Ekonomi Türk Telekom'dan Digiturk açıklaması

Türk Telekom'dan Digiturk açıklaması

15.01.2015 - 12:47 | Son Güncellenme:

Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, "Digiturk gibi fırsatlar bizim için her zaman çekici olur, ancak şu anda sıfırdan bir satın alma düşüncemiz yok" dedi.

Türk Telekomdan Digiturk açıklaması

Aslan, Türk Telekom'un UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını 2015-2016 sezonu itibarıyla Tivibu ekranlarından yayınlayacak olmasına ilişkin tanıtım toplantısının ardından soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Digiturk'ü satın almayı düşünüp düşünmediklerine ilişkin bir soru üzerine Aslan, "Aslında biz artık kendi platformumuzu inşa ediyoruz" karşılığını verdi.

Aslan, bu nedenle bu platformu genişletmek için Digiturk gibi fırsatların kendileri için her zaman çekici olacağını, ancak şu anda sıfırdan bir satın alma düşünceleri olmadığını belirterek, "Kendi platformumuzu inşa edip geliştirmekle ilgileniyoruz. Ama öte yandan bu durum, sadece Digiturk değil, karşımıza bir fırsat çıkarsa değerlendirmeyeceğiz anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Rami Aslan, Türk Telekom Grubu'nun TV yayıncılığı alanında attığı her adımın planlı olduğunu kaydetti. Rekabet Kurumu'na yapılan başvuruları da değerlendiren Aslan, "Her adımda Rekabet Kurumu ile de gerekli kontrolleri yaparak biz her zaman hukuk çerçevesinde hareket ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Aslan, Tivibu'nun sektörde tekelleşme endişelerine yol açıp açmadığına ilişkin bir soru üzerine, "Bir tekelleşme olduğuna inanmıyorum. Biz sektörümüzde lideriz. Çok fazla yatırım yapan sektör lideriyiz. 142 bin kilometreden fazla altyapı yatırımı yaptık. Herkesten farklı olarak biz 81 ile yatırım yapıyoruz. Alternatif operatörlerin de kendi fiber altyapılarını yapma imkanı var. Aynı zamanda Türk Telekom'dan kiralama yapabilirler. Biz bunlarla iş birliği yapmaya da devam edeceğiz, ülkenin menfaatini gözeterek yapacağız" ifadelerini kullandı.

TRT HD kanalı Ultra HD'ye geçecek

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, bir soruya, TRT HD kanalının 20 Şubat'ta Ultra HD (4K) yayına geçmesi için hazırlık yaptıkları karşılığını verdi. Türk Telekom Grup Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun ise 5 yıldır yayıncılık yaptıklarını hatırlatarak, Tivibu ile 4K görüntü sunacaklarını, altyapı yatırımlarının süreceğini kaydetti.