Ekonomi Yapı Kredi Faktoring’den sorunsuz dış ticaret

Yapı Kredi Faktoring’den sorunsuz dış ticaret

27.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli, faktoringin bilinirliği ve kullanımının yaygınlaştırılmasının en temel hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

Yapı Kredi Faktoring’den sorunsuz dış ticaret

Çöteli, “Her sene daha fazla KOBİ’ye ulaşmaya çalışıyor, onların değişen ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunarak iş hacimlerini artırmalarına destek oluyoruz. Yapı Kredi Faktoring olarak bu dönem, daha önce faktoring ile tanışmamış ihracatçı KOBİ’lere de odaklanarak sektördeki liderliğimizi sürdürmek istiyoruz. Toplam müşterilerimiz içerisinde yüzde 20 olan KOBİ payını ise yüzde 30’a yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

90 ülkeyle işbirliği

“Tedarikçi finansmanı, ihracat faktoringi, yurt içi faktoring, ithalat faktoringi ürünleri, garanti ve tahsilat hizmetlerimiz ile müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarında yanlarındayız” diyen Çöteli, şunları söyledi:

“Müşterilerimizin yurt dışı operasyonlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeleri adına 90 ülkede 400 üyesi bulunan dünyanın en büyük faktoring zinciri Factors Chain International’ın (FCI) muhabirlik ilişkilerinden de yararlanıyoruz.”

Yapı Kredi Faktoring’den sorunsuz dış ticaret
Sektörde 27 yıllık deneyim

Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Çöteli, “İhracatçıların daha fazla satış yapmaları, yeni tanıdıkları alıcılarla güvenli çalışmaları ve tanımadıkları ülke pazarlarına girmeleri için 1992 yılından bu yana onlara destek veriyoruz” dedi. Çöteli, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“İhracatçıların sağlıklı büyümeleri için ihtiyaç duydukları garanti, tahsilat ve finansman hizmetlerini içeren ihracat faktoring ürünümüz sayesinde firmaların en önemli çözüm ortaklarından birisi oluyoruz. İhracat faktoring işlemlerinde her bir fatura özelinde kayıtların tutulması, alıcı nezdinde fatura bazında tahsilat takiplerinin yürütülmesi, olası itirazlarda ihracatçının haklarının korunması ciddi bir bilgi birikimi ve süreklilik arz eden bir hizmet kalitesi gerektiriyor. 27 yıllık deneyim ve üstün hizmet anlayışımızla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ihracatçıların yanında olacağız.”

Yazarlar