Ekonomi Yatırımcı Kartal’da ev için sıraya girdi

Yatırımcı Kartal’da ev için sıraya girdi

23.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dap Yapı’nın Kartal’da hayata geçireceği İstanbul Marina projesinde satış için gün sayılırken, yatırımcılar ön talepte sıraya girdi. Konut başvurularının 5 bine ulaştığı projede, aynı daireyi almak isteyen yatırımcılar yedek listesine alındı.

Yatırımcı Kartal’da ev için sıraya girdi

Dap Yapı, Emlak Konut GYO’nun arazisinde 2 milyar lira ciro beklentisi ile hayata geçireceği Kartal projesinin temelini atıyor. Adı ‘İstanbul Marina’ olarak belirlenen ve mayıs ayında lansmanı yapılacak denize sıfır konumdaki projede fiyatlar 200 bin liradan başlayıp 5 milyon liraya kadar çıkacak. Projeyi değerlendiren Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 20 günden bu yana ön talep topladıkları projeye başvuruların 5 bine ulaştığını söyledi.
Projeye çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Ziya Yılmaz, “Dünyadaki birçok projeyi araştırdık. Bunun gibi önünde marina, özel okul, hastane ve hızlı tren gibi özellikleri olan bir proje daha yok. Projenin içerisindeki AVM’de alışveriş yapılırken deniz de görülebilecek” dedi.
Fiyatı anketle belirledi
Yılmaz, projenin ismi için çok çalıştıklarını belirterek, sonunda İstanbul Marina adında karar kıldıklarını ifade etti. Denize sıfır projenin önünde devasa bir mega yat marinası bulunacağını kaydeden Ziya Yılmaz, “Projenin içinde hastane de yer alacak ve hastane için önemli bir grup burada olacak. Ayrıca projenin tanıtımını Türkiye'de ve yurtdışında yapacağız. Dünya çapında olacak” dedi.
Projede fiyatları belirlerken 25 bin insanla konuştuklarını anlatan Yılmaz, buradan hareketle en küçük birimin 200 bin liradan başlayacağını, 750 metrekarelik en büyük tipte dairelerin ise 5 milyon liraya çıkacağını kaydetti.
Bölgenin geleceğine yönelik avantajlı fiyatlar belirlediklerini anlatan Ziya Yılmaz, “Kısa süre çerisinde projenin bire bir prim yapacağını öngörüyoruz. Marina alanı bittikten sonra ise prim beklentimiz 1’e 3 olacak. Satışlarda yüzde 1’lik KDV avantajı bulunuyor” dedi.
Ziya Yılmaz, günde ortalama 100’ün üzerinde talep aldıklarını, toplam talebin 5 binin üzerine çıktığını kaydetti. Satışları yılsonunda bitirmeyi planladıklarını da anlatan Yılmaz, aynı daireye 3-4 tane yedek yazdıklarına dikkat çekerek, projenin sektöre çok büyük hareket getireceğinin altını çizdi.
40 metrekare teras yaptı
200 metrekarelik bir dairede 30 ile 60 metrekarelik teraslara yer verdiklerini anlatan Yılmaz, “Ege’de deniz olduğu için balkonlar geniş oluyor. Biz de manzara olduğu için teraslı evler yaptık. 40 metrekare salon varsa 40 metrekare de teras yaptık. Stüdyolarda bile 20 metrekare teras var” dedi.

Haberin Devamı

Yabancıya blok satmayacak

İstanbul Marina projesinde blok ve toplu alımlar yapmak isteyenler olduğuna dikkat çeken Ziya Yılmaz, “Burası genellikle oturuma yönelik bir proje oluyor. Bu noktada ikincil bir piyasa oluşsun istemedik. 300 daire için bir Suudi Arap grubu istedi ancak vermedik. 36 ayda bitirmeyi planlıyoruz. Satışlar ise bu yılsonunda bitecektir” diye konuştu.

950 ofislik Dap Vadi’si

Ziya Yılmaz, bu yıl içerisinde 4 yeni projenin yapımına başlayacaklarını belirterek, Taksim’de Balpeteği, Çağlayan’da ise iki tane ofis projesinin lansmanını yapacaklarını, bunun yanı sıra Dragos’ta da 36 katlı bir rezidans projesinin temelini atacaklarını söyledi.
Dalga, Burgu, Tango ve Royal Center projelerinin tamamının satıldığını, Vazo projesinde ise yüzde 90 seviyesinde satış yaptıklarını kaydeden Yılmaz, “Burgu ve Tango projesinde bir ay çerisinde teslimlerine başlayacağız. Kağıthane’de geçen yıl başladığımız Z Ofis projesini de teslim edeceğiz. Bunun arkasındaki arazilerin tamamının topladık. Burada 950 ofis ve dükkân hayata geçirip Dap Vadisi kuracağız” dedi.

Haberin Devamı

Deniz manzaralı bloğu tam bir yıl önce teslim etti

Tepe İnşaat tarafından Maltepe’de gerçekleştirilen Narlife projesi, kapılarını planlanandan bir yıl önce teslim ettiği C Blok ile açıyor. Narlife projesinin en az katlı yapısı olan C Blok, tamamı deniz ya da havuz manzaralı 4 + 1 dairelerden oluşuyor. Narlife’ın hemen teslim ve oturuma hazır ilk bloğunun sakinleri, 1 yıl süresince yakıt da dahil olmak üzere aidat ödememe avantajına sahip olacak.
Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, teraslı, bahçeli, balkonlu ve balkonsuz daire seçenekleri sunan proje, Sahil Yolu’na ve bağlantı yollarına yakınlığıyla da öne çıkıyor. Narlife, E-5’e 4, Bağdat Caddesi’ne 7, Boğaziçi Köprüsü’ne ise 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
29 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen projede, yüzme havuzu, spor tesisleri, yürüyüş parkurları, fitness merkezi, sauna, içinde sinema ve toplantı alanları gibi donatılara yer veriliyor.
Farklı ödeme koşullarının sunulduğu projede özel banka anlaşmalarından ve vade seçeneklerinden yararlanılabiliyor. Projede ayrıca % 5 peşinat ile konut sahibi olma imkânı sunuluyor.
Ünlü mimar Nevzat Sayın imzasını taşıyan proje, LEED Altın Sertifikası’na aday olmasıyla da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Bomontİ ve Kazlıçeşme’de 2 proje İçİn düğmeye bastı

Ankara’da kurulan Yenigün İnşaat, 3 ayrı projeyle İstanbul’a giriş yaptı. Firma, Kazlıçeşme ve Bomonti’de gayrimenkul yatırımlarının yanı sıra Tophane’de Çağdaş Sanatlar Müzesi taahhüdüyle projelerini peş peşe hayata geçirmeye hazırlanıyor.
İstanbul’a peş peşe ciddi yatırımlar yapmanın heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Ankara merkezli ve uluslararası alanda faaliyet gösteren bir şirket olarak İstanbul’a gelmekte geç bile kaldıklarını söyledi.
İstanbul’a çok özel projeler hazırladıklarını belirten Yenigün, “NATO’ya yaptığımız projelerle kalite, sağlamlık ve projeyi zamanında bitirme konusunda uluslararası inşaat sektöründe haklı bir ünümüz var. İstanbul’da yapacağımız Kazlıçeşme ve Bomonti projelerinde bu tecrübemizi yansıtacağız” dedi.
Kazlıçeşme’nin mali büyüklüğüyle zaten herkesin dikkatini çektiğini ifade eden Yenigün, “Bomonti projesi de hazır. Önümüzdeki günlerde açıklandığında çok iddialı ve özel bir proje olduğu görülecek” diye konuştu.
Yenigün, dünyaca ünlü mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıyan Çağdaş Sanat Müzesi’yle ilgili olarak da, “Müze çok önemsediğimiz bir proje. Hayata geçtiğinde sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin gururla anlatacağı bir müze olacağından hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.
Lansman 13 Mayıs’ta
Yenigün’ün İstanbul’daki ilk projesi Bomonti’de yükselecek. Son yıllarda birçok butik konut ve ofis yatırımına ev sahipliği yapan Bomonti’nin çehresinin, Yenigün İnşaat’ın çok özel projesiyle değişeceğini söyleyen Yenigün, “Özgün ve tarihi bir mimariye sahip Bomonti için çok titiz bir çalışma yaptık. 13 Mayıs’ta lansmanı yapılacak proje, Bomonti’ye ciddi katma değer sağlayacak ve bölgeye hem mimari anlamda hem de konsept açısından yeni bir renk verecek” dedi.
Kazlıçeşme’de karma proje
Yenigün İnşaat’ın İstanbul’daki diğer projesi Kazlıçeşme’de. Yenigün, Özak, Ziylan ve Delta gruplarının oluşturduğu ortaklık, Emlak Konut GYO’nun Kazlıçeşme’de satışa çıkardığı 111 bin metrekarelik arazinin ihalesini kazandı.
Ticaret, konut, turizm, ticaret, dini ve eğitim tesis alanlarını kapsayan projede inşaat alanı 225 bin 906 metrekare olacak. Projenin yüksekliği İstanbul silüeti hassasiyeti nedeniyle 70 metre olacak.

Haberin Devamı

Sancaktepe’de AVM için geri sayım başladı

Haberin Devamı

Yatırımı Selin Yapı tarafından gerçekleştirilen Sancaktepe bölgesinin ilk AVM’si olan Rings Alışveriş Merkezi için geri sayım başladı. 29 Ağustos’ta açılması planlanan AVM, 112 mağazadan oluşacak. Rings Alışveriş Merkezi, mağaza büyüklükleriyle de dikkatleri çekecek.
Bölgenin ilk AVM’si olan Rings AVM’nin, 25 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunuyor. Kiralama faaliyetleri Inside AVM Danışmanlık tarafından yürütülen ve Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan Rings AVM yarı açık mimarisiyle de dikkat çekiyor. Rings AVM, teraslı ve açık alanları ile öne çıkacak.
Bölgenin en büyük sinema kompleksi de Rings AVM çatışı altında yerini alacak. AVM, Leed ve Breeam sertifikalarına da aday.

Konutlar için faizi yüzde 0.99’a sabitledi

Pekdemir İnşaat tarafından inşa edilen Evimiz Kocaeli projesinin son etap daireleri büyük ilgi görüyor.
‘Son etap son fırsat’ sloganıyla başlatılan kampanyanın ilk seçeneğe göre, konutlar, peşin fiyatına, vade farksız, 20 ay taksitle alınabiliyor.
Banka kredisi destekli diğer ödeme modelinde ise banka kredisi kullanmak isteyenlere yüzde 0.99 sabit faiz oranıyla kredi kullanma fırsatı sunuluyor. Bu seçenekten yararlananlar ayrıca peşinat ödemeden ev sahibi olabiliyorlar.

‘Seçim maratonu bitti satışlar hızla artıyor’

Seçim maratonunun sona ermesiyle konut sektöründeki satışlarda fırsat dönemi başlıyor. Bahar aylarının da gelmesiyle birlikte sektörde hareketliliğin gözlemleneceğini belirten Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan, önümüzdeki dönemler için konut satışlarında artış yaşanacağını ifade etti.
Faiz oranlarının yüzde 1’lere kadar düşerek yatırımcıyı bir ay içinde harekete geçireceğini öngören Altan, maliyetlerde yaşanan fiyat belirsizliğinin de kalite standartlarında farklılık yarattığını söyledi.

Çocuklar hayal etti, Ankara'da gerçek oldu

Tamamlandığında Ankara’nın en yüksek konut kulesi olacak One Tower Kule Konut ve AVM projesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında küçükleri sevindiren bir etkinliğe imza attı. Maltepe Ortaokulu ve Ege İlkokulu’nun anasınıflarında eğitim gören minikler hayallerindeki oyuncakları resmederken One Tower’ı hayata geçiren İTO Yatırım, o oyuncakları gerçeğe dönüştürdü.
Konuyla ilgili açıklama yapan İTO Yatırım’ın ortaklarından Özkan Özçelik, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada çocuklar için ilan edilen ilk bayram olduğunu hatırlattı.
Böylesine önemli bir bayram için One Tower olarak farklı bir etkinliğe imza atmak istediklerini söyleyen Özçelik, “Geleceğimiz olan çocukları desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bu 23 Nisan’da çocuklar mutlu olsun diye klasikleşen etkinliklerin dışında farklı bir aktiviteye imza attık” dedi.
Maltepe Ortaokulu ve Ege İlkokulu’nun ana sınıflarında eğitim gören öğrencilerin hayal ettikleri oyuncakların resimlerini yaptıklarını bildiren Özçelik, One Tower’ın da bu resimleri gerçek oyuncaklar haline getirdiğini ifade etti.
Ankara’nın en yüksek bölgelerinden Oran’da inşa edilen One Tower, 48 katlı, 185 metre yükseklikte olacak. Projede 306 daire bulunuyor.