Ekonomi Ulaşım çok rahat

Ulaşım çok rahat

29.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bugün açılacak yeni havalimanına taksi ya da özel aracınızla gitmeniz halinde ne kadar süren bir yolculuk yapacağınızı sizler için test ettik.

Ulaşım çok rahat

Geçtiğimiz cuma günü farklı güzergahlardan başlayan yolculuğumuzun ilk durağı Pendik’ti. D-100 Karayolu’ndan Kozyatağı’na geldikten sonra TEM’e bağlanarak akıcı trafikte kısa sürede Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne ulaştık. Köprüyü geçer geçmez Kemerburgaz yoluna saptık ve 97 kilometrelik güzergahı 1 saat 30 dakikada kat ettik.

Haberin Devamı

Bir sonraki başlangıç noktamız Kadıköy Altıyol’daki Boğa heykeli önüydü. Yine trafik akıcıydı. D-100 Karayolu’ndan bu kez 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne bağlanarak Avrupa yakasına geçtik. Okmeydanı sapağından Kemerburgaz yoluna saptık ve Göktürk’ü de geçerek 68 kilometrelik yolu 1 saat 1 dakikada tamamladık. Üçüncü durağımız Taksim Meydanı’ydı. Dolmabahçe - Bomonti ve Kağıthane - Piyalepaşa tünellerinden geçerek Nurtepe’den Kemerburgaz yoluna bağlandık. Bu güzergahtaki 49 kilometrelik yol 40 dakika sürdü. Saat 16.05’de havalimanının önündeydik.

Bir sonraki gün son durağımız olan Bakırköy’den İncirli Caddesi’nden D-100 Karayoluna bağlandık. Kuzey Marmara otoyolunu kullanarak 42 kilometrelik yolu 45 dakikada kat ettik. Yolcular, 30 Aralık’a kadar otoparktan ücretsiz faydalanacak.

Haberin Devamı

Lüks otobüsler

Yeni Havalimanı’nın toplu ulaşımı, İBB’nin şirketi İstanbul Otobüs AŞ’nin yeni markası Havaist’in lüks otobüsleriyle sağlanacak. 31 Aralık’a kadar yeni havalimanından 5 noktaya uçuş var. Bu sürede 20 otobüsle 5 noktadan ulaşım hizmeti sunulacak, daha sonra bütün otobüsler devreye alınacak. Havalimanına metrosu çalışmaları sürüyor. Taksi için İstanbul 34 No’lu Taksiciler Kooperatifi ile anlaşma yapıldı.