Ekonomi ‘Türkiye’ye güveniyoruz’

‘Türkiye’ye güveniyoruz’

17.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Türkiye’ye güveniyoruz’

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, “Uluslararası şirketlerin ülkemize inancı ve güveni tamdır. Daha fazla istihdam, daha fazla üretim ve ihracat için çalışarak ülkemizin bu zor günlerden çıkmasına destek vermeye devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

Erdem, YASED olarak ekonomideki olağanüstü gelişmeler sonrası, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Yaklaşımı ve bu hafta Merkez Bankası’nın piyasalara tekrar istikrar ve işlerlik kazandırılması için aldığı tedbirleri son derece önemli adımlar olarak gördüklerini belirtti.

Daha fazla istihdam

Erdem, “Hükümetimizin, Türkiye’de üretim yapan, ihracata katkıda bulunan ve istihdam yaratan tüm şirketleri birer Türk şirketi olarak görmesi, uluslararası yatırımcılara güven vermektedir” dedi.

Bölgesel merkez

YASED Başkanı Erdem, serbest piyasa kuralları çerçevesinde Türkiye’nin küresel rekabet gücünün artırılması, hukukun üstünlüğü ve öngörülebilirlik alanında atılan adımlar, nitelikli insan kaynağının artırılarak kapsamlı bir istihdam stratejisinin oluşturulması ve Türkiye’nin bölgesel bir merkez olarak konumlandırılmasının uluslararası rekabette Türkiye’yi bir adım öne geçireceğini vurguladı.

Yazarlar