Ekonomi TÜSİAD’da kritik akşam

TÜSİAD’da kritik akşam

06.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sürpriz istifa sonrası yaşanan başkanlık krizini, TÜSİAD’ın gücünü zayıflatmayacak bir formülle aşma arayışı sürüyor. Başkanlar Konseyi’nin katılması beklenen bugünkü olağanüstü toplantıda yol haritası belirlenecek

TÜSİAD’da kritik akşam

TÜSİAD yönetimi, Başkan Muharrem Yılmaz’ın istifası nedeniyle bu akşam olağanüstü toplanıyor. Amaç TÜSİAD’da yaşanan istifanın ardından yeni yol haritasını belirlemek...
TÜSİAD Başkanlar Konseyi üyelerinin katılması beklenen toplantıda Muharrem Yılmaz’ın da bunacağı söylenirken, istifanın geri çekilmesi için iknaya çalışılacağı ifade ediliyor. Aksi taktirde yeni başkanın kim olacağı konusu tartışılacak.
Sabancı’da aile içi istişare mi var?
Yılmaz’ın istifasıyla yeni başkanın kim olacağı merak konusu olurken, dün gözler TÜSİAD’ın başkan yardımcılarına çevrildi. En kıdemli olması nedeniyle Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer adı ön plana çıktı. Sabancı Ailesi’nin konuyu kendi içinde istişare ettiği iddia edildi. Ancak Dinçer, bu iddiaları doğrulamadı.

Haberin Devamı

‘Ani bir karardı, haberimiz yoktu’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün TÜSİAD’a yaptığı ziyaretin ardından gazetecilerin, Muharrem Yılmaz’ın istifasına ilişkin sorularını yanıtlayan Haluk Dinçer, başkan olup olmayacağıyla ilgili soruya, “Böyle bir şey yoktur” yanıtını verdi.
TÜSİAD Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer, Yılmaz’ın istifa kararını açıklarken, bunun nedenlerini de açıkladığını belirtti. “İstifadan haberiniz var mıydı?” sorusuna ise Dinçer, “Bu ani bir karardı haberimiz yoktu” dedi.
Dinçer, TÜSİAD Başkanı’nın bir sonraki başkanı belirleyeceğini ve genel kurula kadar görev yapacağını dile getirerek, “Kendi içinden herhangi bir yönetim kurulu üyesi tüzüğümüz gereği başkan olabilir. Bunu seçme yetkisi de şu andaki Yönetim Kurulu’ndadır” dedi.
“Bir isim telaffuz edildi mi, konuşuldu mu?” sorusuna ise Dinçer, “Bu bir süreç. Henüz Yönetim Kurulu bir karar vermemiş durumda. Arkadaşlarım zaten burada beraber, ben en kıdemli başkan yardımcısı olarak karşınızda bulunuyorum. Ama iki başkan yardımcısı arkadaşım biri solumda, biri sağımda Memduh bey (Boydak) ve Tayfun bey (Bayazıt). Ama başkan yardımcısı olacak diye bir şart da yok tüzüğümüzde. Yönetim Kurulu üyelerinden herhangi birisi başkanımız istifa ettiği için başkan seçilecek Yönetim Kurulu tarafından. O da genel kurula kadar görev yapacak” karşılığını verdi.
Haluk Dinçer, “Ne kadar süre içerisinde açıklanması planlanıyor?” sorusunu, “Bununla ilgili tüzükte belirlenmiş bir süre yok. Makul bir süre, herhalde bir hafta içerisinde böyle bir açıklama yapılmasını ümit ediyoruz” diye yanıtladı.