Ekonomi Yerli sanayinin gövde gösterisi

Yerli sanayinin gövde gösterisi

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

17. MÜSİAD EXPO Fuarı, gıdadan makineye, gayrimenkulden savunmaya, tekstilden mobilyaya kadar pek çok sektörü bir araya getirdi. 24 Kasım’a kadar sürecek fuara 124 ülkeden 400’e yakın alım heyeti katılıyor.

Yerli sanayinin gövde gösterisi

Yeşilköy CNR Expo’da düzenlenen fuarda 8 binin üzerinde iş görüşmesi yapılacak.

Haberin Devamı

Standlarda sergilenen ürünlere yakın ilgi gösteren fuar ziyaretçileri, ürünler hakkında bilgi ve görüntü aldılar. Ortadoğulu ziyaretçilerin yoğunlukta olduğu görülürken, bazı firmaların standlarına ‘Yerli Üretim Milli Marka’ sloganı astıkları gözlendi. High Tech Port kapsamında savunma sanayi ürünleri sergileniyor. Fuarda drone’lardan İHA’lara kadar birçok ürün yer alıyor.

Kaçakları yakalayacak

Yerli ve milli İnsansız Deniz Aracı (İDA) keşif ve gözetleme, terörle mücadele, deniz sınırlarının korunması, düzensiz göç ile mücadele gibi alanlarda kullanılabilecek. Kayacı Savunma Sistemleri’nin geliştirdiği İDA, üzerine takılan sistemle Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) olarak kullanılabilecek.

Yerli sanayinin gövde gösterisi

Bomba imha robotu

Haberin Devamı

Aselsan tarafından geliştirilen Bomba İmha Robotu ‘Ertuğrul’ el yapımı patlayıcıları güvenli bir mesafeden etkisiz hale getirebiliyor. Robot, merdiven de tırmanabiliyor.

Yerli sanayinin gövde gösterisi

Zeki Müren eşliğinde sohbet

Sokak mobilyalarının sergilendiği standda, yeni nesil bankı deneyimleyen katılımcılar Zeki Müren’in şarkılarını da dinleme imkanı buldu.

Yerli sanayinin gövde gösterisi

Yerli helikopter

TUSAŞ tarafından geliştirilip üretilen T625 Genel Maksat Helikopteri, taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerinde kullanılabiliyor. Helikopterin, 2021’de seri üretime geçmesi öngörülüyor.

Yerli sanayinin gövde gösterisi

Tur isteyen...

Bimtaş tarafından geliştirilerin sanal tur ile Edirne Selimiye Camii’ni üç boyutlu olarak gezdik. Yersel tarama cihazlarıyla nokta boyut üreten cihazlar ile üç boyutlu model oluşturuluyor. Talebe göre geliştirilen sanal turlar ortalama bir ay sürede yapılabiliyor.

Yerli sanayinin gövde gösterisi

Zahmetsiz kaynak

Robotik kaynak makinesi de fuar ziyaretçilerinden oldukça ilgi gördü. Otomotiv sanayiinde de kullanılan makine, birçok üretim hattına da entegre edilebiliyor.

Yerli sanayinin gövde gösterisi