Ekonomi Türkiye’nin rolü eşsiz not vız gelir, tırıs gider

Türkiye’nin rolü eşsiz not vız gelir, tırıs gider

29.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moody’s için “Biri notu indirmiş, kaldırmış, vız gelir tırıs gider” diyen Enerji Bakanı Albayrak, “Bütün oyunun farkındayız. Türkiye dünyada her geçen gün eşsiz rolünü pekiştirmeye devam edecek” vurgusunu yaptı

Türkiye’nin rolü eşsiz not vız gelir, tırıs gider

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, felaket tellallığı ve algı yönetimine kulak asılmaması gerektiğini belirterek, “Birileri operasyon yapıyor, boş verin bunları biz işimize, önümüze bakacağız. Hakikat çerçevesinde sonuna kadar mücadelemizde uyanık, teyakkuz halinde olarak Türkiye’nin küresel ve bölgesel rolünü taşımaya devam edeceğiz. Ekonomi olarak rol ortada. Biri notu indirmiş, kaldırmış vız gelir tırıs gider. Türkiye para politikaları noktasında her geçen gün istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor” dedi.
Bereket Enerji Grubu’nun, mevcut çağrı merkezi kapasitesini dört katına çıkaran ADM-GDZ Çağrı Merkezi, Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın katılımıyla açıldı.
Albayrak’ın mayısta dağıtım şirketlerine uyarısının ardından ilk çağrı merkezi Denizli’de devreye girdi. Dokuz ilde açılacak çağrı merkezlerinde 2028 kişi çalışacak. Çağrı merkezlerinin açılacağı diğer iller Tekirdağ, Kars, Adana, Rize, Trabzon, Konya, Şanlıurfa ve Adıyaman olacak.
Çalışmaya, büyümeye devam
Aydın, Denizli, Muğla, İzmir ve Manisa’daki 4.8 milyon müşteriye hizmet verecek olan ADM-GDZ Çağrı Merkezi’nde 400 kişi çalışacak. Grubun hedefi tüketicilerin çağrılarını 20 saniyede karşılayabilmek.
Albayrak, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin büyümeye, güçlü duruşuna devam edileceğini belirterek şunları söyledi:
“Bütün oyunun farkındayız. Hazine ihalelerindeki talebe, borçlanma maliyetlerine bakıyorsunuz, her geçen gün iyiye gidiyor. Türkiye küresel oyunun içinde bölgedeki en güvenilir istikrarlı partner olmaya devam edecek. Ekonomisiyle, yetişmiş işgücüyle, şirketleriyle bölgede ve dünyada her geçen gün eşsiz rolünü pekiştirmeye devam edecek. En zor zaman ve iklimde güçlü duruşu gösterdiğinizde diğer zamanları düşünemiyorum. Dünyadaki en tehlikeli terör örgütleriyle mücadele ediyoruz DAİŞ, PKK, FETÖ. Çok çalışmaya, büyümeye devam edeceğiz.”
Yerli kömür ve güneşte yeni hamle yıl sonunda
Albayrak, bakanlık olarak doğalgaz sektörü, enerji üretim sektörü, madencilik sektörü başta olmak üzere yerli ve yenilenebilir dönüşümü kısa sürede atılacak adım ve projelerle hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Yıl sonuna doğru yerli ve yenilenebilir stratejinin ilk ayağı olarak yerli kömürle ilgili ilk ihalemizi, güneş ihalemizi yaparak Türkiye’nin sadece yerli kaynaklarını kullandığını değil bölgede üretim ve Ar-Ge merkezi olmasına yönelik adımlar atacağız.
Türkiye 15 Temmuz’da çok büyük bir milat yaşadı. Siyasi, ekonomik, kültür olarak. 15 Temmuz kelimelerin tükendiği 79 milyonunun ülkesine demokrasisine canını hiçe sayma pahasına sahip çıktığı bütün dünyaya haykırdığı bir tarih olarak deftere geçti.”
Telefonu açtı
Denizli’deki çağrı merkezinde bir abonenin şikayetine telefonla yanıt veren Albayrak, Muğla’nın Milas ilçesi Dörttepe köyünden bir ev hanımı olan Hanife Kurt’un sokak aydınlatmasının yanmamasına yönelik şikayetine “En kısa sürede sorun çözülecek” yanıtını verdi.
Ekonomi destanı, S&P, Moody’s ile yazılmadı
Bakan Nihat Zeybekci törende yaptığı konuşmada 15 Temmuz’daki ihanet gecesinde milletin geleceğine saldırıldığını belirterek Bereket Enerji’ye darbecilerin elektriğini kesmesi nedeniyle teşekkür etti. Zeybekci, “15 Temmuz gecesinde Denizli’den 500’ün üzerinde komandonun Çardak Havaalanı’ndan Ankara’ya götürülme operasyonunda bir dakika tereddüt göstermeden elektrikleri kesmesi adına teşekkür ediyorum. O gün bir an bile tereddüt etmeden ihanet çetesinin bu vatan hainlerinin soysuzların başarılı olması halinde kendinden hesap sorulacağını bilerek adım attı” dedi.
Zeybekci, kredi derecelendirme operasyonlarına rağmen faizlerin düştüğünü belirterek, “Türk ekonomisi artık eski ekonomi değil. Biz geldiğimiz noktaya Moody’s, S&P, Fitch ile gelmedik. Türkiye 2003’den 2013 Mayıs ayına kadar dünyada ekonomik anlamda destanlar yazarak geldi” dedi.

Yazarlar