Ekonomi TürkAkım terminalinin yüzde 50’si tamamlandı

TürkAkım terminalinin yüzde 50’si tamamlandı

12.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı projesinin Kıyıköy Gaz Alım Terminali İnşaat Müdürü Erol Yazıcı, terminalde inşaatın yüzde 50’sinin tamamlandığını bildirdi.

TürkAkım terminalinin yüzde 50’si tamamlandı

Yazıcı, Rus gazını Türkiye ve Avrupa’ya taşıyacak 31.5 milyar metreküp kapasiteli TürkAkım hattının Kıyıköy’de devam eden gaz alım terminali inşaatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yazıcı, alım terminalinin inşaatının tamamlanmasının ardından birtakım test çalışmalarının yapılacağını belirterek, “Yaklaşık bir ay sonra boruların içleri temizlenerek Rusya’da bulunan Anapa bölgesinden Kıyıköy’deki borulara kadar nitrojen basılacak. Şimdiye kadar 3.5 milyon saat çalışıldı. 1700’ü şantiyede aktif olmak üzere 2 bine yakın kişinin çalıştığı bir süreç oldu. Bu projenin tasarım aşamasında bir yıl Hollanda’da TürkAkım’ın merkezinde bulundum. Yetkin bir kadro ile çalışmalar devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

2. etaba yeşil ışık

Viyana merkezli enerji şirketi OMV’nin Üst Yöneticisi Rainer Seele, TürkAkım 2 doğal gaz boru hattı projesini önemsediklerini belirterek, “Proje kapsamında Avusturya’ya gelecek tüm boru hatlarını destekliyoruz” ifadesini kullandı.