan platformu geliştirmek üzere işbirliğine gitti.
Türk Telekom’dan yapılan açıklamada, şirketin, çocuk portalı “TT Çocuk” üzerinde dünya çocuklarının ortak bir dilde konuşabilmeleri için Google ile işbirliği yaparak online sohbet sistemi geliştirdiği bildirildi. “TT Çocuk” portalı bünyesinde tasarlanan platformun, İngilizce ve Türkçe destekli içeriği ile dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklara ortak bir dilde konuşma imkanı sağladığı belirtilen açıklamada, “Dünyada bir ilk olarak Google işbirliği ile hayata geçirilen online sohbet sistemi, farklı ülkelerden siteye giriş yapan çocukların yazdıkları mesajları tercüme ederek onlara birbirleriyle iletişim kurma imkanı sağlıyor” denildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, teknoloji geliştirme ve Türkiye dışına da teknoloji ihraç etme hedefinde olduklarını dile getirerek, dünya çocuklarının iletişim kurabilecekleri bir altyapı sağlamak üzere Google ile işbirliğine gittiklerini kaydetti.
Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez ise Türk Telekom’un, gelecek neslin temsilcisi olan çocukların birbirleri ile iletişim içinde olmalarını ve doğru bilgilere erişmelerini sağlayacak “TT Çocuk” projesinde Google’ın teknolojilerini kullanmış olmasından büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.