Ekonomi ‘Türkiye’de uzun vadeliyiz pazara güvenimiz tam...’

‘Türkiye’de uzun vadeliyiz pazara güvenimiz tam...’

04.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çinli Huawei’nin alt markası olan Honor, Türkiye pazarında büyük oynuyor. Geçen yıl pazara adım atan marka, kısa sürede üst sıralara çıkmayı hedefliyor.

‘Türkiye’de uzun vadeliyiz pazara güvenimiz tam...’

Türkiye’nin de bağlı olduğu Honor Rusya’nın Başkanı Tony Ran, Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu söyledi. Ran, “Bölgede coğrafi pozisyon ve nüfus açısından baktığımızda çok büyük potansiyeli var. En öncelikli pazarlarımızdan birisi. Diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda halen büyüyen bir pazara sahip. Bu pazara inanıyoruz ve büyümek için daha alan olduğunu düşünüyoruz. Burada hedef kitleye de bakınca nüfus ortalamasının çok genç olduğunu görüyoruz. Bu tam istediğimiz gibi” dedi.

Haberin Devamı

2018 yılında Türkiye’ye girdiklerini anımsatan Ran, “Geçen yıl global olarak agresif bir büyüme gösterdik. Türkiye de bizim için son derece önemliydi. İşimizi başlattık ve pazara girdik. Takımımız gelecekteki başarımız için gerekli olan ihtiyaçları sağladı. Geçen süreçte takımımız, markamız ve ürünlerimizin gösterdiği performanstan çok memnunuz. Geçen yıl döviz kurları önemli bir sorundu. Yeni bir marka olarak böyle bir dönemde pazara girdik. Gerçekte bu durum bizim için zordu ama biz hedefimize ulaşmayı başardık. Döviz kurlarındaki yükselmeye karşın yüzde 1.5-2’lik pazar paylarına ulaştık. Bu sonuç pazara yeni giren bir marka için çok iyi” ifadelerini kullandı.

‘Beklentimiz yüksek’

Tony Ran, geçen yıl pazara yeni giren bir marka olmalarına karşın fiyatlarını artırmadıklarını da vurgulayarak, “Sanırım bu marka imajımız için çok önemli. Kalıcı ve güvenilir marka olmak bizim için kısa vadeli düşünceden daha öncemli. Tüketicinin kabul edebileceği fiyat segmentini seçmek lazım. Biz pazara uzun vadeli bakıyoruz. Bu yıl büyük kanallara gireceğiz ve bölgesel takım oluşturacağız. Uzun vadeli oyuncuyuz. Türkiye’ye ve Türk ekonomisine güveniyoruz. UzuYatırımlarımıza devam edeceğiz. Aynı zamanda eğlenceden spora her alanda akıllı bir yaşam yaratmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ran, 2019 yılıyla ilgili de, “Bu yıl bizim temel olarak üç hedefimiz var. Birincisi markalaşmak. Markamızı tanıtmak için genel pazar, medya ve tüketici tarafına eğileceğiz. Bu en önemli görevimiz. Ne tür hizmet ve ürün sağlayacağız? İkincisi yerel takımımız. Türkiye operasyonlarından tam sorumlu güçlü bir takım oluşturacağız. Yerelleştirmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gelecekteki işimiz için profesyonel bir takıma ihtiyacımız var. Marka, takım ve bütün ekosistem bizim 2019’daki üç önemli görevimiz olacak” açıklamasını yaptı.

‘Türkiye’de uzun vadeliyiz pazara güvenimiz tam...’
Sürpriz ürünler lanse edilecek

Yeni ürün stratejilerine de değinen Tony Ran, şunları söyledi: “Sürpriz ürünler getireceğiz. Bütün cep telefonu modellerimizi pazara sokacağız. Buna bağlı olarak giyilebilir cihazlar ve diğer aksesuarlar, ses ve video ürünlerini de getirebiliriz. Ürünlerimizde son teknolojiyi kullanacağız. Teknoloji, tasarım ve animasyonda son teknolojileri kullanıyoruz. Şu anda orta ve giriş seviyesinde modellerimiz var. Ama amiral gemisi modellerimizi de getirmeye çalışacağız. Adım adım üst segmente geçeceğiz. Bu yılın ortasında bir amiral gemisi model lansmanımız var. Bunu getireceğiz. Bundan sonra da başka bir segment deneyeceğiz.”

Haberin Devamı

Çok enerjik ve dinamiğiz...

Katlanabilir ve yapay zekalı teknolojilerle ilgili bir soruya da Tony Ran, “Honor, yapay zekayı (AI) ilk kullanan şirketlerden biri. 2016’da kimse bahsetmiyorken biz bahsediyorduk. AI özelliği Honor Magic’de var. Honor ayrıca görüntüleme ve ekran konusunda yeni çözümler deniyor. Honor Magic 2 bunlardan biri.Araştırma sürüyor” dedi. Türkiye’de insanların son teknolojiyi deneyimlemek istediğini de dile getiren Ran, “Tarz ve trend ürünler seviliyor. Devamlı online olmak ve iletişim hedef kitlemiz için çok önemli. Markamızın hedef kitlesi genç, enerjik ve dinamik. Markamızı daha dinamik, parlak ve renkli olmak yönünde güncelliyoruz” dedi.