Ekonomi Ulaşım gelişiyor Atakent parlıyor

Ulaşım gelişiyor Atakent parlıyor

21.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un en uzak bölgelerinin bile konut projeleriyle geliştiği bu günlerde, ulaşım avantajıyla dikkat çeken birçok ilçe ön plana çıkıyor. Metronun gelmesiyle ön plana çıkan Atakent de gelişim aksında olan bölgeler arasındaki yerini alıyor

Ulaşım gelişiyor Atakent parlıyor

Hareketli günlerin yaşandığı gayrimenkul sektöründe yatırım alanları da genişliyor. Her geçen gün farklı bölgelerin yıldızının parladığı sektörde, İstanbul’un en ücra köşeleri bile zamanla değerleniyor.
Yeni ve nitelikli projeler ile birlikte ulaşım avantajlarıyla da dikkat çeken Ümraniye’nin de gelişim gösteren bölgelerden biri olduğunu dile getiren TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüsniye Boztunç, özellikle Atakent’in ilçe içindeki konumunun oldukça avantajlı olduğunu söyledi.
İlçenin merkezine olan yakınlığı ve ana ulaşım arteri olan Alemdağ Caddesi’ne cepheli durumda olmasının Atakent’i önemli mahallelerden biri haline getirdiğini ifade eden Boztunç,
“Ümraniye ilçesi, son dönemde yapılan ofis projeleriyle dikkat çekti. Böylece İstanbul ofis bölgeleri arasında yerini almaya başladı” dedi.

Ana yollara yakın
Boztunç, bölgede, nitelikli konut projelerinin de hayata geçtiğini vurgulayarak, “Bölgenin değerini etkileyen en önemli faktörlerden biri olan ulaşımda da çeşitli gelişmeler yaşanıyor” diye konuştu.
Ümraniye’nin, ana arterlere oldukça yakın konumlandığını söyleyen Boztunç, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerine eşit mesafede bulunan ilçenin ulaşım konusundaki tek dezavantajının trafik problemi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Fiyatlar 3 bin liraya çıkıyor
Atakent’te yer alan yeni binalardaki konutların metrekare fiyatlarının 1.750 ile 3 bin lira aralığında değiştiğini belirten Boztunç, eski binalarda ise bu aralığın metrekarede 1.500 ile 2 bin lira seviyelerinde olduğunu dile getirdi.
Mahalledeki villa bölgesindeki yapıların ise genellikle 10 yaşından büyük olduğunu aktaran Boztunç, “Bu yapıların birim metrekare satış aralıkları 1.500 ile 2 bin lira aralığında değişiyor. Birim fiyatların da işaret ettiği gibi Atakent bölgesi, orta ve orta-alt gelire sahip kesim tarafından tercih ediliyor” dedi.

Genelde eski yapılar mevcut
Mahalle genelindeki konut profiline de değinen Boztunç, Atakent mahallesindeki konut stoğunun büyük kısmının ‘eski’ olarak nitelendirilebilecek yapılardan oluştuğunu da aktararak, “Mahalle sınırları içinde son 5 yılda yapılmış yapılar oldukça az sayıda. Mahalle genelinde villa tarzı konutlar, 4-6 katlı münferit binalar ile nispeten yüksek irtifalı site tarzı konut kullanımlı yapılar yer alıyor. Villa tarzı yapılar bitişik ve ikiz nizamda iken, münferit binalarda ayrık, bitişik ve ikiz olmak üzere inşaat nizamları görülüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Park alanı imarlı arsa çoğunlukta
Atakent’te mevcutta üzeri boş durumda olan arsaların genel olarak park alanı, ilköğretim tesis alanı, belediye hizmet alanı gibi imar lejandlarına sahip olduğunu söyleyen Boztunç, “Konut alanı lejandına sahip arsalar yoğunlukta olmakla birlikte, park alanı ve eğitim fonksiyonlarını içeren imar lejandlarının fazlalığı da dikkat çekiyor” diye konuştu.
Boztunç, mahallenin, Alemdağ Caddesi’ne cepheli olan aksındaki parsellerin ise ticaret + konut alanı lejandı ile ticaret alanı lejandında kaldıklarını belirtti.

‘Metroyla ulaşım kolaylaşacak’

AVM, ofis, residence projelerinin özellikle haftasonu her noktadan insan çekmesi sonucu bölgede trafik problemi yaşandığını aktaran Boztunç, şunları dile getirdi:
“Bu problemin çözümü olarak ise çalışmaları Haziran 2012’de başlamış olan Üsküdar – Çekmeköy Metro Hattı görülüyor. 20 km. uzunluğundaki bu hattın 2015 yılında tamamlanması planlanıyor. Söz konusu metro hattının İnkılap Mahallesi durağı, Atakent mahallesine oldukça yakın bir noktada yer alıyor.”
Boztunç, “Üsküdar – Çekmeköy metro hattının yanı sıra, Anadolu yakasının diğer bir metro hattı olan Kadıköy – Kartal metro hattına entegrasyonu sağlayacak olan Bostancı – Dudullu metro hattının da Atakent’e yakın noktada bir durağının konumlandırılması planlanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bölgedeki yapı stoğu yenilenir’

Ümraniye’nin Tepeüstü, Çakmak, Çamlık, Şerifali gibi birçok bölgesindeki eski yapıların yenilendiğini ve bu gelişmelerin bölgeye kısa sürede büyük değerler kattığını belirten Boztunç, şunları söyledi:
“Atakent’te henüz bu tarz bir gelişme gözlenmedi. Bölgede mevcutta inşaat firmalarıyla anlaşıp, mülkünün yenilenmesini sağlayan malik hemen hemen hiç bulunmamasına rağmen, yapılmakta olan ve planlanan ulaşım projeleri ile değerin ve talebin artmasının kaçınılmaz olduğu Atakent bölgesi, Ümraniye ilçesinin konum, ulaşım ve barındırdığı nüfus kalitesi açısından avantajlı mahallelerinden.”

Yüzde 50 fiyat farkı
Boztunç, “Tüm bu avantajları göz önünde bulundurulduğunda, yakın zaman içinde bölgedeki konut stoğunun yenilenmesi için çeşitli girişim ve çalışmalar olabileceği düşünülüyor.
Atakent’in bugünkü durumunda, mahalledeki eski konutlarla yeni konutların metrekare satış fiyatları arasında ortalama yüzde 50 oranında fark bulunması, bölgede yeni konutlarla eski konutlar arasındaki talep farkını gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Şehirlerimiz planlı bir şekilde yapılanmalı’

‘Yerel Yönetim Anlayışında Yeni Yaklaşımlar’ sempozyumunun ikincisi Okan Üniversitesi Tuzla kampüsünde yapıldı.
Sempozyum’a İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin gibi birçok ismin yanı sıra belediye meclis üyeleri, belediye temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Sempozyumda, yerel yönetimlerin önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm başta olmak üzere atacakları adımlara ışık tutacak önemli kararlar alındı.
Sempozyum düzenleme kurulu başkanı Prof Dr. Ali Kahriman yerel yönetimlerde yaşanan plansızlığa dikkat çekti.

Kültürel gelişme yok
Özellikle kentsel dönüşüm alanında şehirlerin adeta yeniden yapılandığını, yeniden örgütlendiğini belirten Kahriman, bu süreçte risk taşıyan birçok unsur bulunduğunu belirterek, “Özellikle Karadeniz’in kuzeyine doğru İstanbul’un yapılanması konuşuluyor. Ancak, konuşulanlar bir plan ekseninde gitmiyor. Ülkemizde, 40 yılda kent nüfusu üç kat arttı. Kentte yaşayanların oranı yüzde 75’lere çok hızlı bir şekilde geldi. Dolayısıyla kültürel gelişme fırsatı olamadı” şeklinde ifade etti.

Haberin Devamı

2013 yılının ilk çeyreğinde 120 milyon TL’lik satış yaptı

Sinpaş GYO, 9 proje ve ticari birimler dahil olmak üzere 2013’ün ilk çeyreğinde 120 milyon liralık satış gerçekleştirdi.Sinpaş GYO 2013 yılının ilk çeyreğinde Lagün, Bursa Modern 1 ve 3, Bosphorus City, Aqua City, Aquacity İncesu, İstanbul Sarayları, iTower, Egeboyu, İncek Life projeleri ve ticari birimler dahil olmak üzere toplam 120 milyon liralık satış gerçekleştirdi.
2013’ün ilk 3 ayında en yüksek hasılat İstanbul Sarayları’nda gerçekleşti. Proje kapsamında 93 bağımsız bölüm satışından 46 milyon lira gelir elde edildi. Ankara’da hayata geçirilen İncek Life projesinde ise 39 bağımsız bölüm satıldı ve bu satışlardan 24 milyon lira gelir elde edildi.
Sinpaş GYO 2013 yılının ilk 3 aylık kısmında 9 projede ticari birimler dahil olmak üzere 224 bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdi. Bu satışlardan şirketin kasasına toplam 120 milyon lira girdi.
31 Mart 2013 tarihi itibariyle ise Bursa Modern 1 ve 3, Bosphorus City, Aqua City, Aquacity İncesu, İstanbul Sarayları, iTower, Egeboyu, İncek Life projeleri ve ticari birimlerin toplam 6 bin 959 bağımsız bölüm satıldı ve bu satışlardan 2 milyar 799 milyon lira gelir elde edildi.

Türkiye küresel büyümenin merkez üssü oldu

Ernst & Young’ın küresel ekonomik büyümenin öne çıkan merkezlerinde düzenlediği ‘Strategic Growth Forum’un bu yılki durağı İstanbul olacak.
Küresel büyümenin stratejik üssü olarak sekiz merkezi seçen Ernst & Young, 2013 yılı içindeki konferanslar dizisini Güney Afrika’nın ardından İstanbul’da sürdürecek. Açılış konuşmasını Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yapacağı ‘Stratejik Büyüme Forumu Türkiye’ 8-9 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen CEO’larının, girişimci, yatırımcı, danışman ve devlet liderlerinin biraraya geleceği forumda, Türkiye’nin önündeki fırsatlar, sektörlere özel stratejiler, yatırım hedefleri ve İstanbul’un bölgesel finans merkezi vizyonu başlıca konular olarak öne çıkacak.

‘Potansiyeli çok fazla’
Ernst& Young Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca, “Türkiye, çevresindeki bütün ülkeler ekonomik ve siyasi kriz yaşarken, istikrarını koruyarak bölgesel büyüme üssü haline geldi.
2008 yılından bu yana etkisini gösteren ekonomik krizin etkisini en az hisseden ülkelerden biri olan Türkiye, aynı zamanda bölgede barışı sağlamaya yönelik attığı adımlarla geleceğe yönelik fırsatlar için en fazla potansiyel taşıyan ülkelerden biri olduğunu gösterdi” diye konuştu.

Garanti’den, TOKİ'ye borcu olana destek

Garanti Mortgage, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) toplu borç ödemelerine indirim sağlayan kampanyasına kredi desteği vereceğini açıkladı.
Garanti Mortgage’ten yapılan açıklamada, TOKİ’ye borcunu, yüzde 20 indirimden yararlanarak ‘peşin ödeme’ ile kapatmak isteyen konut alıcılarının, toplu ödeme yapabilmek için Garanti Mortgage’tan kredi kullanabileceği bildirildi. Kredi kullanmak isteyenler, 22 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapabilecek.
Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, destek sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Ev dekorasyonu için hediye çeki verecek

Halkalı’da yer alan 1000 konutluk Soyak Evostar’da son 300 daire 24 Nisan’a kadar farklı ödeme koşulları sağlanıyor. Buna göre kampanyada tüm daireler yüzde 1 peşinatla, dayalı döşeli ve üstelik 1 yıl sonra ödeme imkânıyla sunuluyor.
Soyak Evostar’dan ev almak isteyenlere, evlerini istedikleri gibi dayayıp döşemeleri için 5 bin ila 20 bin lira arasında değişen hediye çeki veriliyor. Ayrıca projede yüzde 1 KDV taahhüdü veriliyor. 1000 konutun yer aldığı Soyak Evostar’da stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelere yer veriliyor.
Ayrıca projede 2+1 bahçeli dubleksler de bulunuyor.

Terrace Mix’te bahara özel kampanya yaptı

İnanlar İnşaat tarafından hayata geçirilen Terrace Mix’te bahara özel, uygun fiyat ve taksitler sunuluyor.
Terrace Mix, Torium Alışveriş Merkezi’nin hemen yanında 7 blokta 945 daireden ve 27 mağazadan oluşuyor. Projede 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 4 farklı alternatifte daireler yer alacak.
Ekim 2014’te teslimlerinin yapılması planlanan Terrace Mix, ayrıca E5’in yanı başındaki konumuyla ulaşım kolaylığı sağlıyor. Proje, Metrobüs durağına yürüme mesafesinde olması sayesinde üstelik araba kullanımını da zorunlu kılmıyor.

My Office 212’de hemen teslim ofisler

Ağaoğlu İnşaat tarafından Güneşli Basın Ekspres Yolu üzerinde gerçekleştirilen My Office 212’de farklı ödeme seçenekleri sunuluyor. Hemen teslim ofislerin bulunduğu Ağaoğlu My Office 212’de 36 aya yüzde 0,74, 48 ayda yüzde 0,77, 60 aya yüzde 0,80, 72-84 aya ise yüzde 0,82 oranında faiz uygulanıyor.
31 katlı tek bloktan oluşan My Office 212’de son ofislerin satışı devam ediyor. İnşaat alanı 84 bin 500 metrekare olarak belirlenen projede ofis çalışanlarına resepsiyon hizmeti, call center, CIP transfer hizmetleri gibi birçok hizmet sunuluyor. My Office 212’de ofislerin büyüklükleri ise 81,07 ile 126,42 metrekare arasında değişiyor.