Ekonomi Vakıfbank'tan kelepir evler

Vakıfbank'tan kelepir evler

05.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Vakıfbank'tan kelepir evler

Vakıfbanktan kelepir evler


Vakıfbank, İstanbul'un yanısıra Ege, Akdeniz, Çukurova ve İç Anadolu bölgesinde 700 yalı, ev, arsa ve işyerini satışa çıkardı


       Vakıfbank, Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan ihtiyaç fazlası 700 adet taşınmazını, satışa çıkardı. Vakıfbank yetkilileri, taşınmazların 24 aya kadar vadeli satılacağını, peşin ödemede ise yüzde 5 indirim yapılacağını açıkladı.
       Vadeli satışlarda, teklif bedelinin en az yüzde 25'i peşin ödenmesi gerekirken, geri kalan borca ise aylık yüzde 2 faiz uygulanacak.
       Vakıfbank'ın satışa çıkardığı evlerin muhammen bedeli 2 milyar 50 milyon lira ile 225 milyar lira arasında değişiyor.
       İşyerlerinin muhammen bedelleri 650 milyon lira ile 3 trilyon 700 milyar lira arasında, arsaların bedelleri de 300 milyon lira ile 632 milyar lira arasında bulunuyor.

Gayrimenkullerin yerleri

       İstanbul ve çevresinin yanısıra Ankara, Bolu, Kırşehir, Zonguldak, Yozgat, Edirne, Tekirdağ, Şile, İzmit, İzmir, Aydın, Balıkesir, Muğla, Adana, Hatay, İçel, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Afyon, Antalya, Alanya, Adıyaman, Edremit, Bursa, İnegöl, İznik, Eskişehir, Sakarya, Yalova, Çorum, Ordu, Tokat'ta satışa çıktı.
       Satışa çıkan evlerin içinde en ilgi çeken, İstanbul Büyükada'daki bahçeli bir ev. Vakıfbank bu evi 132 milyar 250 milyon lira muhammen bedelle satıyor. Vakıfbank, Büyükçekmece'de 20 daireli bir apartmana 118 milyar lira ve Silivri Kavaklı Köyü'ndeki bahçe içinde 200 metrekarelik dubleks bir evede 150 milyar lira istiyor.