Ekonomi Yatırımın son halkası 1.2 milyar lira

Yatırımın son halkası 1.2 milyar lira

20.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2021-2022 yıllarını kapsayan 3 milyar liralık yatırım planını daha önce duyuran Akyapı, bu kapsamda İstanbul Ümraniye’deki Limonlu Bahçe Konakları ve Hadımköy’deki METKAP projesinin ardından Büyükçekmece’deki Big Country projesini ön satışa sundu.

Yatırımın son halkası 1.2 milyar lira

Big Country, Büyükçekmece Gölü ve Marmara Denizi’nin manzarasına hakim 126 adet tek katlı villadan oluşuyor. Projenim tanıtım toplantısı Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı, Akyapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Dinçel ve arsa sahibi Hakan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Karadeniz’in katılımıyla düzenlendi. Hüseyin Dinçel, proje hakkında şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Projemizdeki villalar 756 ile 1980 metrekare arasında değişen bahçe büyüklüklerine sahip. 4+1, 5+1, 6+1 ve 7+1 seçeneklerinin sunulduğu villalarımızın fiyatları 17 milyon liradan başlıyor. Ödeme planları müşterilerin isteğine bağlı olarak banka kredili veya Akyapı bünyesinde vadelendirme imkanıyla sunuluyor. Projemiz 225 bin metrekare arazi üzerinde konumlanıyor.”

Maliyet artışı sürüyor

Sektördeki maliyet artışları ile arz sorununa değinen, aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı olan Mahmut Asmalı, projenin yatırım maliyetinin bundan 5–6 ay öncesine kadar bugünkü değerin yarısından az olduğunu, maliyet artışları sonrasında 1.2 milyar liraya geldiğini söyledi. İnşaat maliyetlerinin son 1 yılda yüzde 101 arttığını, bazı kalemlerde artışın yüzde 200-300’leri bulduğunu söyleyen Asmalı, “Örneğin betonun metreküpünü 280 liraya alıyorduk, şimdi 1000 liralara geldi. Şantiyeyi kuruyoruz, ilk beton dökmemiz lazım. Çimentoyu toptan alalım dedik, vermiyorlar. Yurtdışına 45 dolara yurtiçine 65-70 dolara satıyorlar. Haksız rekabet var. 200 lira daha zam geleceği duyumunu da aldık. Demir sektörünü bundan ayırıyorum. Dolar artınca fiyat artıyor, dolar düşünce düşürüyorlar” diye konuştu.