Ekonomi Yatırımcı tedirgin oluyor

Yatırımcı tedirgin oluyor

19.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın faiz indirimi ekseninde dönen tartışmaları değerlendirdi.

Yatırımcı tedirgin oluyor

Şimşek, izlenilen para politikasına dair tartışmaların yatırımcı nezdinde bir miktar tedirginliğe sebep olabildiğini belirtirken, Merkez Bankası’nın fiyat istikrarını gözeterek rasyonel bir zeminde karar vermesi gerektiğini söyledi.
CNN Türk’te katıldığı programda konuşan Şimşek, Erdem Başçı’nın başkanlık yaptığı Merkez Bankası’na verilen ana görevin enflasyonu düşürmek olduğuna dikkat çekerken, enflasyonun kalıcı şekilde yüzde 5 ve altına inmesi dolayısıyla enflasyonla mücadelenin sürmesi gerektiğini anlattı.

Haberin Devamı

‘Yüksek $ olumsuz etkilemez’
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, petrol fiyatlarındaki düşüşün net etkisinin 2015’te enflasyona 1.5 puana yakın düşüş, büyümeye 1 puana yakın artış, cari açığın GSYH’ye oranına ise 2 puana yakın düşüş olarak yansıyabileceğini söyledi. Şimşek, enflasyon için tek riskin TL’deki değer kaybı olduğunu söyledi.
Şimşek, dolar kurundaki yükselişin küresel nedenlerden kaynaklandığını belirtti. Bakan Şimşek, “Doların değer kazanmasının bilanço etkilerine bakıldığında, devlete olumsuz etkisi yok” dedi.

‘Bekara karısını boşamak kolay’
“Geçenlerde ana muhalefet lideri ‘ramazanda ve Kurban Bayramı’nda emeklilere birer ilave maaş’ diyor. 11 milyona yakın emeklimiz var, bunu çarpın bir bakın, bir kalemde bütçe açığını neredeyse yüzde 70 artıracak, hayali şeyler” diyen Bakan Şimşek, şöyle devam etti: “Toplumda genel bir söylem var, bekara karı boşamak kolay. Hiçbir zaman iktidara gelemeyeceklerini düşündükleri için çok afaki şeyler söylüyorlar.”