Ekonomi Yaşlılık Maaşı 2024 Ne Kadar? 65 Yaş Üstü Yaşlılık Aylığı Tutarı Ne Kadar Oldu?

Yaşlılık Maaşı 2024 Ne Kadar? 65 Yaş Üstü Yaşlılık Aylığı Tutarı Ne Kadar Oldu?

09.01.2024 - 11:41 | Son Güncellenme:

Sosyal güvencesi olmayan bakıma muhtaç kişilere devlet tarafından verilen yaşlılık maaşı 65 yaş aylığı olarak da bilinmektedir. Üç aylık periyotlarla ödenen yaşlılık maaşı Temmuz ayında yapılan zamla artış gösterdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuru şartlarını taşıyan kişilere ödenen 65 yaş aylığı miktarı merak konusu oldu. 2024 65 yaş aylığı ne kadar oldu? Yaşlılık maaşı ne kadar? Yaşlılık maaşı ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.

Yaşlılık Maaşı 2024 Ne Kadar 65 Yaş Üstü Yaşlılık Aylığı Tutarı Ne Kadar Oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal güvencesi olmayan bakıma muhtaç kişilere ödenen yaşlılık maaşı asgari ücrete yapılan zam ile Temmuz ayında arttı. 65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık maaşı miktarı merak konusu oldu. 

Haberin Devamı

Yaşlılık Maaşı Ne Kadar? 

Asgari ücrete 2024 yılı için zam geldi. Bu zam sonrası 65 yaş aylığı da zamlanmış oldu. Maaşlara yapılan artışlarla beraber 2023 Temmuz ayı itibarıyla 2.348 TL olan yaşlılık maaşı, 2024 Ocak ayı zamları ardından 3504,84 TL oldu. 

65 Yaş Aylığı Kimlere Verilir? 

65 aylığı; 65 yaşını doldurmuş, kendisine kanunen bakmakla mükellef kimsesi bulunmayan, sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne ad altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan, nafaka bağlanmamış veya bağlanması mümkün olmayan, mahkeme kararıyla veya doğrudan doğruya kanunla bağlanmış herhangi bir devamlı gelire sahip bulunmayan ve muhtaçlığını İl veya İlçe Vakıf Mükevelli Heyetlerinden alacakları belgelerle kanıtlayan Türk Vatandaşlarına hayatta bulundukları sürece verilmektedir. 

Haberin Devamı

Yaşlılık Maaşı Ne Zaman Yatar? 

Yaşlılık maaşı üç ayda bir yatmaktadır. Senede 4 kez ödenir. Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında yatırılmaktadır.  

Yaşlılık Maaşı Sorgulaması 

Yaşlılık maaşı sorgulaması ALO 144 üzerinden telefon ile yapılmaktadır.