Ekonomi Yeni yatırım hamlesine Sancaktepe’den başladı

Yeni yatırım hamlesine Sancaktepe’den başladı

11.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ortadoğu Grup, 1.310 konutluk Resim İstanbul projesini satışa çıkardı. Sancaktepe’deki projede yatırımcılara yüzde 50 prim vaat edilirken, firma yeni projeler için de hazırlık çalışmaları yapıyor

Yeni yatırım hamlesine  Sancaktepe’den başladı

Ortadoğu Grup, İstanbul Anadolu yakasının yatırımları çeken bölgelerden biri olan Sancaktepe’de yeni bir projeyi satışa çıkardı. 1310 konuttan oluşan Resim İstanbul adındaki projenin bölgedeki yatırımlarının ilk halkası olduğunu ifade eden Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, bir diğer arsalarında ise önümüzdeki dönemlerde yeni yatırım yapacaklarını söyledi.
Mehmet Gür, projenin yapıldığı yer olan Sancaktepe’nin hızlı bir gelişim gösterdiğini vurgulayarak, 4.100 yataklı şehir hastanesi ve metro sayesinde bölgenin önümüzdeki dönemde çok daha fazla değerleneceğini söyledi.

2015 sonunda teslim...
Mehmet Gür, Resim İstanbul projesinin az katlı 28 blokta 1.310 daireden oluştuğunu belirterek, üç etap halinde inşa edilen projenin inşaatına başladıklarını, ilk etabı 2015 sonunda, projenin tamamını ise 2016 sonunda teslim edeceklerini söyledi. İlk etapta bulunan 546 daireyi satışa çıkardıklarını dile getiren Gür, projede liste fiyatları üzerinden lansmana özel yüzde 10 indirimin yanı sıra, ayrıca peşin ödemelerde yüzde 10 indirim daha yaptıklarını kaydetti. Mehmet Gür, şu bilgileri verdi:
“Lansmana özel yüzde 10 indirimli fiyat üzerinden, isteyen yüzde 25 peşin, kalanı 30 ay vade farksız ödeyebiliyor. Yine lansmana özel yüzde 10 indirimli fiyat üzerinden isteyen yüzde 50 peşin, kalanı için 48 ay vade farksız ödeme yapabiliyor. Hatta Resim İstanbul’dan yüzde 2 peşinatla dahi ev sahibi olmak mümkün. Konut alıcısına 60 ay firma bünyesinde finansman desteği de sağlıyoruz.”

14 farklı seçenek
81 bin 433 metrekare arazi üzerinde inşa edilen Resim İstanbul’da, 28 blokta toplam 1.310 daire bulunuyor. Üç etaptan oluşan projenin birinci etabında toplam 546 adet daire yer alıyor. Resim İstanbul’da çekirdek aileden geniş ailelere kadar herkes düşünüldü. Bu nedenle projede 1+1’den 4+1’e 14 farklı tipte daireye yer verildi. Resim İstanbul’da normal dairelerin dışında yüksek tavanlı çatı katı dairelerle geniş ve ferah bahçe kullanımlı özel bahçe katı daireler de bulunuyor.
Projede 3 bin 750 metrekare büyüklüğünde kapalı sosyal tesis de bulunuyor. Tesiste hamam, fitness center, kapalı basketbol sahası, squash salonu, cep sineması, açık hava sineması yer alıyor.

Haberin Devamı

Yatırımlar artıyor
Markalı konut projelerine ev sahipliği yapmaya başlayan Sancaktepe’de Teknik Yapı’nın Evora projesinin ardından Selçuklu Holding’in Rings İstanbul projesi satışa çıkmıştı. Yakın lokasyonlardaki Sinpaş Yapı ve Sinpaş GYO’nun projelerinin yanı sıra bölgede Dumankaya ve Sur Yapı gibi firmalar da yeni projeler geliştiriyor.

Fikirtepe’ye 500 daire
Mehmet Gür, geçtiğimiz yıl haziranda Merkez Zekeriyaköy’ü satışa çıkardıktan sonra ikinci lansmanı yaptıklarını belirterek, 2014 içinde birkaç projeye daha başlayacaklarını söyledi. Gür, grubun daha önce Middleist, Şişli Memorial Hastanesi Kompleksi, Ortadoğu Plaza, Ortadoğu İş Merkezi, Famas Plaza, İstoç Plaza, Güneysu Kültür Merkezi, Azerbaycan Kültür Merkezi, Gür Plaza ve Gönül Evleri gibi projeler yaptığını belirterek, şu bilgileri verdi:
“Resim İstanbul’da 1310 daireye başladık. İlk etaptaki 546 konutu satışa çıkardık. Buradaki ikinci arsamızda 500-600 konut yapacağız. Bunların dışında Eyüp’te 400 konut, Fikirtepe’de 500, Göksu’da 80ve Kağıthane’de 120 konut yapacağız.”

Haberin Devamı

EgeYapı yatırımcılarını Maldİvler’e götürecek

EgeYapı Group, Bağcılar’da yükselen dev projesi Batışehir ve Kartal’da yükselen Pega Kartal’dan konut sahibi olan yatırımcılarını Maldivler’e gönderiyor. EgeYapı Group’un Batışehir ve Pega Kartal projelerinden ev sahibi olan yatırımcılar için geçerli olan Sevgililer Günü’ne özel iki kişilik tatil kampanyası 21 Şubat’a kadar devam ediyor.
Ayrıca Pega Kartal’da % 1 KDV avantajı ile birlikte sunulan % 1 peşinat ve % 0.69’dan başlayan faiz oranları da devam ediyor. Pega Kartal’ın ödeme planlarında yatırımcılara sağlanan birbirinden farklı alternatifler ile kazanç tipine ve bütçeye göre değerlendirebilecek uygun bir ödeme planı oluşturuluyor.

Banka kredisi kullanılıyor
Bu çerçevede, Pega Kartal’da ev sahibi olmak isteyenler, dilerlerse yüzde 1 peşinat vererek daire tutarının % 25’ini 12 ay sonra, % 24’ünü 18 ay sonra ve kalan % 50’lik kısmını banka kredisi ile ödeyebiliyorlar.
İkinci alternatifte ise % 15 peşinat ödeyerek, %25’lik ara ödemeyi 2 yıl sonra yapıyorlar. Kalan % 60’lık kısmı için cazip oranlarla banka kredisi kullanabiliyorlar.
Yaklaşık 800 milyon TL’lik yatırımla 818 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Batışehir projesinde, 188 bin TL’den 1 milyon 369 bin TL’ye kadar farklı fiyatlarla toplam 3 bin 305 adet konut yer alacak.

Haberin Devamı

Espadon Residence’ta sona yaklaşıyor

Safi Holding’in Kartal’daki projesi Safi Espadon Residence’ın tamamlanmasına az kaldı. Mimarisi ile dikkat çeken Espadon’un numune daireleri de ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi görüyor. Projenin ince işleri ile birlikte elektrik, mekanik ve cephe detayları da ekibin yoğun çalışması ile hızla ilerliyor.
Projede sona yaklaşan Safi Gayrimenkul 2014 yılında merkezi lokasyonlarda fitness ve otel projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.
Safi Espadon Residence, 136 konut ve 11 ticari bölümden oluşuyor. Dome Mimarlık tarafından tasarlanan, 101 metre yüksekliğindeki proje, üç blok halinde tek parça olarak uzanıyor.
4 bodrum, zemin ve 19 kattan oluşan yapı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ve metronun her iki istasyonuna da 500 metre mesafede konumlanıyor. Projenin yeşil kat bahçeleri ve özel olarak tasarlanmış terasları ile tüm cephelerinden Marmara Denizi veya adalar manzarası sunuluyor.
Projede stüdyo, 1+1, 1,5+1 ve 2+1 olmak üzere farklı daire tipleri mevcut. Diğer projelerden farklı olarak stüdyo dairelerin oldukça geniş planlandığı yapıda daire büyüklükleri 59 ile 160 m² aralığında değişiyor.

Haberin Devamı

Venezia’dan konut alan sevgililere sürpriz hediye

Venedik temasıyla dikkatleri üzerine çeken Viaport Venezia’da özel bir kampanya başlatıldı. Via Properties & Gürsoy ortaklığında İstanbul Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilen Viaport Venezia projesi, Sevgililer Günü’nü unutmadı. Bu kapsamda, Venezia’da daire alanlara, Crown Plaza İstanbul Asia’da çift kişilik konaklama, akşam yemeği, sabah kahvaltısı ve SPA hediye edilecek.
14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel düzenlenen kampanya, 10 Şubat tarihinde başlayacak ve 16 Şubat tarihinde sona erecek. Viaport Venezia’dan daire sahibi olmak isteyenler 0.95’ten başlayan faiz oranlarıyla banka kredisi kullanabilecek.
Projenin Venedik Sarayları etabından daire almak isteyenler ise 329 bin TL’den başlayan fiyatlarla saray dairesine sahip olabilecek.

1 km’lik kanal yaptı
Venedik konseptini İstanbul’a taşıyan Viaport Venezia, Venedik’in San Marco Meydanı’nı İstanbullulara metro ve tramvayla ulaşılacak noktaya getirdi. Venedik’in meşhur saraylarının da unutulmadığı projede, 1 kilometrelik kanallarda gondolla gezinti yapabilme imkânı sunulacak.

Haberin Devamı

Karnaval düzenlenecek
1+1’den 3+1 dublekslere kadar değişik tiplerde tasarlanan saray daireleri, Venedik hayalini gerçeğe dönüştürmeye hazırlanıyor. Meşhur Venedik karnavallarının da düzenleneceği meydanlarda yaşam Mayıs 2015’te başlayacak. İçerisinde bir alışveriş merkezi, ofisler ve butik otelin de bulunacağı Venezia’da, birçok sosyal donatı alanı da tasarlanıyor.

Bayramoğlu’ndaki evlerin yüzde 65’i alıcısıyla buluştu

İstanbul’un 1960’lı yıllardaki popüler yazlık bölgeleri arasında yer alan Bayramoğlu, Mar Yapı ve Divan Grubu’nun bölgedeki projesiyle yeniden eski günlerine dönüyor. Divan hizmet anlayışıyla ev sahiplerini buluşturan G Marin Managed by Divan’ın yüzde 65’i satıldı. Ayrıca projenin ilk etabın yaşam başladı.
Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Bayramoğlu’nun gelişiminin kendilerini cezbettiğini ve bölgenin potansiyelinin de bu gelişime açık olduğunu belirtti.

‘Küçük Amerika gibi...’
Divan Grubu ile Güneşli G Plus projesindeki başarılı işbirliğini G Marin’e de taşımak istediklerini anlatan Özkök, “Bunun için de villaları ve güzel bahçeleriyle bir zamanlar ‘Küçük Amerika’ olarak adlandırılan Bayramoğlu’nu seçtik. Mağdur edilmiş 89 aileyi evlerine kavuştururken, yarım bırakılmış inşaatların sektörde yarattığı olumsuz havayı ve güven sorununu ortadan kaldırdık” dedi.

Yüzde 1 peşinat alıp ödemeleri erteliyor

İzmir’in mega projesi 2300 konutluk Siesta’nın son etabı Soyak Siesta Oxygen’de 1+1 dairelerin satışları devam ediyor. 12 Şubat’a kadar süren kampanyada % 1 peşinatlı ve hemen teslim edilen konutların ödemelerine 1 yıl sonra başlamak mümkün.
1+1 dairelerin yanı sıra kampanya kapsamında 2+1, 3+1, 2+1 bahçe katlı ve 3+1 bahçe katlı konutlar da yer alıyor. Kampanya kapsamında tüm konutlar % 1 peşinat ve % 1 KDV taahhüdüyle satılıyor. Kampanyada ayrıca konut sahibi olmak isteyenlere 120 ay vade ve % 1.07 faiz oranlı ödeme avantajı da sağlanıyor. Soyak Siesta Oxygen toplam 600 konuttan oluşuyor.

Dumankaya ‘marka’ liginde birinci oldu

Dumankaya İnşaat adına GfK’nın 2006 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirdiği Marka İmaj ve Konut Satın Alma Davranışları Araştırması’nın 2013 sonuçları belli oldu. Dumankaya İnşaat, araştırma sonuçlarına göre marka cazibesinde birinci, spontan bilinirlikte ise en çok akla gelen ilk iki markadan biri oldu.
Aralık 2013-Ocak 2014 tarihleri arasında yapılan araştırma İstanbul genelinde 527 kişi ile gerçekleştirildi. Araştırma sonuçlarını değerlendiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Dumankaya İnşaat olarak 2013 yılını başarılarla tamamladık” dedi.

Ankara’daki ofislerde kiralama devam ediyor

Pasifik İnşaat tarafından Ankara’da hayata geçirilen Next Level Ofis’te yaşam başladı.
Pasifik İnşaat Satış Yöneticisi Burcu Üzel, Ankara’nın ilk karma kullanımlı projesi içinde bulunan Next Level Ofis’in iş dünyası tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Şirketlerin Next Level Ofis’i seçmelerinin en önemli nedeninin Ankara’daki ofis anlayışını değiştiren hizmet anlayışından kaynaklandığını vurgulayan Burcu Üzel, ofislerin kiralama işlemlerinin de yoğun talep gördüğünü anlattı.
Next Level AVM üzerinde inşa edilen Next Level Ofis, 30 kattan oluşuyor ve her katta farklılık gösteren, büyüklükleri 165 ile 2 bin 400 metrekare arasında değişen 133 adet ofis yer alıyor.

Çekmeköy’de daire fiyatları değişmedi

MOM Yapı, dairelerin yüzde 90’ının sahiplerini bulduğu Çekmeköy’deki projesi GLOW3’ten ev sahibi olmayı planlayanlara bir fırsat sunuyor. 15 Şubat tarihine kadar projeden daire satın alanlar, geçtiğimiz yılın fiyatları ile ev sahibi olabiliyor.
15 Şubat’a kadar ev sahibi olanlar, ayın ikinci yarısından itibaren geçerli olacak fiyat artışından etkilenmiyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire satışlarının sürdüğü projede, yüzme havuzu, güneşlenme terası, iç bahçe çocuk oyun alanı, seyir bankları, kamelyalar, bisiklet ve yürüyüş parkuru bulunuyor. Dış bahçede ise açık fitness alanı gibi alanlar yer alıyor.