Ekonomi Türk Traktör Atatürk'le Avrupa'da

Türk Traktör Atatürk'le Avrupa'da

19.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türk Traktör Atatürk'le Avrupa'da

Türk Traktör Atatürkle Avrupada

Koç Grubu'na ait Türk Traktör, önümüzdeki günlerde içinde Atatürk'ün özel görüntülerinin yeraldığı reklam filmiyle Avrupa'da atağa kalkıyor

KOÇ Grubu'na ait olan Türk Traktör yurt dışındaki müşterilerine fabrika hakkında somut fikir vermek amacıyla içinde Atatürk ve traktör görüntülerinin bulunduğu ve yurtdışında gösterilecek bir tanıtım filmi hazırladı.
Meksika, Kore, İtalya, Türki Cumhuriyetler ve Rusya gibi ülkelere 20 milyon dolar civarında ihracat yapan Türk Traktör dünya standartlarında üretim yapan 4 büyük fabrikadan biri.

Marka Ajans tarafından hazırlanıp yönetmenliğini Çağatay Karaçizmeli tarafından yapıldığı tanıtım filmi 4 günlük bir sürede tamamlandı. "Bu ülkede gelişim hiç durmayacak" sloganıyla yayınlanacak filmde, Cumhuriyet tarihinden başlayarak traktörün ve fabrikanın gelişimi anlatılıyor. Bu gelişimi anlatmak için de tarım ve köylüye itibarı oluşturan Atatürk'ün görüntülerinin yanısıra Vehbi Koç'un fabrikayı gezmesi ve makina parkını gezerken teknolojiden etkilenip alkışlama görüntüleri de yeralıyor. Reklam filmi, İngilizce, Almanca ve değişik dillerde Ocak döneminden başlayarak Avrupa ülkelerinde yayınlanacak.

Filmin yönetmenliğini yapan Yam & Yam Prodüksiyon'un sahibi Çağatay Karaçizmeli,"Türk projesinin mimarı Atatürk'ü bu tanıtım filmiyle yeniden Avrupa'da da anmış olacağız. Film zaten Atatürk'ün görüntüleri ile başlayıp Atatürk'ün 'Az zamanda çok işler başardık' sözleriyle bitiyor" dedi. Fabrikanın üstten çekiminde çok zorlandıklarını belirten Karaçizmeli,"Fabrikanın havai fişek fabrikası yanında olması helikopterle çekim yapmamız için izin almamızda sorun yaşamamıza neden oldu. Çekimde kameramanları bellerinden bağlayarak aşağıya sarkıtıp çektik" diye konuştu. Avrupa ile aynı zamanda Türkiye'de de gösterilecek olan Türk Traktör tanıtım filminin 10 dakika olmasını planladıklarını belirten Hulusi Derici ise projenin belki başka versiyonlarını da yapabileceklerini söyledi. Derici, ayrıca bu projenin tanıtım ve reklam filmiyle kalmayıp dergi ve gazetelerde ilan şeklinde yayınlanacağını da belirtti.

Yazarlar