Ekonomi Ünlülerle ‘isim şehir ülke’ turu

Ünlülerle ‘isim şehir ülke’ turu

16.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

More Travel’in turlarına ünlüler rehberlik edecek. Sicimoğlu ile Küba, Serra Yılmaz ile Toskana, Buket Uzuner ile New York, Savaş Karakaş ile Malezya ve Burhan Öçal ile Hindistan seyahatleri düzenleniyor

Ünlülerle ‘isim şehir ülke’ turu

More Travel, ‘İsim-Şehir-Ülke’ adıyla ünlülerle seyahat projesi başlattı. Ülkeleri farklı gözlerden göstermeyi hedefleyen şirket Ayhan Sicimoğlu ile Küba, Serra Yılmaz ile Toskana, Buket Uzuner ile New York, Savaş Karakaş ile Malezya ve Burhan Öçal ile Hindistan ve Kamboçya seyahatleri düzenliyor.
More Travel’ın sahiplerinden Günnur Gündüz Ayar, “Ünlü isimler, seyahati kendi deneyim ve hikayeleriyle şekillendiriyor. Sevdikleri restoran, sokak, kulüp veya gizli adreslerini paylaşıyor ve böylece kendine özgü bir seyahat ruhu yaratılmış oluyor” dedi.
Ayar, “Gezi boyunca ünlü misafirle lezzeti ve sohbeti bol sofralar kurulacak. Enteresan adresleri, gizli geçitleri keşfedeceğiz” diye konuştu.
Ayar, ağustosta başlayacak bu turların fiyatlarının ise 2 bin 950 euro ile 3 bin 999 euro arasında değiştiğini kaydetti.

Uzuner ve sokakta sosisli sandviç
Yazar Buket Uzuner’in, ‘New York Seyir Defteri’nin İzinde’ adlı kitabının katılımcıların elinde bir rehber niteliğinde bulunacağını söylen Ayar, “Uzuner bize New York’u gezdirecek. Metroyu kullanacak, Broadway’de şov izleyecek ve Çin Mahellesi’ne gideceğiz. Bir New York klasiği olarak sokakta sosisli sandviçten, en ‘hip’ restoranlara birçok farklı mutfağı ve lezzeti bulabileceğimiz yemekler yiyeceğiz” dedi.

Karakaş ile nehir safarisi
Malezya’da eski bir petrol platformunun otele dönüştürülmesiyle dalışla ilgilenenlere değişik bir deneyim sunan Seaventure dalış merkezinde 5 gece kalınacağını söyleyen Ayar, “Burası denizin ortasında kocaman gemi şeklinde bir otel. Seaventure öncesi Kota Kinabalu Le Meridien Resort’ta 2 gece kalınacak ve 1 gün wildife safari yapılacak. Değişik maymun türlerinin görüleceği bu nehir safarisinde barbekü de yapılacak” dedi.


Haberin Devamı

Serra Yılmaz Toskana’yı gezdirecek

Ünlü oyuncu Serra Yılmaz’ın gözünden Toskana bölgesini göreceklerini kaydeden Günnur Gündüz Ayar, şunları söyledi:
“Bu gezi kapsamında Floransa, Siena, Lucca şehirleri gezilecek. Ağırlıklı olarak Medici villalarını göreceğiz. Biz de yedi gece villada konaklayacağız. Büyük İtalyan aileleri gibi sohbet ve keyif dolu sofralarda kahvaltılar yapacağız, yemekler yiyeceğiz. Serra Yılmaz’ın restoran önerileriyle, onun yemekten keyif aldığı adreslerde öğle ve akşam yemekleri yenilecek.”


Sicimoğlu ile Havana sokakları

Ayhan Sicimoğlu’nun Küba’ya tutkuyla bağlı olduğunu belirten Ayar, “Sicimoğlu’nun gitmekten hoşlandığı Latin kulüp ve barlar gecelere renk katarken aynı zamanda Havana sokakları’na karışıp şehri tanıyacağız” dedi.
Ayar, seyahat esnasında ‘Parador’ ismi verilen, tipik Küba mutfağı yemekleri sunan küçük restoranlarda yemek yenileceğini kaydetti.