Ekonomi Türkler Miami’yi sevdi!

Türkler Miami’yi sevdi!

06.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

THY’nin direkt uçuşlarını başlatmasıyla Türkler için bir anda gözde destinasyonlardan biri olam Miami, cruise piyasasında da hareketliliğe yol açtı. Cruise seyahati, şirket ve bayilerin de gözde tatili oldu. Birçok şirket yıllık bu motivasyon iş  toplantıları için ayırdıkları bütçenin önemli bir kısmını cruise tatiline ayırmaya başladı.

Türkler Miami’yi sevdi

Büyük şirketlerin son yıllarda bayi toplantıları için seçtiği cruise güzergahları arasında Miami, Karayipler, Singapur ve Hongkong, Pukhet ve Vietnam öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Amerika merkezli Royal Caribbean Cruise Türkiye Pazarlama ve İletişim Direktörü Cihangir Canıyılmaz, 2018’de Türkiye’den yerli ve yabancı şirketlerin bayi toplantılarının, yıllık toplam misafirlerinin yüzde 18’ini oluşturduğunu söyledi. Canıyılmaz, “Bu payın yüzde 12’sini Miami’den Karayip Adalarını tercih edenler oluşturdu. Misafirlerimizin yüzde 6’sını da Uzakdoğu’da ağırladık” dedi

Canıyılmaz, bayi toplantılarının toplam misafirleri içindeki payının bu yıl yüzde 26’ya çıkacağını öngördü. Canıyılmaz, “Miami’den 1 hafta Karayiplere veya Singapur’dan Uzakdoğu adalarına gidiş dönüş uçak, bir haftalık gemi seyahati 1100 euro’dan başlıyor” dedi.