Ekonomi Türkiye’nin dijital skoru 16 puan arttı

Türkiye’nin dijital skoru 16 puan arttı

05.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

KOBİ’lerin, iş yapma şekilleri ve rekabet koşulları dijitalleşmeyle değişen yeni dünyaya ayak uydurmalarını sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ve Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile TOBB’un himayesinde düzenlenen ‘Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın bu yılki dördüncü durağı Balıkesir oldu.

Türkiye’nin dijital skoru 16 puan arttı

Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, “KOBİ’ler için Dijital Dönüşüm, E-ticaret ve E-ihracat” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, TOBB ve Vodafone’un başlattığı Dijital Dönüşüm Hareketi ile son 1 yılda Türkiye’nin dijital skorunun 53’den 69’a yükseldiği açıklandı. Etkinlikte konuşan Bakan Varank şunları söyledi:

Haberin Devamı

“4 Mart’ta KOBİ-Gel Programı kapsamında imalat sanayiinde dijitalleşme çağrısına çıktık. Çağrıyı 2 Mayıs’ta kapattık. 1742 proje başvurusuyla beklentilerimizin üzerinde bir başvuruyla karşılaştık. Başvuruların yüzde 13’ü akıllı dijital teknolojileri geliştiren KOBİ’lere, yüzde 87’si ise bu teknolojileri kullanmak isteyen KOBİ’lere ait. Bu sonuç bizim için anlamlı çünkü yüzde 13’lük başvuru ‘teknoloji geliştirme’ konusunda olduğu için aslında teknoloji geliştirici KOBİ’lere daha fazla odaklanmamız gerektiği sonucunu buradan anlamış oluyoruz.”

Devrin ticaret yolu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Eskiden ipek yolu, baharat yolu vardı. Bunu kullananlar ticaret yapar, zenginleşirdi. Bu devrin ticaret yolu internet” dedi. Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan da şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Vodafone olarak TOBB işbirliği ile hayata geçirdiğimiz ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’ projesi kapsamında işletmelerle bir araya geliyoruz. Anadolu’da KOBİ’lerin ve illerin Dijital Skor’larını hesaplıyor, dijitalleşme seviyelerini belirliyoruz. Düzenlediğimiz eğitimlerle de işletmelerimize yeni dünyanın kodları hakkında bilgi veriyoruz. TOBB liderliğinde gerçekleştirdiğimiz Teknoloji Buluşmaları’nda ve Dijital Yolculuk eğitimlerinde ise KOBİ’lere danışmanlık ve mentorluk desteği sağlıyor, ülkemizin il il, sektör sektör dijital karnesini çıkarıyoruz. Geçen yıl Türkiye’nin dijital skoru 53 idi. Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında bu skoru 69’a çıkardık.”