Ekonomi Yerli ve milli dev kaya kamyonu...

Yerli ve milli dev kaya kamyonu...

06.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk sanayicilerinin yeteneklerine dikkat çekerek, “Kısıtlı imkanlarla mucizeler  diyebileceğimiz neticeler alabiliyorlar. Biz, bakanlık olarak üreticilerin her zaman yanındayız” dedi.

Yerli ve milli dev kaya kamyonu...

Varank, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve İscehisar ilçesindeki sanayi tesislerinde incelemelerde bulundu, Savrukoğlu Ziraat Makineleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nce üretilen ‘SAR’ isimli sürücüsüz tarım aracını uzaktan kumandayla hareket ettirdi.

Haberin Devamı

Her şeyi üretiriz

Demmak Demireller Makine Sanayi ve Ticaret AŞ’de üretilen ‘Deve’ isimli kaya kamyonunu inceleyen ve test sürüşü yapan Bakan Varank, Afyonkarahisar’ın çok önemli bir tarım şehri olduğunu, turizmde de Türkiye’nin göz bebeği olmaya başladığını söyledi. Demmak’ın ürettiği kaya kamyonun 30 ton yük taşıyabildiğini aktaran Varank, şöyle konuştu:

“Türkiye’de üretilmeyen ve önemli bir pazarı olan bir araç. Ülkemizin de tamamen ithal ettiği araçlar. Bu firmamız, bu ürettiği ilk araçla bundan sonra seri üretime geçecek. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak kendileriyle görüş alışverişinde bulunuyoruz.

Nasıl faydamız dokunabilir, bu araçları Türkiye’de nasıl yaygınlaştırabiliriz, kendileriyle görüştük. Aracı da kullanma fırsatım oldu. Gerçekten çok güçlü bir araç. Bunu tek başına sanayicilerimiz, sıfırdan tasarlayıp ürettiler.”

Haberin Devamı

Varank, Türkiye’nin aslında her şeyi üretebilme kabiliyetine sahip bir ülke ve en büyük değerin de 82 milyonluk insan gücü olduğunu vurguladı. Türkiye’deki genç nüfusun çok yetenekli olduğuna işaret eden Varank, şunları söyledi:

“Geçen cuma günü, Türkiye’nin otomobilini tanıttık. Türkiye, inanırsa her şeyi üretebilecek kabiliyette. Üreticilerin her zaman yanındayız. Onlara çeşitli teşvik mekanizmalarıyla ve desteklerle yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Sanayicilerimize, ‘gelin yatırım yapın, üretim ve istihdam sağlayın’ diyorum. Biz de onların yanındayız.”