Ekonomi Yerel seçim maratonunun ardından gözler piyasalara çevrildi: Altın ve dolar için çarpıcı tahmin

Yerel seçim maratonunun ardından gözler piyasalara çevrildi: Altın ve dolar için çarpıcı tahmin

02.04.2024 - 07:42 | Son Güncellenme:

31 Mart yerel seçimlerinin ardından gözler altın ve dolar kuruna çevrilmiş durumda. Peki altın ve dolar önümüzdeli günlerde yükselir mi? Ata Yatırım Portföy Yönetim Direktörü Samet Zağlı merak edilenleri milliyet.com.tr'ye cevapladı.

Yerel seçim maratonunun ardından gözler piyasalara çevrildi: Altın ve dolar için çarpıcı tahmin

Altının gramı, yerel seçim maratonunun ardından yeni güne yükselişle başladı. Peki altın ve dolar önümüzdeli günlerde yükselir mi? Ata Yatırım Portföy Yönetim Direktörü Samet Zağlı merak edilenleri milliyet.com.tr'ye cevapladı.

Haberin Devamı

Zağlı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "ABD’de açıklanan son enflasyon verilerinin FED beklentileri ile uyumlu olması faiz indirimlerine Haziran ayında başlanacağına dair düşünceleri güçlendirdi. Nitekim piyasaların Haziran’da faiz indirimi olmasına biçtikleri ihtimal verinin ardından 59%’dan 70%’e kadar yükseldi. Bu da değerli madene ABD doları karşısında güç kazandırdı. Gram altında gördüğümüz fiyat artışı da altının dolara karşı değer kazanmasının bir sonucu.

GRAM ALTIN İÇİN TARİH VERİLDİ

Her ne kadar altın son günlerde ABD dolarına karşı güçlü bir seyir seyretse de, seçimin ardından doların TL karşısında değer kaybetmesiyle gram altında da ciddi bir geri çekilme gördük. 2400 TL seviyesi için Nisan ayı sonlarını beklememiz gerekebilir.

Haberin Devamı

"FON GİRİŞLERİYLE BİRLİKTE YÖNÜN TEKRAR YUKARI DÖNEBİLİR"

BIST100 seçim sonrası işlem gününün ilk saatlerinde zayıf bir görüntü çizse de öğleden sonra toparladığını söyleyebiliriz. Borsada bayram tatiline kadar her iki yönlü sert hareketler görebileceğimizi, tatil sonrasında ise yabancı fon girişleriyle birlikte yönün tekrar yukarı döneceğini düşünüyorum.

"YÜKSELİŞ HIZ KESECEK"

Cari açıkta beklenmedik bir sıçrama gerçekleşmezse Dolar/TL’nin mevduat faizlerinin bu kadar yüksek olduğu bir otamda cazipliğini yitireceğini ve yükselişin hız keseceğini düşünüyorum."