Ekonomi Yeni dönemin yıldızı: Sorumluluk sigortası

Yeni dönemin yıldızı: Sorumluluk sigortası

22.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

ACE Group Kıta Avrupası Bölge Başkanı Joseph Clabby, Euromoney Seminars ve Reactions Dergisi işbirliğiyle İstanbul’da düzenlenen “Türkiye Sigorta ve Reasürans Sektörü Konferansı’nda yaptığı konuşmada, ACE’in Türkiye’deki sorumluluk sigortası sektörü konusunda umutlu olduğunu ve sorumluluk sigortasına olan talebin gün geçtikçe artacağını belirtti

Yeni dönemin yıldızı: Sorumluluk sigortası

Clabby, Türk sigorta pazarının üst düzey temsilcilerine ve yöneticilerine yönelik yaptığı konuşmada yangın ve sorumluluk sigortasına ilişkin görüşlerini paylaşarak, müşteri taleplerindeki olası değişiklikleri, Türkiye ve bölgedeki diğer ülkelerin karşılaştırmasını yaparak Türkiye pazarının önündeki zorlukları değerlendirdi.

ACE Türkiye’den umutlu
ACE’in Türkiye pazarında faaliyet göstermeye başladığı ilk günden itibaren her yıl sürekli olarak büyüdüğünün altını çizen Clabby, Türkiye gibi ülkelerin öngörülebilir gelecekte önemli bir büyüme elde edeceğini belirtti. Clabby konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de nüfusun büyük bir kısmını teknolojiyi yakından takip eden genç nüfus oluşturuyor. Milyonlarca Türk genci önümüzdeki birkaç on yılda iş gücüne katılacak. Bu durum Türkiye’nin hızlı büyüyen pozisyonunu güçlendirecek olan bir faktör. Dünya çapında yangın ve sorumluluk sigortasında kaydedilecek büyümede Türkiye önemli bir pay alacak” dedi.
Joseph Clabby konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’deki varlığımızı güçlendirmeye ve organik olarak büyümeye devam edeceğiz. Rekabet üstünlüğümüzün olduğu alanlara odaklanacağız. Amacımız ihtiyaç duyulan uzmanlığı Türkiye’ye taşımak. ACE’i tüm iş kollarında rekabetçi ürün yelpazesi ile birçok sigorta ürününe sahip bir sigorta şirketi olarak konumlandıracağız. ACE, Türkiye’nin gelecekteki büyümesine küçük de olsa bir katkıda bulunmak için çalışmalarını sürdürecek.”
Josep Clabby, ACE’in özellikle denizcilik- havacılık ve ulaşım, sorumluluk sigortası, Türk finans sektörünün dirençli yapısı, elektrik ve enerji üretimindeki fırsatlar, çokuluslu sigorta programları için Türkiye’nin stratejik önemi ve bireysel sigortalar alanlarında heyecanlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

DASK’a güven artıyor
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, DASK’ın depremin ardından yürüttüğü faaliyetler ve hasar gören zorunlu deprem sigortalı konutlara yapılan ödemeler hakkında bilgi verdi.
Van’da depremden önce zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 7 bin 300, sigortalılık oranının yüzde 9 olduğunu belirten Yazıcı şunları ifade etti: “DASK olarak depremden sonra bölgede zorunlu deprem sigortası poliçe üretimini durdurmadık. Dolayısıyla 23 Ekim’deki depremde konutu zarar görmeyen ev sahipleri sigorta yaptırabildiler.
Bu sigortanın faydasını da 9 Kasım’da meydana gelen ikinci depremde gördüler. Kurumumuz iki depremin ardından zorunlu deprem sigortası bulunan konutların hasar incelemesini koşulların elverdiği ölçüde hızla yaparak 6 bin 512 konut için toplamda 112 milyon TL ödeme yaptı. DASK’ın kuruluşundan beri bir depremde yaptığı en büyük hasar ödemesi Van için oldu.”
Sigortalı konutlara hasar ödemelerinin hızlı ve etkin bir biçimde yapılmasının DASK’a güveni artırdığını ve Van halkının sigortaya yaklaşımını olumlu yönde etkilediğini de sözlerine ekleyen Yazıcı, ildeki sigortalılık oranının yüzde 9’dan yüzde 21’e yükseldiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Kooperatif sigortacılığı ekonomiye katkı sağlar’
Koru Sigorta Kooperatifi Genel Müdür Vekili Hüsamettin Doğramacı, Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi uygulamaya konulduğunda, sigortacılık potansiyelinin de harekete geçeceğini belirtti. Doğramacı, bu alanda kurulabilecek pek çok yeni sigorta kooperatifiyle, sigortacılığın tabana yayılacağını ve uzun vadeli fon yaratılarak ülke ekonomisine daha büyük katkı sağlanacağını vurguladı. Sigorta sektöründe kooperatif olarak faaliyet yürüten tek şirketin Koru Sigorta olduğunu ifade eden Doğramacı, “Sigorta sektöründe deneyimli bir ekibin kurduğu Koru Sigorta Kooperatifi, bir yıl gibi kısa bir sürede önemli bir iş hacmine ulaştı. Koru Sigorta, kooperatif kavramının en önemli dinamiklerinden biri olan paylaşımı, sigortacılığın temelini oluşturan risk yönetimiyle birleştirip, poliçe sahiplerini birer ortak olarak sisteme dahil etmiştir. Riskin paylaşımı, sistemin ortağı olan her bir poliçe sahibini çok güvenli bir yapıya dahil etmekte, ortaklar aynı zamanda sahibi oldukları bu dev yapının gelişiminden ve güvencesinden sorumlu olarak yararlanmaktadır” dedi.

Haberin Devamı


Allianz, ‘BES’e özel televizyon’ açtı
Allianz, Bireysel Emeklilik Sistemi konusunda halkın bilincini artırmak amacıyla sektördeki ilk bireysel emeklilik temalı kanalı www.emekli.tv web sitesini kasım ayı itibariyle hayata geçirdi. Allianz ayrıca bu dijital platformu videolar, skeçler, yarışma programları ve oyunlar gibi eğlenceli içeriklerle de zenginleştiriyor. Televizyon kanalı konseptinde yaratılan www.emekli.tv adresinde, “BES’in Kulisi”, “5 soru BES Cevap”, “BES’leme Vuruşu”, “Beste’nin Zaman Tüneli”, “Rüyalarda Buluşalım”, “Hava Durumu” ve “Emekli.tv Haber” isimli eğlenceli televizyon programlarının yanı sıra, ödüllü “Kelime Avı” oyunu ve bireysel emeklilik hakkında bilgiler içeren makaleler de yer alıyor. Bireysel emeklilik ürünlerine ilişkin iletişimini tek çatı altında toplayan Allianz, Emekli.tv kullanıcıları arasında yapacağı çekiliş sonucunda, 1 kişiye 55” Sony LED televizyon hediye edecek.

Haberin Devamı

Chartis AIG oldu
American International Group Inc. (AIG) tarafından yapılan açıklama ile Chartis’in hizmet verdiği tüm ülkelerdeki markasının AIG olacağı duyuruldu. Bu değişikliğe paralel olarak Chartis Sigorta, Türkiye’deki faaliyetine AIG Sigorta olarak devam edecek. AIG Başkanı ve Üst Yöneticisi Robert H. Benmosche tarafından yapılan açıklamada, AIG'nin küresel bir sigorta markası olarak geri dönüşünün altı çizildi. “AIG markasının yeniden kullanılmaya başlanması şirketimizin gösterdiği önemli bir başarıya işaret ediyor" diyen Benmosche, ‘Birlikte geleceğe’ sloganı, AIG'nin küresel bir ekip olarak müşterileri için çözüm üretme ve yenilikçilik konusundaki azmini ve tutkusunu yansıtıyor" dedi. Benmoche, “Müşterilerimiz, kendimiz ve tüm dünya icin daha iyi bir gelecek inşa etmek ve bu geleceği güvence altına almak için çalışmak bize heyecan veriyor. Müşterilerimizin amaçlarına ulaşmalarına ve mutlu bir hayat sürmelerine yardımcı olmak AIG’nin temelindeki çözüm üretme ve yenilikçilik vaadinin gereğidir" dedi.

Haberin Devamı

Tarım sigortası hızlı adımlarla koşacak
Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan’da, gerçekleştirilen Paydaşlar Değerlendirme ve Tanıtım Toplantıları’nda, tarım sektörünün Türkiye ekonomisindeki önemine değinen Tarsim Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, Türkiye’nin tarımda dünyada yedinci, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise birinci büyük tarımsal ekonomiye sahip ülke olduğunu belirtti. Dr. Kadak ayrıca, tarımda yaşanan doğal risklerin giderek arttığına, bu sebeple tarım sigortalarının, her geçen gün, üreticiler için daha fazla önem arz ettiğine işaret etti ve devlet destekli tarım sigortaları sistemini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt ise, sistemin başlangıcından günümüze kadar ulaştığı noktayı, üretim ve hasar verileriyle açıkladı. Karakurt, ülke genelinde elde edilen verilerin yanı sıra, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan illerinde kaydedilen üretim verilerine ve ödenen tazminat tutarlarına, tarım sigortası branşları düzeyinde değindi.

Yazarlar