Ekonomi Veri merkezlerinde çevreci teknoloji

Veri merkezlerinde çevreci teknoloji

20.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türk Telekom, veri merkezlerinde çevreci yerli teknoloji çözümlerini hayata geçiriyor.

Veri merkezlerinde çevreci teknoloji

Sürdürülebilir bir gelecek yaratmak adına somut adımlar atan Türk Telekom, veri merkezlerinde Sıvı Soğutma (Immersion Cooling) çözümlerini devreye alarak çevreye verilen zararı en aza indiren teknolojilerin geliştirilmesinde öncü rol üstleniyor.

Haberin Devamı

Geliştirilen sıvı soğutma teknolojisi, veri merkezlerinde enerji tasarrufu, güvenilirlik ve maliyet konusunda önemli avantajlar sağlıyor. Türk Telekom ve Netaş iş birliği ile testleri başarıyla tamamlanan yerli sunucu ürünleri, çevre dostu ve sürdürülebilir veri merkezleri oluşturulmasında öncü bir örnek teşkil ediyor.

Yerli çözümler

Türk Telekom Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Durmuş Ali Taşkın, “Daldırma sıvı soğutma teknolojilerine bir pilot proje dahilinde yatırım gerçekleştiriyoruz. Pilot projede veri merkezlerinde yerli çözümlerin desteklenmesi amacıyla, Netaş ile yapılan iş birliği kapsamında yerli sunucuları hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı. Netaş Telekom İş Birimi Genel Müdürü Bülent Elönü, “Türk Telekom’un Veri Merkezlerinde artan iş yüklerinin ihtiyaç duyduğu soğutma teknolojisi üzerine yaptığı çalışmalar sırasında Netaş Yerli Sunucu’yu kullanması bizim için önemli bir adım. Yerli sunucumuz yapılan tüm testleri başarıyla geçerken çevre dostu, sürdürülebilir veri merkezleri hedefleri doğrultusunda kullanılabilirliğini bir kez daha ispatladı” diye konuştu.