Ekonomi Türkiye’yi merkez yapmak için geldi

Türkiye’yi merkez yapmak için geldi

19.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaklaşık iki yıl önce Türkiye’de yatırım kararı alan ve geçtiğimiz yıl da hisselerin tamamını alarak tamamen kendi başına üretim yapmaya başlayan İtalyan traktör devi Same-Deutz-Fahr, Gönen tesisini bölgenin ihracat merkezi yapmayı hedefliyor.

Türkiye’yi merkez yapmak için geldi

Same Deutz-Fahr Turkey CEO’su Giampaolo Cameli, Türkiye’de yatırım kararını 2013’te aldıklarını, tüm hisseleri alarak şirketin tamamına sahip olduklarını hatırlatarak, “Bunun arkasında, grubun uzun dönemli Türkiye yatırımına inancı ve uluslararası etkinliğini artırmak vardı. Ayrıca, stratejik konumuyla Türkiye, bulunduğu bölgenin merkezi konumunda olacak” dedi.

Haberin Devamı


Yatırımlar sürecek

Bandırma Gönen fabrikasının kendileri için bir “ilk adım” olduğunu kaydeden Cameli, şunları söyledi:


“İki yılda fabrikamızı yenileyip, geliştirdik. Ürün gamımızı büyüttük, biçerdöver satmaya başladık, bayi yapımızı yeniden kurduk, “Frutteto 3 Natural” modelini sunduk. Bu model, sadece Türkiye’de üretiliyor ve dünyaya ihraç ediliyor.


2016 ve 2017 yıllarında da yatırımlarımız devam edecek. Ülkemiz çiftçilerinin istekleri ve görüşleri baz alınarak tasarlanacak ve üretilecek yeni ürünlerimizi de pazara sunacağız.”