Ekonomi 'Türkiye'de ofis açabiliriz'

'Türkiye'de ofis açabiliriz'

11.10.2014 - 11:18 | Son Güncellenme:

Airbnb Avrupa Operasyon Direktörü ve Ülke Müdürü Majak, Türkiye'ye ilginin müthiş bir şekilde arttığını belirterek "Şu an bizim için kolay olan Berlin'den çalışmak ama ihtiyaç görürsek Türkiye'de ofis açarız" dedi.

Türkiyede ofis açabiliriz

Airbnb Avrupa Operasyon Direktörü ve Ülke Müdürü Pawel Majak, şu anda kendileri için en kolay yolun Berlin'de çalışmak olduğunu belirterek, "Türkiye'ye çok sık geliyoruz. İleride ne olur bu sorunun cevabını vermek biraz zor ama eğer bir ihtiyaç görürsek ofis açarız" dedi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet'in 100. yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm gelirini hedefleyen Türkiye'de turizm sektörü her yıl önemli oranda büyürken, gelen turistlerin kalacak yer seçiminde şirketler çeşitli alternatifler sunuyor.

Gelen turistlerden önemli bir bölümü otel ve benzeri yerlerde konaklamayı tercih ederken, seyahatlerinde ev konforunu yaşamak isteyenlerin sayısı da azımsanmayacak düzeyde bulunuyor.

İşte bu konsepte uygun olarak, yerini kiraya vermek isteyenlerle kalacak kiralık bir yer arayanları buluşturan sosyal web sitesi "Airbnb", Türkiye'ye seyahat edenler için bu talebe cevap veren siteler arasında yer alıyor.

Türk Telekom'un PİLOTT girişimcilik programı kapsamında Türkiye'ye gelen, Ağustos 2008 yılında kurulan San Francisco, California merkezli şirketin Avrupa Operasyon Direktörü ve Ülke Müdürü Pawel Majak, Türkiye'ye olan talep, şirketin Türkiye'deki çalışmaları, güvenlik ve ofis açma gibi konularda AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul'un çok aktif ve popüler bir yer olduğunu belirten Pawel Majak, Türkiye ile ilgili daha geniş kapsamlı çalışmalar yapmak istediklerinden bahsetti. Majak Türkiye ve İstanbul'un kendileri için çok önemli olduğuna işaret ederek, şunları anlattı:

Türkiye'de müthiş bir potansiyel var

"Türkiye'de muhteşem bir potansiyel var. Özellikle ev sahibi sayılarına bakıldığında çok iyi iş çıkarıyoruz. İstatistiklere baktığımızda turizm açısından Türkiye'ye ilgi müthiş bir şekilde büyüyor. Bu da demek oluyor ki bu artış turizmle ilgili bütün iş alanlarına katkıda bulunacak. Biz de bu noktada nasıl daha hızlı büyürüz, nasıl genişleriz ve nasıl daha efektif oluruz diye düşünüyoruz. Odak noktamız İstanbul olacak ama Türkiye'nin müthiş bir potansiyeli var ve belki gelecek yıl Kapadokya'da oluruz, bir çok farklı ihtimal var.

İstanbul dışında hizmet verme olasılığı dahilinde diğer illerde de fizibilite çalışması yaptıkları bilgisini veren Pawel Majak, önümüzdeki dönemde bununla ilgili gelişmeler olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'de hizmet verme konusunda herhangi bir yasal problemle karşılaşmadıklarını söyleyen Pawel Majak, son dönemde Twitter ile gündeme gelen ve tartışmaların hala sürdüğü ofis açma konusuna da değindi.

Majak, şu anda kendileri için en kolay yolun Berlin'de çok uluslu ekibiyle çalışmak olduğunu dile getirerek, "Türkiye'de ofis açıp açmayacakları" yönündeki soruya "Türkiye'ye çok sık geliyoruz, benim dokuzuncu gelişim, ekibim benden daha çok vakit geçiriyor burada. İleride ne olur bu sorunun cevabını vermek biraz zor ama eğer bir ihtiyaç görürsek bunu gerçekleştiririz" yanıtını verdi.

Türkiye güvenlik sorunu olan bir ülke değil

Güvenlik konusuna verdikleri önemden de bahseden Pawel Majak, şunları kaydetti:

"Güvenlikle ilgili profil doğrulamalarından, ev sahiplerine sunduğumuz garantilere kadar birçok çözüm yolumuz var ve bu yöntemler gayet iyi işliyor. Eğer bir problem olursa ev sahibine 1 milyon dolara kadar garanti sunuyoruz. Bu mekanizmalar gayet yolunda. Bu güne dek 20 milyon misafir ağırladık ve bunların 10 milyonu 2014 yılında oldu."

Haberin Devamı

Majak, Türkiye'nin güvenlik sorunlarında öne çıkan bir ülke olmadığını belirterek, "Bu, Türk kültürüne ve Türk insanlarının zihinlerine misafirperverlik anlayışının derin kazınmasından kaynaklanıyor bence. Güvenlik sorunuyla ilgili Türkiye dünyada aklıma gelen ülkelerden biri değil kesinlikle" diye konuştu.