Ekonomi Yerli ve milli sistemlere yenileri eklenecek

Yerli ve milli sistemlere yenileri eklenecek

28.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK), yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik projeleri ele aldı. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin modernizasyon projeleri gözden geçirilirken, kara, deniz ve hava sistemlerinin araç ve mühimmatlarıyla ilgili kararlar alındı.

Yerli ve milli sistemlere yenileri eklenecek

Fırat’ın doğusu ve Menbiç’e yapılacak harekât öncesi, Ankara’da Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin geliştirilmesi noktasında önemli bir toplantı yapıldı. SSİK toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında dün gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanı Hava Tümgeneral Reha Ufuk Er, bakan yardımcıları ile ilgili çalışanlar katıldı.

Haberin Devamı

2 saat sürdü

Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Toplantıda sınırlarımız içinde ve ülke sınırlarımızın güvencesi için sınır ötesinde harekâtlarını başarıyla sürdüren güvenlik birimlerimizin gücüne güç katan yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik projeler ele alınmıştır. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda tedarik ve modernizasyon çalışmalarına yönelik projeler gözden geçirilmiştir. Bu kapsamda kara, deniz ve hava sistemlerine yönelik araç, gereç ve mühimmat konularında kararlar alınmıştır.”