Ekonomi Turkcell, Vestel el ele klima kumandası cep’te

Turkcell, Vestel el ele klima kumandası cep’te

17.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vestel, Turkcell ile ‘akıllı cihaz’ alanında işbirliği yaptı. Bu anlaşmanın ilk ürünüyle cep numarası klimaya bağlandı. Bu sayede klima cep’ten kumanda edilecek

Turkcell, Vestel el ele klima kumandası cep’te

Cep operatörü Turkcell ile başta televizyon olmak üzere elektronik, beyaz eşya dalında üretim yapan Vestel güçlü oldukları alanları birlikte kullanma adına stratejik işbirliğine gitti.
“Bu beraberlikle çok daha farklı, hayatı kolaylaştıran ürünler tanıtacağız. Artık herşey mobil platforma taşınıyor. Ev otomasyonu mobil platform ikilisiyle çok değişik ürünler yapabileceğiz” diyen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, bu alanda iddialı olduklarını ifade etti.
Yüngül, Turkcell ile akıllı ve bağlanabilir ürünler ortaya koyma vizyonu ile stratejik işbirliği yaptıklarını, bu kapsamda cep telefonu ile uzaktan SMS ile kumanda edilebilen Türkiye’nin ilk ve tek akıllı klimasının Vestel Smart Plus olduğunu anlattı. Bu işbirliğinin bir başlangıç olduğunu belirten Yüngül, “Böyle bir işbirliğinde sırf klimaya takılmamak lazım. Bu beraberlikle farklı hayatı kolaylaştıran ürünleri lanse edebileceğimizi düşünüyoruz. Bu yöndeki işbirliğimizin dünyaya da örnek olacağını düşünüyorum. Çünkü, artık herşey mobil platforma taşınıyor” dedi.

Hedef yüzde 30 pazar payı
Ömer Yüngül, “Klimayla başlıyoruz ama ileride mobil platformdan tüm cihazların konuşmasını sağlayacağız. Hedefimiz akıllı ev sisteminin başlangıcı olna bu ürünle yüzde 30 pazar payına sahip olmak” dedi. Verilen bilgilere göre, cep telefonu ile uzaktan kumanda edilen Vestel Smart Plus klima fiyatının KDV dâhil 965 TL olduğu bildirildi.
Öte yandan Yüngül, cari açıkla mücadele kapsamında BDDK’nın, kredi kartı taksitlerini 24 ay yerine en fazla 9 taksitle sınırlandırmasının beyaz eşya ve tüketimle ilgili sektörleri olumsuz etkileyebileceğini belirterek, “Reçeteyi yavaş yavaş uygulamak lazım, birden uyguladığınızda bu herşeyi etikler” dedi.

Haberin Devamı

‘Gideceğimiz çok mesafe var’
Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, mobil cihazların, insanların nüfusu ile kısıtlı kalmayacağını belirterek, “50 milyar SIM kartı cihazlara ve makinalara da takacağız. Bu cihazların otomatik kontrolü ile optimizasyonda gideceğimiz çok mesafe var diye düşünüyoruz. Bu sayede klimaları da uzakta kontrol etmemiz mümkün olacak” dedi.
Anadolu’da “Mobil 2015” vizyonu ile seminerler verdiklerini belirten Ciliv, “Ticaret ve sanayi odaları ile konuşarak, firmalar bu teknolojiyi işlerine nasıl entegre ederler, globalleşen dünyada nasıl rekabet ederler bunları konuşuyoruz” dedi.
Vestel ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin birçok projeye örnek olacağını düşündüğünü söyleyen Ciliv, Vestel Smart Plus’ın, uzaktan cep telefonuyla kumanda edilmesi için atılan SMS’lerin ücretsiz olacağını açıkladı.
Bu klima modelini alan Turkcell abonelerinden ilk 3 yıl SMS ücreti alınmayacak. Klimaya SMS atıldığında, komutun iletilip iletilmediğine dair geri bildirim mesajı üretilecek.