Ekonomi ‘Türkiye performansı ile öne çıkıyor’

‘Türkiye performansı ile öne çıkıyor’

23.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in eş başkanlığını yürüttüğü Amerikan Türk Cemiyeti, Türkiye’nin ekonomik ve kültürel bağlarını geliştirmek için ABD’de düzenleyeceği etkinlikler serisini Bloomberg New York Genel Merkezi’nde düzenlenen panelle başlattı.

‘Türkiye performansı ile öne çıkıyor’

EKONOMİ SERVİSİ - Türkiye’nin ekonomik görünümü ve yatırım fırsatlarının ele alındığı panelin açılış konuşmasını Bloomberg LP’nin sahibi ve kurucusu, BM İklim Hedefleri ve Çözümleri Özel Temsilcisi Michael Bloomberg gerçekleştirdi. Pandemi sonrası ekonomik toparlanmada Türkiye’nin konumunun önemine dikkat çeken Bloomberg, büyüme performansı, coğrafi konum ve ticaret politikaları bağlamında Türkiye’nin öne çıktığını anlattı. Suzan Sabancı Dinçer de yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Amerikan Türk Cemiyeti olarak, ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek adına New York’a adeta bir çıkarma yaptık. Bunun ilk etabı olarak Bloomberg’le birlikte uluslararası ve çok kapsamlı bir Türkiye yatırım konferansı düzenledik. Pazartesi günü ise Contemporary Istanbul’la bir etkinliğimiz olacak. Son olarak da Ahmet Ertegün anısına bir gece düzenleyeceğiz.”