Ekonomi Yeni yıl hediyesi hazırladı 3 projede kampanya yaptı

Yeni yıl hediyesi hazırladı 3 projede kampanya yaptı

23.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknik Yapı yeni yıla özel ödeme planları hazırladı. Evora İstanbul, Metropark ve Deluxia Dragos projelerini kapsayan kampanyada, peşinat daire teslimine, kredi taksitleri ise 1 yıl sonraya erteleniyor. Ayrıca yüzde 10 indirim imkânı da veriliyor

Yeni yıl hediyesi hazırladı  3 projede kampanya yaptı

Gayrimenkul sektörünün öncü isimlerinden Teknik Yapı, yeni yıl için özel bir kampanyaya imza attı. Buna göre firma, Evora İstanbul, Metropark ve Deluxia Dragos projelerinde yer alan daireler için üç büyük avantajdan oluşan seçenekler sunuyor. Kampanya kapsamında daire almak isteyenler, peşinatı daire tesliminde, kredi taksitlerini de 1 yıl sonra ödemeye başlayacak. Alternatif isteyenler ise yüzde 10 indirimden faydalanacak.
Her projeye özel olarak uygulanan kampanyaya göre, Evora İstanbul’dan daire almak isteyenler, peşinatı daire teslimine ve kredi taksitlerini ise bir yıl sonraya öteleyebilecek. Vade avantajı dışında fiyat fırsatı arayanlara ise yüzde 10 indirim olanağı sunulacak. Metropark projesinden daire almak isteyenlere ise kredi taksitlerine bir yıl sonra öteleme veya yüzde 10 indirim sağlanacak. Deluxia Dragos projesinde ise yüzde 10 indirim seçeneği olacak.
Kampanya ile ilgili değerlendirmede bulunan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, kampanya ile hem oturum hem de yatırım amaçlı daire almak isteyenlerin finansal yükünü azaltmayı amaçladıklarını ifade etti. Kampanyadaki ödeme kolaylıklarına daha geniş bir perspektif kazandırmak için ödeme planının çok rahat olmasına dikkat edildiğine değinen Umut Durbakayım, kolay ödeme şartları çerçevesinde peşinatın daire tesliminde alınacağını, kredi taksitlerinin ise anlaşmaları bankalar çerçevesinde bir yıl sonraya ertelendiğini söyledi.

Yüzde 10 indirim
Durbakayım, “Fiyat avantajı çerçevesinde ise daire fiyatlarında yüzde 10 indirim yapılarak kampanyaya alternatif getirildi” dedi.
Her projenin kendine özgü cazibesi ile ön plana çıktığını belirten Umut Durbakayım, “Kara, hava, deniz ve demir yollarının kesişme noktasında yer alan Evora İstanbul’da hayal edilen yaşama dair ne varsa yer alıyor. Teslimleri Temmuz 2014’de başlayacak olan Evora İstanbul’da teslimde peşinat, taksitlerde 1 yıl öteleme veya yüzde 10 indirim fırsatı sunuyoruz” diye konuştu.
Yaşamın yeni yıl ile birlikte başlayacağı Deluxia Dragos projesinde kalan son 39 daire için yüzde 10 indirimli fiyat avantajı olacağını söyleyen Umut Durbakayım, “Yapımına yeni başladığımız Teknik Yapı Metropark projesinin önünde biraz daha yol var. Bu nedenle dönüşüm yaşayan Halkalı’daki Metropark projemizde ise sadece taksitleri bir yıl öteleme veya yüzde 10 indirim avantajı olacak” dedi.

Haberin Devamı

2014’te teslim
Teknik Yapı, geleceğin yeni yerleşim bölgesi Tuzla’da yaklaşık 20 bin bireyden oluşan yani bir şehrin inşaatının sonuna yaklaşıyor. Toplam 5.073 bağımsız bölümden oluşan Evora İstanbul’un 3.423 dairesi sahiplerini buldu. Teknik Yapı geriye kalan 1.550 dairenin 500’ü için ödeme kolaylığı sağlayan ve aile bütçesine finansal çözüm üreten bir kampanya hazırladı. Buna göre, bir ay sürecek kampanya dahilinde daire almak isteyenler, öncelikle yüzde 25 peşinat yükünden muaf olacaklar. Ayrıca kullanacakları anlaşmalı banka kredilerinin taksitlerini bir yıl sonra ödemeye başlayacak. Proje Temmuz 2014’te teslim edilecek.

Deniz manzaralı
Maltepe’de hayata geçirilen Deluxia Dragos, üç cephesinden deniz manzarasına sahip. Deluxia Dragos’ta ağırlıkta 1+1 olmak üzere stüdyo’dan 3+1 tipi daireye kadar farklı seçenekler yer alıyor. Projede, fitness center, Türk hamamı, sauna, yüzme havuzu, basketbol sahası, çocuk parkı, yürüyüş ve koşu parkuru yer alacak.

Engelsiz proje
1.272 rezidans daireden oluşan Metropark projesinde, fitness center, Türk hamamı, sauna, buhar odası, masaj odaları, yetişkin ve çocuk yüzme havuzları, yarım saha basketbol sahası, çocuk parkları, yürüyüş ve koşu parkuru yer alıyor. Güneşten maksimum fayda sağlayacak olan camlardan en az bir tanesi dışa açılacak. Yaklaşık 1.450 adet kapasiteli kapalı otoparklar da ve sosyal tesis içerisinde engelli rampaları, ‘engelsiz yaşam’a olanak tanıyacak.

Haberin Devamı

DÖNÜŞÜMLE CARİ AÇIĞA 2.5 MİLYAR $’LIK DESTEK

Türkiye’nin çoğunluğu enerji ithalatından kaynaklanan ve 59 milyar doları aşan cari açığına çözüm aranıyor. Altensis kurucularından Serkan Emin, Türkiye’nin başlayan kentsel dönüşüm fırsatının iyi kullanılması halinde cari açığın yıllık 2.5 milyar dolar düşürülebileceğini belirterek, “Türkiye’nin dönüşüm ve cari açık gerçeğini düşündüğümüzde, yeşil mühendisler için mesai şimdi başladı diyebiliriz” dedi.
Emin, Türkiye’nin cari açığını iyileştirmeye yönelik en iyi formülün, kentsel dönüşümle birlikte yapılacak yeni binaların çevre dostu olmasından geçtiğini söyledi.
Cari açığın en önemli nedenlerinin elektrik enerjisi, doğalgaz ve petrol ithalatı olduğunu hatırlatan Emin, konutlarda çevre dostu yeşil standartların uygulanması ile cari açığın yılda ortalama 2.5 milyar dolar düşürülebileceğini belirtti. Emin “Türkiye, ekonomisini düzlüğe çıkarma konusundaki bu tarihi fırsatı kaçırmamalıdır” dedi.

‘Yeşil konut yapılmalı’
Projeler Koordinatörü Serkan Emin, Türkiye’nin Marmara Depremi sonrası giriştiği dönüşüm seferberliğinin tek amacının sadece binaları daha sağlam ve daha güvenli hale getirmek olmaması uyarısında bulundu.
Serkan Emin, Türkiye'deki 19 milyon konutun yaklaşık 7 milyonunun yenilenmesinin gündeme geldiğini, yenilenecek konutlardan sadece yüzde 10’unun çevre dostu yeşil konutlar olması halinde ortalama yılda 250 milyon dolar tutarında enerjinin tasarruf edilebileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Enerji tasarrufu sağlanacak
Yeşil binaların lider firması Altensis’in Projeler Koordinatörü Serkan Emin, Türkiye’de yılda 110 milyon ton eşdeğer petrol miktarında birincil enerji kullanıldığını, bunun üçte birinin konutlarda harcandığını ifade etti. Emin, “Kentsel dönüşüm kapsamındaki konutların tamamına 15 yıllık zaman zarfında çevreci nitelik kazandırabilirsek, bu süre boyunca toplam 40 milyar dolar enerjiden tasarruf elde edebiliriz. Bu hesap, yıllık 59 milyar dolar civarında cari açık veren ülkemiz için yeşil konutların çok önemli bir yapısal çözüm alternatifi olduğunu açıkça göstermektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

SRC, yüzde 100 yerli ürünle Dubai yolcusu

Dünyanın 40 ülkesine jakuzi, küvet ve duş sistemleri satan SRC Yapı, Dubai’de gerçekleşecek olan The Big 5 Show isimli uluslararası yapı ve inşaat fuarına katılma hazırlıkları içinde.
Fuara yüzde yüz yerli HydroCabin markasıyla katılacak olan Src Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, “Ticaretin merkezi olan ve özellikle gelişmekte olan Doğu pazarının finans kapısı olarak kabul edilen Dubai fuarına katılmak bizim için önemli bir çalışma. 2014 ihracat hedeflerimiz doğrultusunda zaten çalışmakta olduğumuz Afrika’daki iş hacmimizi arttırmak, Orta ve Güney Afrika’da yeni pazarlara girmek amacındayız” dedi.

Jakuzileri sergileyecek
Dubai fuarından, Avrupa fuarlarına göre daha hızlı sonuçlar alacaklarını söyleyen Sürücü, “Fuarda yeni renkli jakuzilerimizi sergileyeceğiz. Genellikle lüks, gösterişli ve renkli ürünleri tercih eden bölge tüketicisinin ağırlıklı olarak hangi ürünleri talep ettiğini görmek açısından da önemli bir fuar olacak” dedi.

Haberin Devamı

TOKİ’den Trabzon’a 40 bin kişilik stat

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında inşa edilecek Akyazı Spor Kompleksi’nin temeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün atılacak. Avrupa’nın en modern spor tesisleri arasında gösterilen Akyazı Spor Kompleksi tamamlandığında Trabzon, stadın yanı sıra dev bir spor tesisine de kavuşmuş olacak.
TOKİ, 40 bin seyirci kapasiteli Akyazı Spor Kompleksi ön yeterlilik ihalesini, Ankara Bilkent’teki merkezinde 15 Şubat 2013’te düzenlenmişti. Sektörün önde gelen 16 firması, Akyazı Spor Kompleksi’nin inşası için İdare’ye dosya verdi.

Çamlıca’da villa fiyatı 7 milyon doları gördü

25 blokta 115 konuttan meydana gelen Mesa Çamlıca, Mesa Mesken Sanayii tarafından hayata geçiriliyor. Konut fiyatlarının 1 milyon 550 bin dolardan başladığı Mesa Çamlıca’da villaların fiyatları ise 7 milyon 310 bin dolardan başlıyor.
Mimari tasarımı Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar imzasını taşıyan projede, 5 adet 2 katlı, 15 adet 3 katlı olmak üzere toplam 20 adet apartmanda, 30 adet ara kat, 40 adet dubleks, 40 adet bahçe kullanımlı daire sıralanıyor.
42 bin 500 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen Mesa Çamlıca’da teslimler 2015 yılının Temmuz ayında gerçekleştirilecek.

Güneşli’de yüzde 1 peşinatla ev satacak

Yüzde 1 peşinat, yüzde 1 KDV ve 60 ay sıfır faiz avantajıyla dikkat çeken Güneşlipark Gardenya’da konutlar hemen teslim ediliyor. 21 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan Güneşlipark Gardenya’da deniz manzaralı daireler bulunuyor. Gül Proje ve Mutlu İnşaat ortaklığında inşa edilen Güneşlipark Gardenya, 263 konuttan meydana geliyor.
Projede dairelerin alanları 80 ile 206 metrekare arasında değişiyor. Atatürk Havalimanı’na, TEM ve E5’e 5 dakika mesafede yer alan Güneşlipark Gardenya’da 7 adet mağaza yer alıyor. Proje 7 bloktan oluşuyor.

Yatırım yapanlara belediye teşviki

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Şile Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri toplu konut projesinde Ağva’da 88 konut, 88 roman aileye kura çekilişi ile teslim edildi. Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. 4 yıl önce verdiğimiz sözle yolumuza devam ediyoruz. Böyle bir projeye imza atmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.
Tabakoğlu ayrıca, “Yatırım yapmak isteyen büyük yatırımcılara plan odaklı desteğimizi vereceğiz, Şile Ağva İstanbul’un Bodrum’u olacak” diye konuştu.

Konut satışı bitti, sıra ofislerde

İki yıl üst üste en iyi ofis projesi ödüllerini alan Nef’in yeni projesi Nef Kağıthane 03’ün ofis bloğu satışa çıktı. Konut satışlarının 23 günde tamamlandığı projenin home-office bloğunun da yatırımcılardan yoğun ilgi görmesi bekleniyor

Nef’in konut satışlarını 23 günde tamamladığı Nef Kağıthane 03 projesinde home-office bloğu da satışa açıldı. Kağıthane’de Cendere Caddesi üzerindeki merkezi lokasyonuyla dikkat çeken Nef Kağıthane 03, hem yatırımcılar hem de son kullanıcılar için birçok avantaj sunuyor.
Satışa çıkmasının ardından 50 binden fazla talep alan projenin konut bloğundaki satışlar ise 23 günde tamamlandı. 2011 yılında Nef Levent Offices 03 ve 2012 yılında Nef Dörtlevent 09 projeleri ile ‘Türkiye’nin En Başarılı Emlak Yatırımları Araştırması’nda en iyi ofis projesi ödüllerini alan Nef, gelen yoğun talep üzerine Nef Kağıthane 03 projesinde yer alan home-office bloğunun satışlarına başladı.

‘Garantili’ proje
143 bağımsız bölümden oluşan 13 katlı home-office bloğunun altında ayrıca mağazalar ve otopark alanı da bulunuyor.
Nisan 2016’da teslim edilecek Nef Kağıthane Offices 03, 280 bin liradan başlayan fiyatlarla ve vade farksız ödeme seçenekleri ile satışa sunuluyor.
Nef Kağıthane Offices 03’te Nef’in önceki projelerinde olduğu gibi ‘Garantili Proje Sistemi’ uygulanıyor. Yani projenin bitişi ilk günden garanti altına alınıyor.
Projede 37 metrekareden, 123 metrekareye kadar değişen büyüklükte ofis alternatifleri yer alıyor. 900 metrekareden büyüklükteki katların da satışa açık olduğu proje, böylece hem küçük hem de büyük metrekareli ofis ihtiyaçlarını aynı anda karşılayabiliyor.

Kullan-öde ofisler
Nef’in patentli keşiflerinden sadece biri olan ve Türkiye’de ilk kez Nef tarafında uygulanan ‘Foldoffice’ ve ‘Foldservice’ sayesinde, büyük metrekareli ofislerde bile bulunmayan Playstation odası, sinema salonu, spor salonu, toplantı odası ve arşiv odası gibi üniteler, en küçük metrekareye sahip ofislerin kullanımına sunuluyor. Kullan-öde mantığıyla çalışan Foldoffice sistemi ile ihtiyaç duyulan fakat 1000 metrekare ve daha büyük ofislerde bulunmayan olanaklar, en küçük metrekareye sahip ofislere bile sunuluyor. 24 farklı oda konsepti bulunuyor.

12 farklı tasarımcı
Nef Kağıthane Offices 03, Portekizli tasarım ofisi ADDON tarafından tasarlanıyor. Lobi, kat koridoru ve ortak kullanım alanları ise Autoban tarafından tasarlanan
projenin, Foldoffice üniteleri ise Sebastien Agneesens, Harry Allen, LTL Architects ve Dror Benshetrit’in gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 12 farklı tasarımcının imzasını taşıyor.

Tanzanya heyeti ‘Metropol’ü sevdi

İstanbul’un ikonik projesi Metropol İstanbul’a yabancıların yoğun ilgisi sürüyor. Türkiye’de bulunan Tanzanya’nın parlamento heyeti, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sınırları içindeki en büyük özel gayrimenkul projesi olan Metropol İstanbul’un satış ofisi ve inşaat sahasını ziyaret ederek, proje hakkında bilgi aldı.
TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesiyle Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sınırları içinde inşa edilen Metropol İstanbul’dan daha önce dünyaca ünlü yıldız Jennifer Lopez de ev almıştı. Tanzanya parlamento heyetindekiler, inşaat sahası ve satış ofisini gezerken, Metropol İstanbul’dan oldukça etkilendiklerini kaydettiler.
‘Yabancı ilgisi artacak’
Yabancıların yoğun ilgisine dair açıklama yapan Metropol İstanbul Proje Direktörü Ayberk Yalın, Metropol İstanbul’a olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Yalın, “Yabancı yatırımcılar tarafından da yakından takip edilen Metropol İstanbul, Finans Merkezi’nin odak noktası olacak” dedi.
Yalın, “Finans Merkezi’nin kamusal boyutu dışındaki en büyük oluşumu Metropol İstanbul’dur. Yabancı yatırımcılar da beklenti ve taleplerine karşılığı Metropol İstanbul projesinde bulacaklardır” diye konuştu.

Sarphan Finans Park’ta satışlar tamamlanıyor

Ataşehir’de kurulan Türkiye’nin finans başkenti İFM’nin tam kalbinde inşa edilen, uluslararası mimari ödüllü Sarphan Finans Park projesi ile dikkat çeken Sarp Group, gerçekleştirdiği ilk satışlardan bugüne kadar, yatırımcısına yüksek prim kazandırmaya devam etti. TOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat (EPP) işbirliğiyle inşa edilen ve bir finans ikonu haline gelen bu dev projede, son bölümlerin satışı da bitmek üzere.
Sarp Group Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Akar, projede yer alan ticari alanların henüz aktif hale gelmeden yüzde 100 prim sağladığını, merkez tamamlandığında daha yüksek prim getireceğini belirtti.

Ümraniye’ye 200 milyon dolarlık ‘karma’ proje

Akasya Yapı, yeni projesi için Ümraniye’yi seçti. Karma proje olarak yükselen Akasya Park’ın 200 milyon dolara mal olması bekleniyor

Bugüne dek İstanbul’un çeşitli lokasyonlarında ticari gayrimenkuller geliştiren Akasya Yapı, Ümraniye’deki karma projesiyle gayrimenkul ve perakende sektörüne çok yönlü bir yaşam alanı kazandırıyor. İçerisinde rezidanslar, ofis binaları ve AVM’nin yer alacağı Akasya Park Ümraniye projesi, İspanyol ve Türk mimarlık firmalarının ortak çalışmaları ile geliştiriliyor.
Akasya Yapı’nın toplam 46 dönüm arsa üzerinde geliştirdiği projede, 600’den fazla bağımsız bölümden oluşan konut bloğu, 80 bin metrekarelik AVM ve toplamda 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip ofis blokları yer alıyor. Projenin inşaat maliyeti 200 milyon dolar olarak öngörülüyor.

240 mağaza olacak
Ulusal ve uluslararası marka karması ile 240 mağaza, 35 kafe-restoran, 3 bin araçlık otoparktan oluşan ve 3 milyon kişilik bir çekim alanına hitap edeceği düşünülen AVM, Akasya Yapı adına ECE Türkiye tarafından kiralanacak ve yönetilecek. Akasya tarafından geliştirilen proje kapsamındaki ofisler Akasya Yapı bünyesinde yapılırken, konutlar Ant Yapı tarafından inşa edilerek satışa sunulacak.

2 senede teslim
Proje hakkında bilgi veren Akasya Yapı Ticari Operasyon Direktörü Ertan Vural, “Projemizin inşaat çalışmaları başladı. Tamamlandığında benzerlerinden en önemli farkı, uyum içinde ve yüksek verimliliğe sahip alanları barındırması olacak. Akasya Park Ümraniye sadece bir karma proje değil, her yönüyle bir yaşam alanı oluşturacak” dedi.
Projede stratejik işbirliği yaptıkları firmalardan bahseden Vural, “Stratejik işbirliği yaptığımız firmalar, dünya çapındaki güçlerinin yanında lokal olarak da alanlarının en iyilerinden” dedi. Vural, projenin, 2 sene içerisinde tamamlanacağını belirtti.

3 bin kişiye istihdam sağlayacak

Türkiye ve özellikle İstanbul her geçen gün daha fazla sayıda yeni projeye ev sahipliği yaptığını ifade eden Ertan Vural, “Bu anlamda alanının en iyileriyle çalışmak, çalışılacak doğru paydaşları seçmek çok önemli. Akasya Park Ümraniye’de tüm servis sağlayıcılarla birlikte gerek inşaatı gerekse işletmesi sırasında 3000’den fazla kişiye istihdam sağlanacak” diye konuştu.
Akasya Park Ümraniye, açık ve kapalı otoparkıyla AVM ziyaretçilerine, rezidans sakinlerine ve bölgede yer alan ofis çalışanlarına park yeri kolaylığı sağlayacak. Proje, Anadolu yakasında mevcut iki köprüye, Kadıköy’e, Üsküdar’a, Çekmeköy’e, Ataşehir’e, TEM gişelerine ve Kozyatağı’na yakın mesafede konumlanıyor.

Ankara’da eskiyi yıkıp modern AVM yapacak

Türkiye’nin ikinci AVM’si olan Atakule Alışveriş Merkezi yıkılıyor. Yapının 125 metre uzunluğundaki kulesi yıkılmazken, alt tarafta bulunan AVM yıkılıp yerine daha modern bir bina yapılacak. Yıkım çalışmalarına ise önümüzdeki günlerde başlanılması bekleniyor.
Atakule GYO’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Mülkiyeti Şirketimize ait olan Cinnah Cad. No: 1 Çankaya/ANKARA adresinde bulunan Atakule Alışveriş Merkezi’nin kule hariç alışveriş merkezi bölümünün, Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 03.11.2011 tarih ve 703-883 sayılı kararı uyarınca yıkılarak yerine modern bir alışveriş merkezi yapılması doğrultusunda, T.C. Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 21.11.2013 tarih 66770991-1649 sayılı yıkım ruhsatı verilmiştir. Yıkım çalışmalarına başlandığında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.”

Konutta ‘yeni yollar’ arandı

Konut Konferansı 2013’te Türkiye konut sektörünün geleceği masaya yatırıldı. ‘Yeni Yollar’ temasıyla YEM’de düzenlenen konferansta, değişen kentlerin farklılaşan barınma ihtiyaçları çerçevesinde konut sektörünün yaşayacağı dönüşüm ele alındı.
Konferansta konuşan Cushman & Wakefield’in Yönetim Kurulu Başkanı, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, “BM Habitat’ın raporuna göre 2050’ye kadar 600 milyon konutun yapımı öngörülüyor. Bunun yalnızca 200 milyonu Çin’de. Enerji tüketiminin ve çevre kirliliğinin önemli bir kısmının konuttan kaynaklandığını göz önüne alırsak konut meselesine ‘Yeni Yollar’ başlığı altında farklı bir perspektiften bakmamız gerekiyor” dedi.
Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı ve İSGİD Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ise, gayrimenkul sektörünün son 10 yılda çok büyük gelişme kat ettiğini belirtti ve kentsel dönüşümle beraber önümüzdeki 20 yıl içerisinde daha da ileriye gideceğini söyledi.

Dönüşümde riskli her 10 binadan biri yıkıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde yıkım kararı alınan 54 bin 262 bağımsız bölümden oluşan 10 bin binadan, 1473’ünün yıkıldığını söyledi.
Yaşacan, yıkılan 9 bin 20 bağımsız bölümün yerine yenilerinin yapıldığını kaydetti.
Erkan Yaşacan, “81 ilde yıkım kararı çıkan 10 bin binanın 54 bin 262 bağımsız bölümü var. Bunlardan 9 bin 20 bağımsız bölümlü 1473 bina yıkılarak yerine depreme dayanıklı yapılar yapılıyor. Diğer binaların yasal süreçleri devam ediyor” dedi.
Yaşacan, İstanbul’da 7 bin 36 bina, 40 bin 200 bağımsız bölüm, İzmir’de 587 bina, 1868 bağımsız bölüm, Ankara’da 240 bina, 1813 bağımsız bölümün yıkım kararı çıktığını söyledi.

Yüzde 15-20 daha ucuz
Kentsel dönüşüm yasasının çok ciddi teşvikler içerdiğini bildiren Yaşacan, bu kapsamında konutunu yenileyenlerin normal bir yapıya göre yüzde 15-20 daha ucuza yapabildiğine dikkati çekti.