Ekonomi ‘Yerli laptop’ ile 120 bini yakalayacak

‘Yerli laptop’ ile 120 bini yakalayacak

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yerli notebook markası olarak konumlanan Hometech, pazarda iddiasını artırdı. Pek çok oyunun dağıtıcısı olarak tanınan Aral bünyesinde yer alan Hometeceh, giriş seviyesi notebookta yüzde 13’lük pazar payına ulaştığını duyurdu. 1.2 milyon adetlik bireysel bilgisayar pazarından ise 120 bin adetlik pay alıyor.

‘Yerli laptop’ ile  120 bini yakalayacak

Aral A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Hometech A.Ş. CEO’su Emir Aral, 2012 yılında tablet pazarına girdiklerini anımsatarak, giriş seviyesinde kısa sürede başarı yakaladıklarını ve 500 bin adetlik satış rakamlarını geçtiklerini söyledi. Tabletin trendinin düşmesiyle iki buçuk yıl önce notebook pazarına girdiklerini dile getiren Aral, “Giriş seviyesinde notebook’lar satıyoruz. Kısa sürede yüzde 10’luk pazar payına ulaştık.

Haberin Devamı

Giriş seviyesi

Ama sadece giriş seviyesinde kalmayacağız orta ve üst segmenti de düşünüyoruz. Pazar payımızı da yüzde 13’ün üzerine çıkartmayı hedefliyoruz” dedi. Herkesin ilk bilgisayarı olmak istediklerini vurgulayan Emir Aral, “Giriş seviyesinde 500 TL’ye bile alınabilen modellerimiz var. Kurlar nedeniyle bunlar biraz daha arttı. Ama bir çocuğun, köydeki bir yaşlı kadının ilk bilgisayarı olmak istiyoruz. Türkiye’de halihazırda bilgisayar tuşuna dokunmamış milyonlar var. 800 TL-1.600 TL arasında fiyat aralığımız var” dedi.

Türkiye’deki bilgisayar pazarını da değerlendiren Aral, “15 milyon kullanıcı var. Yılda 1.7 milyon adet satış var, bunun 1.2 milyonu bireysel geriye kalanı ise kurumsal. Payımız yüzde 15 civarında” dedi.

Haberin Devamı

‘Yerli laptop’ ile  120 bini yakalayacak

Oyunda haksız rekabet var

Emir Aral, dijital oyun tarafında ise % 90 pazar payları olduğunu söyledi. Aral, “FIFA, PES, Call of Duty, konsollar pek çok oyununun Türkiye dağıtıcısıyız. Türkiye’de en çok futbol, savaş ve FPS oyunları ilgi görüyor. Oyuncuların yüzde 70’i erkek” dedi. Sektörde haksız rekabe olduğunu da vurgulayan Aral, “En önemli sorun kaçak yollarla getirilen oyunlar. Çoğu platform vergi vermiyor” diye konuştu.