Ekonomi Yangının yaralarını sarma seferberliği

Yangının yaralarını sarma seferberliği

31.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk iş dünyası son 3 günde Türkiye’nin farklı noktalarında çıkan 71 orman yangınının yaralarını sarabilmek için harekete geçti.

Yangının yaralarını sarma seferberliği

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bilgilerine göre, 28 - 30 Temmuz’da 71 orman yangını meydana gelirken, bunların 57’si kontrol altına alındı, 14 yangını kontrol altına alma çalışmaları sürdü. İş dünyasından gelen desteklerden bazıları şöyle:

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yanan ormanları eski haline kavuşturmak için TOBB olarak 5 milyon lira destek verdiklerini duyurdu.

Trendyol yanan ormanların yeniden can bulması amacıyla TEMA Vakfı’na 1 milyon TL bağışladığını duyurdu. Trendyol’un Twitter açıklamasında, “Sen de TEMA’ya destek ol, ülkemizi birlikte yeşertelim” denildi.

‘Tarifsiz üzüntü’

Türk Telekom şirket çalışanları, bayileri ve tüm iş ortakları adına Tarım ve Orman Bakanlığı’na 100 bin fidan bağışladığını bildirdi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Güzel yurdumuzun farklı bölgelerinde meydana gelen yangınlar karşısında duyduğumuz üzüntüyü tarif etmek zor” dedi.

Zorlu Holding’in Twitter hesabından, “Zorlu Grubu olarak gezegenimize, doğaya ve tüm canlılara olan sorumluluğumuzla TEMA Vakfı’nın başlattığı seferberliğe 33.000 çalışma arkadaşımız adına destek oluyoruz” denildi.

Haberin Devamı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), yangın nedeniyle kaybedilen ormanlık alanlara fidan dikimi için seferberlik başlattı. TİM Başkanı İsmail Gülle, “TİM olarak, 100 bini aşkın ihracatçılarımız adına yeşil büyümeye, yeşil geleceğe odaklanmış cennet vatanımızda ağaçlandırma seferberliği başlatıyoruz” dedi.

Her çalışan adına...

LC Waikiki, “Yangınlarda zarar gören tüm canların derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Umutları yeniden yeşertmek için TEMA Vakfı’na 25 bin fidan bağışıyla destek oluyoruz” dedi.

TAV, TEMA Vakfı’nın başlattığı kampanyaya grup şirketleri olarak her çalışan için bir fidanla katıldığını duyurdu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülke genelindeki tüm esnaf ve sanatkarlar olarak en az bir ağaç dikerek orman yangınlarıyla mücadele seferberliğine destek oluyoruz” dedi.

Çağdaş Holding Tema Vakfı’na 1 milyon TL bağışladı. Ayrıca Holding bünyesindeki Bitci Teknolojiye her bir üye için bir fidan dikilecek. Yıldızlar Yatırım Holding de 10.000 fidan bağışladı.