Ekonomi Yatırımlarını ‘öğrenci evi’ne yapacak

Yatırımlarını ‘öğrenci evi’ne yapacak

23.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Erkanlı Holding’in Amerikalı Asset Campus iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘öğrenci evi kampüsleri’ projesinin yeni yatırım halkaları olan Düzce ve Kocaeli’de çalışmalar başladı. ‘Univa Öğrenci Evi Kampüsleri’ markasıyla ilki Sakarya’da hayata geçirilen pnojede yoğun ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Erkanlı Holding Başkanı Rıza Erkanlı, projedeki 808 dairenin tümünün satılmasının ardından Kocaeli ve Düzce’deki projeler için de yüzde 25 oranında rezervasyon yapıldığını söyledi.

Yatırımlarını ‘öğrenci evi’ne yapacak

Univa Kocaeli’nin 95 milyon liralık, Univa Düzce’nin ise 120 milyonluk liralık yatırımla yapılacağını açıklayan Erkanlı, “İnşaatlar 2019 yılının Mart ayında başlayacak. Başlangıç fiyatları ise Düzce projesinde 175 bin lira, Kocaeli projesinde ise 225 bin lira” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’a proje

Yatırımlarını ‘öğrenci evleri’ özelinde yapacaklarını anlatan Erkanlı, öğrenci yoğunluğu dikkate alarak gelecek dönemde İstanbul ve Ankara’da projeler geliştireceklerini dile getirdi. Bu kapsamda sıfırdan bir proje yapmanın dışında mevcut projeleri de uygunluğuna göre ‘öğrenci evi’ olarak değerlendirebileceklerini vurgulayan Erkanlı, “Konut projeleri odağındaki gayrimenkul sektöründe ve bunların satışlarında yavaşlamalar var. Bu bağlamda İstanbul’da proje geliştiren bazı firmalar bizimle iletişime geçti ve görüşmelerimiz sürüyor. Lokasyonu ve standartları bize uygun projeleri satın alıp Univa Öğrenci Evine dönüştürebiliriz” diye konuştu.

Öğrenci aileleri kadar gayrimenkule yatırım yapmak isteyenlere de hitap ettiklerini belirten Erkanlı, “Şu an Türkiye’de bir gayrimenkul yatırımının ortalama geri dönüş süresi 25 yıllara kadar çıkmışken bizim projemizde bu süre 8 yıl. Öğrenci başına minimum 900 lira kiralama bedeliyle üç öğrencinin kalabileceği projede, yatırımcılar toplamda 2 bin 700 liralık kira getirisine sahip olabiliyor. Gelirin % 40’ı işletme giderlerine ayrılırken, yüzde 60’lık kısmı olan 1.620 lirası yatırımcılara kira geliri olarak aktarılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Gurbetçi de alıyor

Erkanlı, “Türkiye’de 7.6 milyon öğrenci var. Bu öğrencilerin 4.2 milyonu devamlı olarak üniversiteye gidiyor. Kapasite bu 4.2 milyonun sadece 1 milyonuna yetiyor. Ciddi bir ihtiyaç ve potansiyel var” dedi. Erkanlı, Sakarya projesinin yüzde 67’sini yabancı yatırımcının aldığını anlatırken, yurt dışında yaşayan Türklerin de projeye ilgi gösterdiğini kaydetti.