Ekonomi Yarıyıl tatilcisi Balkanlara kaydı!

Yarıyıl tatilcisi Balkanlara kaydı!

18.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yarıyıl tatilinde 250 bin kişi tatile çıkacak. Yeterli kar yağmamasına rağmen yurtiçindeki kayak merkezleri yüzde 60 doluluğa ulaştı. Tatilcilerin bir kısmı daha ucuz olan Balkanlara yöneldi

Yarıyıl tatilcisi Balkanlara kaydı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yarıyıl tatilinde 250 bin kişinin yurtiçi ve yurtdışında tatile çıkmak için rezervasyon yaptırdığını açıkladı. Ulusoy, Uludağ ve Erciyes gibi kayak merkezlerinde yeterli kar olmamasına karşın otellerdeki doluluk oranının yüzde 60’ı aştığını söyledi.
24 Ocak ile 10 Şubat arasındaki dönemde tatile çıkacak olanların 175 milyon liranın üzerinde turizm hareketi yaratacağını kaydeden Ulusoy, şunları söyledi:
“Rezervasyon yaptıranlar, yurtiçinde kış sporları ve termal merkezlere rağbet etti. Yurtdışında ise en gözde yer yine Orta Avrupa şehirleri. Ucuz olduğu için bu yıl Makedonya ve Bulgaristan’daki kayak merkezlerine de ilgi oldukça fazla.”

4 gece 299 euro
Odeon Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı, Bulgaristan’daki Bansko dağının son yıllarda Balkanlar’ın en popüler kış sporları merkezi haline geldiğini belirterek, şunları söyledi:
“4 Şubat İstanbul çıkışlı otobüsle başlayacak olan 4 gece konaklamalı Bansko turunun kişi başı fiyatı 299 euro. Dünya Kayak Şampiyonası’na ev sahipliği yapan kayak merkezinde, siyah zorluk dereceli 2 bin 600 metrelik pist de bulunuyor.”
Tur Operatörleri Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu, “Sömestre tatilinde Uludağ’daki otellerde gecelik konaklama ulaşım hariç 450 TL. Bu dönemde Bulgaristan’da 1 haftalık tur ise ulaşım dahil 249 euro” dedi.
Balkanlarda bu sezon Bulgaristan’daki Bansko, İtalya’daki Adamello, Makedonya’daki Mavrovo ve Slovenya’daki Kranjska Gora’ya ilgi çok fazla. Etstur, Bansko’ya 3 gecelik turu 239, Mavrovo’ya 4 gecelik turu 399 ve Pamporovo’ya 4 gecelik turu 299 euro’ya düzenliyor.
Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, kayak tatili yapmak isteyenlerin bir numaralı tercihinin bu sene de Uludağ olduğunu, onu Kartalkaya, Palandöken ve Erciyes’in takip ettiğini söyledi. Karayal, “Avrupa’daki kriz nedeniyle yurtdışında 220 euro’dan başlayan fiyatlarla 4 gece 5 günlük kayak turlarına katılmak mümkün” dedi.

Haberin Devamı

Disneyland çocukların gözdesi

Etstur, 236 euro’dan başlayan fiyatlarla 3 gece konaklamalı Paris Disneyland turu düzenliyor. Konaklama Disneyland’daki otellerde yapılıyor. Mika Tur’un üç gece konaklamalı Paris turunun fiyatı ise 449 euro.
Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, Uludağ, Palandöken, Erciyes, Kartalkaya, Sarıkamış’ta otellerde doluluk oranının yüzde 60’lara ulaştığını, Batı Karadeniz, Kapadokya, Eskişehir gibi destinasyonlar için hazırlanan 1-2-3 gecelik turlara da talebin arttığını söyledi.

Yüzde 80’i satıldı
Yurtdışında 3, 4 ve 7 gece seçenekleriyle tur programları hazırladıklarını belirten Erkan, Roma-Floransa- Venedik’i kapsayan klasik İtalya, Madrid - Barcelona, Paris - Disneyland, Bulgaristan Bansko ve Prag’ın en çok talep gören destinasyonlar olduğunu belirtti. Yurtdışında paket turların yüzde 80’inin satıldığını söyleyen Erkan, termal otellerin de dolduğunu söyledi.
VIP Turizm, yarıyıl tatilinde uzak ülkelere uzun turlar hazırladı. Buna göre; 7 günlük Güney Afrika turu 2 bin 297 euro, 11 günlük Hindistan & Nepal turu 2 bin 297 euro, 9 günlük Küba gezisi 2 bin 189 euro, 10 günlük Doğu Amerika turu 1897 euro, Lapland & Finlandiya turu ise 1097 euro’dan başlıyor.
Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı’ndan (BİGMEV) alınan bilgiye göre, 1984 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Byelaşnitsa, İgman, Yahorina ve Travnik yakınlarındaki Vlaşiç’te ekonomik fiyatlarla tatil yapma imkanı bulunuyor. Bu merkezlerde, İstanbul - Saray Bosna bileti, ulaşım, konaklama, yemek, kayak biletleri ve ekipmanı dahil olmak üzere toplam 750 ila 1200 euro arasında bir fiyatla 7 günlük tatil yapmak mümkün.