Ekonomi Vera Group butik projeyle Kağıthane’deki yerini aldı

Vera Group butik projeyle Kağıthane’deki yerini aldı

20.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lokasyon nedeniyle gayrimenkul yatırımlarının hız kazandığı Kağıthane, firmaların yeni projelerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda bölgede proje geliştiren son firma ise Vera Group oldu

Vera Group butik projeyle Kağıthane’deki yerini aldı

Son dönemde birçok yatırımın merkezi haline gelen Kağıthane’ye Vera Group da butik bir projeyle giriş yaptı. ‘Vera Residence’ markasıyla lanse edilen projenin öncelikli konsepti ise işlevsellik oldu.
Vera Residence’ın yeni İstanbul’un tarzını yansıtacağını belirten Vera Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, projenin İstanbul’un tüm merkezi noktalarına yakınlığıyla dikkat çeken Kağıthane’nin en hareketli noktasında konumlandırıldığını belirtti.
Projenin yeni lanse edilmiş olmasına rağmen, yoğun talep aldığını söyleyen Yılmaz, İstanbul’un merkezinde arsa stoğu kalmadığını belirterek, “Kağıthane şehrin tüm noktalarına kolay ulaşım avantajıyla öne çıkan bir lokasyon. Aynı zamanda çok hızlı değer kazanan bir bölge. Biz de Vera Group olarak böylesine değerli bir bölgede, kaliteli bir proje hayata geçirmek istedik” dedi.
Arsayı gelir paylaşımı modeliyle aldıklarını anlatan Yılmaz, “6 bin 500 dönümlük arsada 20 bin metrekarelik satılabilir alan var. 220 konuttan oluşan projede inşaat alanı ise 28 bin metrekare. 2 blok üzerine 9’ar kattan oluşan bir rezidans projesi inşa ediyoruz” diye konuştu.

KDV oranı yüzde 1
140 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirilen Vera Residence’ta özellikle estetik ve işlevselliği bir araya getirmeye dikkat ettiklerini anlatan Yılmaz, “Bölgenin yapısından hareketle az metrekareli konutlara ağırlık verdik. Ancak 3+1 dublekse kadar uzanan bir daire tipi seçeneği de sunuyoruz” dedi. Yılmaz, projenin KDV oranının ise yüzde 1 olduğuna dikkat çekti.

Lansmana özel fiyat
Projenin Aralık 2014’te teslim edileceğini belirten Yılmaz, projede fiyat aralığının lansmana özel ekonomik oranlarda tutulduğunu söyleyerek, “Minimum fiyat 187 bin 923 lira. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla 60 aya kadar yüzde 0,76, 120 aya kadar yüzde 0,78 oranlarıyla kredi kullanılabiliyor” dedi.

Yatırımlar devam edecek
Kağıthane’nin geleceğine inandıklarını ifade eden Yılmaz, firmanın Kağıthane’de başka projeleri de olacağını vurgulayarak, “Vera Residence bizim ilk projemiz. Yine Kağıthane’de butik ve küçük metrekareli projelere ağırlık vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Stüdyo daireye balkon ekledi
Ütopya Mimarlık’tan Serhan Sarıpınar‘ın tasarladığı proje, 220 rezidans daire ile 14 ticari üniteden oluşuyor. Projede 1+0, 1+1, 2+1, 2+1 dubleks ve 3+1 dubleks daire seçenekleri yer alıyor. Stüdyo daireler de bile balkona yer verilen projede, fitness salonu, yüzme havuzu gibi spor alanları yer alıyor.

‘Yüzde 20’si bir haftada satıldı’

Vera Residence’ın satış ve pazarlamasını ise Kronus’un kurucusu Samim Hatipoğlu ile TSP yönetici ortağı Gökçenur Çelebioğlu üstlendi.
Projenin çok değerli bir lokasyona yapıldığını söyleyen Samim Hatipoğlu, projenin prim öngörüsünün yüzde 50 olduğunu aktararak, “Şu anda Vera Residence’ta metrekare fiyatları 3 bin 400 ile 4 bin 200 lira arasında değişiyor. Projenin yüzde 15-20’si de bir haftada satıldı” dedi. Hatipoğlu, projede satışların çok iyi gittiğini belirterek, 220 daire olması nedeniyle satışların hızla biteceğini ifade etti.
Aranılan bir çok özelliğin Vera Residence projesinde biraraya geldiğini anlatan Gökçenur Çelebioğlu da, şunları söyledi:
“Vera Residence güzel, alımlı ve stil sahibi bir proje oldu. Çok iyi parçaları biraraya getiriyoruz. İstanbul’da birçok güzel proje var ama bunlar işlevsel olmayabiliyor. Biz fonksiyonel mimarlık ve evler tasarlayarak her metrekarede iyi çözümler sunuyoruz.”

Haberin Devamı

TOKİ, 27 şehirde konut ve işyerlerini satışa çıkarıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya, Gaziantep, Samsun, Malatya ve Kayseri gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 27 ilde yer alan 28 konutu ve 131 işyerini 120 ay vade ile satışa sunuyor. Açık artırma yöntemiyle satışı yapılacak taşınmazlardan 14 bin liraya işyeri, 58 bin liraya da konut sahibi olmak mümkün. Satışlar, 7 Mart 2013’te saat 14.00’da yapılacak.
İstanbul Bahçeşehir’de yer alan işyerleri yüzde 10 peşin 120 ay vade, diğer işyerleri ise yüzde 15 peşin 120 ay vade ile satılacak. Konutlarda da iki farklı ödeme şekli geçerli olacak. Konutlar yüzde 30 peşin 120 ay vade ya da yüzde 15 peşin 120 ay vade ile satılacak.
Eskidji firmasının İstanbul’daki merkezinde gerçekleştirilecek müzayedede, TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkez binasından müzayedeye canlı bağlantı yoluyla teklifler alınabilecek. Satışa çıkan işyeri ve konutlardan almak isteyenler ayrıca www.eskidji.com internet adresinden de teklif verebilecekler.

32 işyeri satışta
TOKİ’nin, Trabzon’da Bahçecik Zağanos Vadisi kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği 32 işyeri de satışa sunulan taşınmazlar arasında yer alıyor. İşyerlerinin fiyatları 55 bin lira ile bir buçuk milyon lira arasında değişiyor.

Ankara’da 2 konut
Taşınmazlar arasında Ankara Gölbaşı’nda iki konut bulunuyor. Bunlardan biri 187 bin lira diğeri 204 bin lira muhammen bedelle satışa çıkacak. Taşınmazlardan 14 bin liraya Yozgat Boğazlıyan’da işyeri alınabileceği gibi 58 bin lira verilerek Ankara Elmadağ’da konut sahibi olunabilecek.

Haberin Devamı

Peşin ödemede indirim yok

Konutlar, Ankara, İstanbul, Sakarya, Zonguldak, Gaziantep, Mersin, Niğde, Sivas, Bayburt, Samsun, Balıkesir, Bursa, Tokat, Karaman, Çorum, Trabzon, Nevşehir, Malatya, Edirne, Isparta, Ordu, Konya, Kayseri, Giresun, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Yozgat’ta bulunuyor.
Muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 2 bin lira, muhammen bedeli 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin lira, muhammen bedeli 100 bin-200 bin lira arasında olanlar için 10 bin lira, muhammen bedeli 200 bin liranın üstünde olan taşınmazlar için 50 bin lira katılım teminatı alınacak. Bütün taşınmazlar açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda, taşınmazlar için peşin ödeme indirimi yapılmayacak.

Haberin Devamı

‘Evviva projeleri aralıksız devam ediyor’

Esenyurt Bölgesi ile ilgili gündemde olan imar problemleriyle ilgili sorunlar nedeniyle basın açıklaması yapan Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Esenyurt’ta İBB ve Esenyurt Belediyesi’nin plan çalışması yapması nedeniyle mevcut tüm projelerin durdurulmasından dolayı Bulut İnşaat’ın da projelerinin durdurulduğunu ancak plan çalışmalarının tamamlanmasının ardından ruhsatı olan projelerin devam ettiğini ifade etti.
Bulut, “Evviva Yaşam Merkezi projemizin 6 ay durdurulması bizi ve müşterilerimizi etkiledi ama bu 6 aylık süreyi Bulut İnşaat olarak teslim tarihine 3 ay gibi kısa bir gecikme süresi olarak yansıtma amacıyla çalışmalara başladık ve devam ediyoruz” dedi.
Mecburi olarak yaşanan bu sıkıntılı bekleme sürecinde birçok müşterinin ayrılmak istediğini söyleyen Bulut, “Müşterilerin ödediği ücretler hiçbir kesinti yapılmadan geri ödendi” diye belirtti.

2014’te tamamlanacak
Esenyurt’ta 14 bin daire ve 350 bin metrekare ticaret alanı yaptıklarını vurgulayan Bulut, bu projelerden 6 bin dairenin 180 bin metrekaresinin tamamlandığını belirterek, “Kalan projelerimiz de 2014’te tamamlanacak. 2015’te 5 bin daire, 500 metrekare ticari alan daha ilave edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Çamlıbel: Yeşil bir kentsel dönüşüm için toplumsal farkındalık çok önemli

Gayrimenkul, enerji, çimento ve döküm sektörlerinde öncü projelere imza atan Soyak Holding’in CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel, ana teması ‘Yeşil Dönüşüm’ olan 2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın şehirlerinde sürdürülebilir ve yeşil binaların öneminin artacağını söyledi.
Yeni yapılacak binaların daha sürdürülebilir olacağını ifade eden Çamlıbel, “Ancak buradaki kritik başarı faktörü, yeşil dönüşüm için toplumsal farkındalıktır. Bu yolda kullanılacak yeşil bina ve sertifika kavramlarının içi boşaltılmadan kullanılması gerekmektedir” dedi. Çamlıbel, “Yeşil dönüşüm sadece teknik ve çevreci bir mesele değildir. Aynı zamanda topyekün bir davranış değişikliğidir” diye belirtti.

Soyak ödüle layık görüldü
Yeşil bina olarak uluslararası sertifika almış olan firmaların ödüllendirildiği zirvede, Soyak, en çok LEED sertifikasına aday projelere sahip firma ve “var olan binalar kategorisinde” Türkiye’de LEED sertifikası almaya hak kazanan ilk bina olma unvanına sahip şirket olarak ödüle layık görüldü. Ayrıca 2.Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’nin ‘karbon sıfır’ hale getirilmesi kapsamında verdiği destek için de ÇEDBİK Başkanı Haluk Sur tarafından Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel’e bir teşekkür fermanı verildi.

‘Türkiye yatırımlarına 2013’te hız vereceğiz’

Yıllık 45 milyar dolarlık işlem hacmi ile dünyanın en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri olan ve Türkiye pazarında NAI TREAS olarak faaliyet gösteren NAI Global’in öncelikli yatırım yapacağı ülkeler arasında Türkiye’de bulunuyor.
NAI Global’in sahibi C-III Fonu Başkanı Andrew L. Falkas, Las Vegas’ta yapılan NAI Global Konvensiyonunda, “2013’te Avrupa ülkelerine ciddi bir yatırım yapacağız. Planlarımız içinde Türkiye de öncelik verdiğimiz ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye gayrimenkul alanında oldukça hareketli ve cazip bir pazara sahip. Son dönemde yabancı yatırımcılarında odağında olan bir ülke” dedi.

Yüzde 1 KDV’li proje temmuzda teslim

Sur Yapı tarafından hayata geçirilen Adapark projesinde son 25 konut için yüzde 1 peşinatlı satışlar devam ediyor. 1+1 konut satışlarının tamamlandığı Adapark’ta yüzde 1 KDV oranı uygulanıyor.
826 konuttan meydana gelen Adapark Sur Yapı, 16 blok halinde yükseliyor. Projenin 1. ve 3. etap ile birlikte 3. etabın ilk fazında yaşam başladı. 2013 Temmuz’unda tamamlanması planlanan projede, dairelerin tavan yüksekliği 2.85 metreye ulaşıyor. Adapark’ın sosyal donatıları arasında pilates, sauna ve oyun alanları sıralanıyor.

Sevgililer Günü’nü 28 Şubat’a uzattı

Demir İnşaat, 14 Şubat Sevgililer Günü için başlattığı yüzde 1 peşinat’a ev sahibi yapan kampanyasını, yoğun talep üzerine 28 Şubat’a kadar uzattı. Ayışığı Vadi Evleri’ndeki son konutlar için uygulanan yüzde 1 peşinat kampanyasından yararlanan konut sahipleri, peşinatın kalan kısmını ise, konutlarına taşındıktan sonra Nisan 2013’te ödeyebiliyor.
İnşaatı yüzde 85 oranında tamamlanan Ayışığı Vadi Evleri, 1+1’den 4+1’e kadar farklı tipte ve büyüklükte toplam 489 konuttan oluşuyor. Ayışığı Vadi Evleri’nin sosyal donatıları içinde, açık ve kapalı spor alanlarının yanı sıra hamam, sauna ve sinevizyon salonu yer alıyor.

Unikonut projesinde gezegenevi kuruldu

Unikonut projesinden kampanya haberi geldi. Buna göre, 48 ay vadeye sıfır faiz kampanya imkânı sunuluyor. Yeni Doğuş İnşaat Grubu ve Emlak Konut tarafından inşa edilen Unikonut Ispartakule Bahçeşehir projesi, ayrıca bünyesinde yer alan Planetaryum/Gezegenevi ile de dikkat çekiyor. Burada, çeşitli gök cisimleri ve onların uzay boşluğundaki hareketleri gözlemlenebiliyor. Toplam 24 bin 500 metrekare arazi üzerine konumlanan projede 361 adet konut bulunuyor. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçeneklerinin bulunduğu projede, dairelerin büyüklükleri 73 ile 228 metrekare arasında değişiyor.
Projenin sosyal alanları arasında, yüzme havuzu, fitness center ve fin hamamı bulunuyor.