28.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Toplam 9 bin 580 metrekarelik iki ayrı bölümden oluşan 1440 kişi kapasiteli “CIP Lounge”da 24 suit ve duş odası, 56 tuvalet ile 6 toplantı salonu yer alıyor. Sinema, kütüphane, müze, interaktif oyunlu ve uçak maketli çocuk alanı, mini golf sahası ve geleneksel çay bahçesinin bulunduğu özel salon, çeşitlenen yemek ve ikram konseptiyle de dikkati çekiyor.
Ege mutfağından Uzak Doğu’ya kadar geniş yelpazede sunulan ikramlar arasında geleneksel Anadolu mutfağının tencere yemekleri yerli ve yabancı yolculardan yoğun ilgi görüyor.
THY CIP Şefi Burcu Şahin Yılmaz, “Salonlardan birini, business sınıfında seyahat eden yolcularımız kullanırken, diğer salondan elit, elit pluss ve gold kartlı yolcularımızla Star Alliance üyesi hava yolu şirketiyle uçan misafirlerimiz yararlanabiliyor. Aynı zamanda şirket anlaşmalı ‘corporate’ kartlı yolcularımız da ‘Miles&Smiles’ dediğimiz bölüme girebiliyor” diye konuştu.
Tencere kaynıyor!
Yılmaz, Atatürk Havalimanı’nda yolcuların beğenisini kazanan pide, mantı ve simide ek olarak yeni salondaki ikramlarda bazı yenilikler yapıldığını ifade etti. Tencere yemeklerinin çok büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yılmaz, “Patlıcan musakka, kuru fasulye, pilav, otlu gözleme, kumru ve Ege mutfağına ait yemekler İstanbul Havalimanı’ndaki ikramlara ilave oldu. Günde 4 bin köfte, 250 kilogram Türk tatlısı ve 2 bin simit ikram ediliyor. Yerli ve yabancı misafirlerimizin en çok tercih ettiği mantı günlük olarak 150 kilogram, salonda yeni servis edilmeye başlanan kumru ise günde 750 adet tüketiliyor” dedi.