Ekonomi Türkiye’nin yarısı ‘TT’nin abonesi

Türkiye’nin yarısı ‘TT’nin abonesi

26.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom (TT) gösterdiği 3. çeyrek performansıyla nüfusu  80 milyona yaklaşan Türkiye’de abone  sayısını  40 milyonun üzerine taşıdı. TT CEO’su  Paul Doany,  yerli girişimlere ortaklık  mesajı verdi

Türkiye’nin yarısı ‘TT’nin abonesi

2017’nin 3. çeyrek sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, bu döneme güçlü mali yapı, çift haneli büyüme ve rekor abone kazanımının damga vurduğunu açıkladı. Temmuz-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.1 büyümeyle 4.5 milyar TL gelir elde eden şirketin 9 aylık geliri 13.3 milyar TL’ye ulaştı.

Haberin Devamı

3. çeyrekte 900 bin net abone kazanan Türk Telekom, halka arzdan bu yana tek çeyrekte en yüksek abone kazanımı gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attı. Açıklamada, “Türk Telekom toplam 40.5 milyon aboneye ulaşarak abone sayısında Türkiye’nin açık ara lider şirketi olduğunu kanıtladı” denildi.

‘Yüzde 10 büyüdük’

Yılın 9 aylık döneminde 1 milyar 250 milyon TL net kâr elde eden Türk Telekom’un 3. çeyrek net kârı 293 milyon TL oldu. Son çeyrekte 554 milyon TL yatırım harcaması yapan şirketin 9 ayda yaptığı yatırım 1.5 milyar TL’yi buldu.

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, “Temmuz-Eylül döneminde yüzde 10’un üzerinde büyüyerek, 4.5 milyar TL gelir elde ettik. Bu dönemde faaliyet kârı (FAVÖK) ise geçen yıla göre yüzde 16 artışla 1.7 milyar TL oldu. Böylece FAVÖK marjı yüzde 35’ten yüzde 37’ye çıktı. Bu artış, operasyonel performans ve verimlilik programıyla desteklenen güçlü büyümeyle sağlandı. Üçüncü çeyrekte, inovasyon ve yeni ürün lansmanlarındaki tempomuzu hızlandırmaya da devam ettik” dedi.

Haberin Devamı

Memnuniyet yatırımı

Nüfusun yarısını kapsayan 40.5 milyon aboneye sahip olmanın gurur ve sorumluluğunu taşıdıklarını kaydeden Doany, “Müşteri memnuniyetini mükemmele yaklaştırmak amacıyla EMPATİ programını başlattık. Türkiye’nin en ücra köşesine yüksek teknolojiyi götürüyoruz. ‘İnternetsiz ev kalmasın’ misyonuyla çalışıyoruz” dedi.

Yerli girişime ortak olacak

Yatırıma devam ettiklerini belirten Doany, şöyle konuştu:

“3. çeyrekte 554 milyon TL yatırım yaptık. Yerli dijital klavyemiz TAMBU’yu çıkardık. ABD merkezli küresel iletişim teknolojileri Open Network Foundation platformuna özel statülü ortak üye olduk. ONF; AT&T, Deutche Telecom ve Verizon’u da içeren dünya sınıfındaki üyeleriyle inovatif yaklaşımların lideridir. Yerli ve milli teknolojiler geliştirerek, ülkemize yeni değerler katmaya devam edeceğiz.”

Sağlık sektörü başta olmak üzere kurumsal girişim sermayesi kapsamında küçük girişimlere desteği daha da artıracaklarını ifade eden Doany, “Ülkemizin dijital dönüşümünü gerçekleştirmek, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında söz sahibi olacağımız çeşitli ortaklıklar yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Sabit abone’ sürpriz yaptı

“Türk Telekom’un 3. çeyrekte rekor abone büyümesinde cazip internet tarifeleri ve ilgi çekici katma değerli servislerin etkisi önemli rol oynadı” denilen şirket açıklamasında, “İnternette 9.4 milyon abone sayısına ulaşıldı ve de 289 bin net abone artışı ile 2008’deki halka arzdan bu yana rekor abone kazanımı 2017 üçüncü çeyrekte sağlandı. ‘İnternet Bizden’ tarifelerimiz beğeni kazandı ve bu çeyrekteki toplam internet net abone artışının yaklaşık yüzde 25’ini oluşturdu. Mobilde ise 414 bin net abone kazanımı ile 19.2 milyon mobil aboneye ulaşırken sabit ses abonesinde halka arzdan bu yana ilk kez net abone kazanımı oldu. Yalın DSL hatları da eklendiğinde, 3. çeyrekte toplam sabit erişim hatları halka arzdan bu yana en yüksek artış olan 186 bin net artış ile 13.4 milyona yükseldi. Ev TV aboneleri 135 bin artış ile 1 milyonu aştı. Toplam TV abone sayısı 2.5 milyona ulaştı.”