Ekonomi Turkcell hisseleri temettü beklentisiyle çıkışa geçti

Turkcell hisseleri temettü beklentisiyle çıkışa geçti

29.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell’in ana hissedarlarından Çukurova Holding’in varlıkları üzerindeki tedbir kararının kalkması, holdinge şirketteki paylarını geri alma yolunu açarken; gelecek dönemde TMSF’ye de borçları olan Çukurova’nın Altimo’ya yapacağı 1.6 milyar dolarlık ödeme için finansman arayışı ve şirketin ana hissedarlarının temettü dağıtımı kararları belirleyici olacak.

Turkcell hisseleri temettü beklentisiyle çıkışa geçti


New York’taki temyiz mahkemesi, TeliaSonera ile arasındaki davada, Çukurova’nın varlıkları üzerindeki dondurma kararını cuma günü kaldırdı. Çukurova Holding, bu karar sayesinde Turkcell’i dolaylı yoldan kontrol eden ve yüzde 13.81’e karşılık gelen payları finansman çalışmalarında teminat gösterme ve böylelikle hisselerini geri alabilme imkanı bulmuş oldu.

Genel Kurul mayısta
Bu kararın ardından Turkcell hisseleri haftaya yükselişle başladı. Analistler, gelişmeyi dört yıldır dağıtılamayan temettülerin ödenebilmesi kolaylaştırabilecek bir gelişme olarak değerlendirirken, bu beklentinin hisseyi yükselttiğini kaydediyor. BIST’te en çok işlem gören Turkcell günü yüzde 4.62 primle 12.30 liradan tamamladı. Yapı Kredi Yatırım’ın temettü beklentisi hisse başına 1.31 lira ile yüzde 11 temettü verimine karşılık geliyor. Gruba yakın kaynaklar Çukurova Holding’in finansman için ön hazırlıkları başlatmış olabileceğini söyledi.
Turkcell’de ana hissedarların temettü dağıtımı konusundaki duruşları da izleniyor. Şirket genel kurul tarihi olarak 29 Mayıs’ı belirledi ancak, o tarihte dağıtım olabilmesi için, Çukurova’nın ödeme konusunu tamamlayarak hisselerini geri alması gerekecek.