Ekonomi Üç Alman panzeri birleşti doğru yolu Nokia’da buldu

Üç Alman panzeri birleşti doğru yolu Nokia’da buldu

04.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rakip Alman lüks otomobil üreticileri olan Audi, BMW ve Daimler (Mercedes), konsorsiyum oluşturarak Nokia’nın “HERE” haritalama hizmetini yaklaşık 3 milyar euro’ya satın aldı.

Üç Alman panzeri birleşti  doğru yolu Nokia’da buldu

Her üç Alman otomotiv üreticisinin de, HERE üzerinde eşit hakka sahip olacağı belirtiliyor.

200 ülkeyi kapsıyor
Halen Nokia’nın HERE uygulamasının kullanıcıları olan üç üretici, yaptıkları açıklamada henüz ortaklığın nasıl şekilleneceğine ilişkin tam bir plan yapılmadığını belirtirken, söz konusu işbirliğinin, yeni nesil araçlar için bir temel oluşturacağını vurguladılar. HERE teknolojisinin, daha da geliştirilerek, kendi kendisine gidebilen araçlarda kullanılacağı da ifade ediliyor.
Satışın, 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. HERE haritalama hizmeti, yaklaşık 200 ülkeyi kapsarken, 50 farklı dilde kullanılabiliyor. Sistem, yollardaki buzlanmalar, kazalar, trafik sıkışıklıkları gibi anlık güncellemeleri de yapabilecek.

Hacker korkusu var
Söz konusu işbirliğinin, son dönemde yeniden ortaya çıkan “otomobillerde hacker” korkusuna da çözüm getirmeyi amaçladığı belirtiliyor. Nitekim Daimler’in Direktörler Kurulu Başkanı Dieter Zetsche, bu işbirliğinin, söz konusu tehlikeye karşı önlem alınabilmesi açısından da büyük önem taşıdığını açıklamıştı. Uzmanlar, bu alımla birlikte otomotiv üreticilerinin Google veya Microsoft gibi Silikon Vadisi şirketlerine bağımlılıktan kurtulmayı amaçladıklarına da dikkat çekiyor.