Ekonomi Uçaklarda silahlı güvenlik

Uçaklarda silahlı güvenlik

16.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sivil havacılıkta karşılaşılabilecek tehditlere karşı, uçaklarda, “silahlı özel güvenlikçi” dönemi başlıyor.

Uçaklarda  silahlı güvenlik

TBMM Genel Kurulu, kamuoyunda “torba tasarı” olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 28-55. maddelerini kapsayan 2. bölümünü kabul etti. Bazı düzenlemeler şöyle:

Haberin Devamı

Emlak Vergisi Kanunu’na eklenen geçici madde uyarınca, takdir komisyonlarınca 2017’de 2018 için takdir edilen asgari ölçüde, arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin 2017 için uygulanan birim değerlerinin yüzde 50’sinden fazlasını aşması durumunda, 2018’e ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Havacılık şirketleri, Türkiye tescilli sivil hava araçlarında özel eğitimli silahlı güvenlik görevlileri bulundurulabilecek. Türkiye uçuşu olan yabancı tescilli sivil hava araçlarında silahlı güvenlik görevlisi bulundurulmasına izin verilmesine, mütekabiliyet ilkesi saklı kalmak kaydıyla İçişleri Bakanlığı yetkili olacak.

Haberin Devamı

TTK ile Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), uhdelerinde bulunan maden ruhsatlarını işletmek, işlettirmek, bunları bölerek yeni ruhsat talep etmek ve bu ruhsatları ihale etmekle yetkili olacak. Ancak TTK’nın kendisi tarafından doğrudan işletilen işletme izin alanlarında oluşturulacak ruhsatlar bu düzenleme kapsamında ihale edilmeyecek.