Ekonomi 'Yeni araç olarak proje kredileri geliyor'

'Yeni araç olarak proje kredileri geliyor'

28.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Daha güvenli ve istikrarlı bir döneme geliyoruz. Artık yeni bir araç geliyor. Proje kredileri" dedi.

Yeni araç olarak proje kredileri geliyor

A Haber yayınında soruları yanıtlayan Bakan Nebati, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

20 ARALIK TARİHİ BİR GÜN: Sayın Cumhurbaşkanımız modeli açıkladı. Bireylerimiz 20 Aralık'ta dövizlerini bozdurmaya başladı. 20 Aralık tarihi bir gündür. Türkiye'nin en önemli günlerinden birisi olarak anılacaktır. Ekonomi ve siyasal literatüre de girdi. Kur ataklarını pazartesi günü bitirdik. O gece dolar satılmadı. Kamu bankaları devreye girmedi. Hiç kimse devreye girmedi. Bireysel satıcılar devreye girdi. Birbirleriyle yarıştılar.

Sayın Cumhurbaşkanımız hep söylüyordu; bu bir köpüktü. Harp yöntemleri pazartesi akşamı çöktü.

PROJE ODAKLI: Önümüzdeki dönem, daha güvenli, istikrarlı ve göstergelerin olduğu bir döneme geliyoruz. Artık yeni bir araç geliyor. Proje kredileri. Bir banka vermiş olduğu bireysel krediyi eğer verdikten sonra takip etme gibi bir dürtüsü varsa bundan sonra bizim belirlediğimiz alanlarda gerçekleştirilecek projelerin takip edilmesini sağlayacak imkanı vereceğiz. Proje odaklı olacak.

Haberin Devamı

TL MEVDUATI: Cuma günü Cumhurbaşkanımız ortak yayında ifade ettiler. 23,8 milyar TL diye ifade etti. Şimdi 38 milyar TL. Bireyler dövizlerini bozduruyorlar. Niye? TC'ye olan güven tesis edilmiştir. Onun için.