Ekonomi X Paris’le ‘canlı alışveriş’ testi yapacak

X Paris’le ‘canlı alışveriş’ testi yapacak

04.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Elon Musk sahibi olduğu sosyal medya platformu X’i eski adıyla Twitter’ı şimdi de alışveriş platformuna dönüştürmek için girişimlere başladı.

X Paris’le ‘canlı alışveriş’ testi yapacak

Financial Times gazetesinin haberine göre Musk bu kapsamda Hilton otellerinin varisi olan Amerikan sosyete güzeli Paris Hilton’la işbirliğine gitme kararı. 16 milyondan fazla takipçisi olan Hilton ile birlikte kullanıcıların sosyal medya platformunda, canlı alışveriş yapabilmeleri test edilecek. Yeni özellik, Twitter kullanıcılarının canlı yayınlanan bir videoyu izlemelerine, başkalarıyla sohbet etmelerine, aynı anda alışveriş yapmalarına olanak tanıyacak.

Haberin Devamı

Twitter’ın canlı alışverişe yönelik teknoloji altyapısı Musk öncesi döneminde oluşturulmuştu. Twitter/X CEO’su Linda Yaccarino, ortaklığın Hilton’un medya şirketi 11:11 yapıldığını açıkladı. Hilton anlaşmasıyla ilgili haberler, Musk’ın, Twitter’ın yalnızca bir mikroblog sitesi olmanın ötesinde, yaratıcılara hitap eden ve onların hayran kitlelerinden para kazanmalarına olanak tanıyan bir yer haline gelme konusunda yenilik yapma planlarıyla ilgili açıklamalarının ardından geldi.