Ekonomi TürkTraktör 6 ayda 13 bin traktör üretti

TürkTraktör 6 ayda 13 bin traktör üretti

12.08.2010 - 13:32 | Son Güncellenme:

.

TürkTraktör 6 ayda 13 bin traktör üretti

TürkTraktör yılın ilk 6 ayında 13 bin traktör üretimi gerçekleştirdi. Şirketin bu dönemdeki net satış geliri ise 544 milyon TL oldu.
Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. 2010 yılının ilk altı ayına ait sonuçlarını açıkladı. TürkTraktör, Ocak ? Haziran döneminde 13 bin traktör üretimi gerçekleştirdi. Aynı dönemde şirketin satış gelirleri ise 544 milyon TL oldu. TürkTraktör’ün iç piyasa traktör satışları yılın ilk altı ayında 7 bin 701 adet, yurt içi satış cirosu ise 354 milyon TL olarak gerçekleşti. Toplam cironun yüzde 35’ini oluşturan ihracat gelirleri ise 5 bin 508 adet traktör ile 190 milyon TL’ye ulaştı. Böylece geçen yılın ilk 6 ayına göre, yüzde 67 artış gerçekleşti. Şirketin vergi sonrası net dönem karı ise ilk altı aylık dönemde 69 milyon TL’ye yükseldi.

Haberin Devamı

HİSSE FİYATLARI ARTTI
TürkTraktör’ün geçen yılının ilk 6 ayı sonunda 5.75 TL hisse fiyatı ile şirket değeri 307 milyon TL iken, 10 Ağustos itibariyle hisse fiyatı 13.90 TL olarak, şirketin piyasa değeri 742 milyon TL’ye ulaştı.

ORTAYA KOYDUĞUMUZ GÜÇLÜ PERFORMANSLA ÇİFTÇİLER ERTELEDİKLERİ TALEPLERİ HAYATA GEÇİRDİ
Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. Genel Müdürü Marco Votta, geçen yılki küresel ekonomik krizin ardından bu yılbaşı itibarı ile başlayan iyimserliğin ilk 6 aya damgasını vurduğunu belirterek, “Bu dönemde aldığımız sonuçlar bizi mutlu etti. Ortaya koyduğumuz güçlü performansta, ekonomik krizin etkilerinin azalmasıyla çiftçilerin erteledikleri talepleri hayata geçirmeye başlamaları, verimli hasat dönemi ve bankacılık sektörünün çiftçilere sunduğu uygun koşullu krediler önemli rol oynadı” dedi. TürkTraktör olarak, hem yurtiçi pazarda yıllardır Türk çiftçisi tarafından en çok tercih edilen New Holland ve Case IH markalarıyla traktör, biçerdöver ve pamuk toplama makineleri pazarlarındaki liderliklerinin devam ettireceklerini kaydeden Votta, “Hem de ihracattaki liderliğimizi koruyarak, 2010 yılını belirlemiş olduğumuz iş hedeflerini gerçekleştirerek kapatmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

Yazarlar